reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Ja też miałam nacinane krocze...i w srodku cała zryta byłam...szwów kilkanaście. szycie tragedia, straszny ból... potem musieli jeszcze poprawiać ale mnie uśpili do tego. Chętnie poczytam jak tego uniknąć!

reklama
Ja przy pierwszym porodzie bylam nacinana bo dziecko duzo bylo 4260 i ciezko szlo z porodem, z drugim dzieckiem nie nacinali, nawet by nie zdazyli... peklam troszke, ale nawet szyc nie trzeba bylo, od razu po porodzie poszlam pod prysznic, bardzo szybko doszlam do siebie, od razu bylam w ruchu, po nacieciu i szyciu bylo ciezko...

Akatsuki my to juz z mama w tamtym roku stwierdzilysmy, ze sami chlopcy sie ostatnio rodzą i w ogole duzo dzieci. Klientka mojej siostry (kosmetyczki) jak ona poszla na macierzynski, to zmienila kosmetyczyke na jakas inna i tak przez rok jak siostry nie bylo miała az 4 kosmetyczki, bo po kolei kazda szla na macierzynski hehe smiesznie wyszlo

maran oo a drugie dziecko sporo mniejsze bylo, kurcze moj synuś wazyl tylko 3200 a i tak mialam problem, zastanawiam sie ze moze ze mna cos nie tak, moze zle parłam czy cos :/

wy się martwicie że źle parlyscie a ja w ogóle rodzić nie umiem. Cztery dni mialam skurcze, ostatnie 24 godziny na oxydocynie i rozwarcie 1-2.cm :D zmilowali się i rozcieli... i teraz od razu ide na stół. ..

Dolga druga wcale nie duzo mniejsza bo 4150g... ja duze dzieci rodze ;) mysle, ze moglo byc od zlego parcia, teraz na pewno lepiej Ci pojdzie bo juz wiesz co i jak :) no i drugi pirod szybszy :)

dodonka kilka sekund później i byłoby już za późno ;-) zdrówka

Ja nie byłam nacinana, sama pękłam. Nie wiem ile szwów miałam. Po porodzie ciężko było siedzieć i bałam się wypróżnić. Miałam obawy, że wszystko porozrywam. Poza tym ok, dość szybko doszłam do siebie.

Akatsuki rozwracia sobie sama nie zrobisz, a wyprzec musisz sama, wiec to raczej ja jestem do d...

Omg ale jak sie tego nauczyc :/ wydawalo mi sie że kumam co nieco, ale chyba jednak nie

maran szybki porod to ja mialam :D przyjeli na oddzial - 0 skurczy na ktg, po 2,5 godz przebili pecherz i po godzinie urodzilam, druga faza trwala 10 min tzn tak mam wpisane w ksiazeczke, bo mi sie wydaje ze ta druga faza trwala wiecznosc :p

maran ja łóżeczko, kojec i huśtawkę mam po starszych, resztę muszę kupić,
przyjeżdżaj z dziewczynkami do nas pobawią się razem z moimi na placu zabaw a my kawę wypijemy :tak:

ja przy 1 porodzie byłam nacinana, miałam ponad 30 szwów, do tego Panie zapomniały mnie znieczulić
do szycia, po porodzie dochodziłam do siebie chyba z 3 tyg., ale to było 20 lat temu,
przy kolejnych 2 nie byłam nacinana

reklama
Kamila nadal widać wygwiazdkowane :p

Któraś z was pisała o bólu w okolicy kości ogonowej, nie mogę znaleźć która... Ból ogonka jak ja to mówię to był jeden z moich pierwszych objawów ciąży, bolał na początku bardzo długo że aż ledwo chodzilam siadalam itd teraz boli mnie raz na jakiś czas, nawet dzisiaj daje o sobie znać, choć że teraz bardziej pośladki mnie bolą...

Akatsuki gratuluję zakupu wózka :-D

Ja się boję nacinania :-( z chęcią wypróbuje ten balonik i nawet ten masaż krocza... Ale jeszcze poczytam sobie o tym

Do góry