reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dodonka czemu bedziesz robila echo serca?

Ja do szkoly rodzenia nie zamierzam sie zapisywac, chodzialam przed pierwszym porodem i uwazam, ze mi wystarczy ;) pozatym licze na cc.

Jaka macie pogode dzisiaj? U Nas nieciekawie :( od rana sie zbieralao na deszcz a teraz leje. Ja zrobilam zupe szparagowa i serniczek :)

MIłego dnia :)

reklama
kasik u nas brzydko, leje od rana, nie lubie jak jest taka pogoda w weekend
masz wskazania do cc czy chesz?

Ja też nie idę do szkoły rodzenia. Już jeden poród w praktyce przerobiłam. Poza tym u mnie do ostatniej chwili nie będzie wiadomo, jak urodzę.
W Warszawie brzydko. Pada. Szaro, buro i posępnie.

Też nie będę chodzić do szkoły rodzenia jeden raz w zupełności wystarczy i szczerze nudzilam się chodząc ;-) Przez to,że od początku udzielalam się na bb bardzo dużo wiedziałam i nic więcej nie wynioslam z zajęć ;-) Nienawidzę takiej pogody jaka jest :-/ Zawsze jak A jest w domu to pada :-/

Malinka,mnie boli w okolicy kości ogonowej :-/ Ale boli tylko i wyłącznie podczas intensywnego ruchu tzn.jak jestem cały czas na nogach i biegam za Martynka :-/ ale ból dziwny :-/

Ja podczas porodu lekko peklam miałam jeden szew i ogólnie czułam się jakbym nie rodziła :-) Masaż szyjki może i jest fajny ale też skuteczne są kulki gejszy :-) gin mi ostatnio polecił :-)

Kamila nadal nie działa :) Ale można to sobie samemu znaleźć :)
Ja też byłam nacinana... jakoś nie wierzę, że teraz miałoby być inaczej. Aczkolwiek u mnie to jeszcze wiąże się z chorobą tkanki łącznej, więc pewnie i tak pęknie w kilku miejscach...

A pytanie do Was laski - idziecie do szkoły rodzenia?

Ja i Dawid bedziemy chodzic, plus ja jeszcze na nauke karmienia.

No nie dziala bo w gwiazki trzeba wpisac 'Super Mamy'. Ale i wygooglowac mozna, oczywiscie :happy:

Dreamgirl ja bym chciała, w czerwcu będę dzwonić się umawiać :-)

Czy któraś z was rozważa poród w wodzie? Bo ja coraz intensywniej o tym myślę..

Ja mam taki plan. U nas w szpitalu sa 2 pokoje z basenami. Podobno nie wiele kobiet decyduje sie na porod tam bo nie mozna tam dostac znieczulenia. Wiec jak jedziesz do szpitala to jest jedna wielka niewiadoma czy pokoj bedzie wolny czy nie. Zobaczymy, ale tak bym chciala urodzic bo woda podobno bardzo lagodzi bol.

Mi się marzy poród w wodzie (taki do końca w wodzie, a nie tylko pierwsza faza) ale muszę pogadać w szpitalu, w którym chcę rodzić jak się to u nich odbywa. Tutaj gdzie teraz leżę też ponoć jest wanna, ale jeszcze nie miałam z kim tu pogadać na ten temat.

Kasik ja mam VSD (ubytek między komorami serca). Niby to nie jest dziedziczne, ale lepiej sprawdzić zawczasu.

Mi się marzy poród w wodzie (taki do końca w wodzie, a nie tylko pierwsza faza) ale muszę pogadać w szpitalu, w którym chcę rodzić jak się to u nich odbywa. Tutaj gdzie teraz leżę też ponoć jest wanna, ale jeszcze nie miałam z kim tu pogadać na ten temat.

Kasik ja mam VSD (ubytek między komorami serca). Niby to nie jest dziedziczne, ale lepiej sprawdzić zawczasu.

aha, ja w pierwsze ciazy tez robialm echo serca

kasik u nas brzydko, leje od rana, nie lubie jak jest taka pogoda w weekend
masz wskazania do cc czy chesz?

Pierwszy porod skonczyl sie cc. Teraz chyba nie ma tak, ze po cc drugi porod to cc, wiec raczej wskazania nie mam. Jak pytalam o to lekarza jakis czas temu (jeszcze w ciazy nie bylam) to jednoznacznie mi nie odpowiedzial. No ale w kazdym badz razie nie chce przechodzic tego co przy piewrszym porodzie, tyle godzin meczarni a i tak skonczylo sie cc,boje sie ze bedzie tak samo. Musze jeszcze porozmawiac z lekarzem.

Kurcze dzisiaj mi cos czesto twardnieje brzuch :( wzielam nospe i leze. Musze jeszcze kupic magnez bo ten co mam w domu to jakies straszne duze tabletki i nie umiem tego polknac ;)

Ostatnia edycja:
Dreamgirl ja bym chciała, w czerwcu będę dzwonić się umawiać :-)
Czy któraś z was rozważa poród w wodzie? Bo ja coraz intensywniej o tym myślę..
Fajnie, i Kamila też - super. To nie jest mój pierwszy poród i może nie szłabym, ale chcę ze względu na M. To jego pierwsze dziecko, jest zielony, z dziećmi do czynienia nie miał, w sensie z noworodkami. On chce być przy porodzie, więc lepiej że sobie o tym posłucha. Poza tym chcę iść do szkoły rodzenia prowadzonej przez położne ze szpitala, w którym chcę rodzić. Więc może trafię na taką podczas porodu, to będzie jakoś raźniej.

U nas chłodno, rano padało, teraz już jest lepiej, ale i tak zimny wiatr bardzo. U mnie na obiad buraczkowa i ziemniaki z patelni osobno. No i babka cytrynowa, wczoraj upiekłam.
Ja już zagłosowałam - Wy też laski?

reklama
kasik rozumiem Cię, ja jestem 23 msce po awaryjnym cc po nieudanej indukcji. Mam w karte wpisane cc planowane na życzenie ale czeka mnie jeszcze rozmowa w szpitalu kiedy będą mi próbowali wmówić ze to ze prawie mnie pierwszy poród zabił to jic strasznego ;)

Do góry