reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dzien dobry :)
Mimo niezbyt zachęcającej pogody, wstajemy z młodym zaraz na sniadanko, a pozniej spacer, bo mi nie daruje :D
Dzis musze jeszcze jechac z kotką do weterynarza na druga dawkę antybiotyku i przeciwbólowych..
Jeszcze musze jakas zupę sklecić i drugie danie,ale nie mam pomysłu :( moze jakies naleśniki z serem czy cos, bo wczoraj robiłam piers z kurczaka zapiekana pod marchewka i wszystkim smakowało ;)
A wy co robicie na obiad? :D

reklama
Annie nie ja nie mieszkam w Polsce :)
Migotka ja dzisiaj mam na obiad wielka nie wiadoma ale prawdopodobnie bedzie jakas rybka :) bo dzisiaj tesciowa kupuje cos na obiad
a ja robie :)
Dzisiaj u mnie wkoncu cos slonko sie przebija ale jest tylko 6°C
I dzisiaj pewna osoba mnie uswiadomila, ze ubezpieczalnia cos robi mnie w kulki, bo nawet gdybym nie miala hospitalizacji a tylko bym miala zwykle podstawowe ubezpieczenie to musza cos wyplacic za porod, bo nie moze byc tak , ze pacjent placi 100% za opieke w szpitalu... Wiec bede musiala tam znowu isc i miec nadzieje, ze trafie na bardziej wykwalifikowana osobe, a na nastepnej wizycie musialabym sie zapytac mojej lekarki ile kosztuje w tej klinice tak mniej wiecej porod :/ masakra na kazdym kroku chca wykorzystywac nieswiadomych ludzi :/

Dzień ale nie wiem czy dobry. Całą noc się budziłam żeby w końcu się poddać o 6:00. Pogoda byle jaka u mnie a nastrój jeszcze gorszy. Na dodatek mąż wrócił do pracy i mam teraz 5 dni na zadume nad moim życiem. Coś mi się widzi że będę najbardziej zanudzajaca forumowiczka ...
Migotka nie wiem jakie macie smaki. Ja dziś chyba zrobię naleśniki ze szpinakiem a na zupę nie mam pomyslu. może cebulowa z serowymi grzankami?
Annie dolga w Pl mieszka z tego co kojarzę a wirginia w Belgii.
no to tyle chyba. muszę się zmusić do wstania z łóżka. Motywacja -10.

Akatsuki czyli ja juz w ogole nie rozumiem o co jej chodzi, a to jest angielka? a moj brat cioteczny wrocil z anglii wlasnie i pracodawca taki cwaniak ze nie wyplacil mu ostatniej wyplaty tj jakies 15 tys zł szok poprostu jak traktują ludzi

Annie nieee ja mieszkam w Polsce, ale co kupuje to są smaczne i soczyste ;) i bardzo gratuluje ruchów ;)

a mój P się mnie pyta ostatnio "ale jakie ty te ruchy czujesz? takie chłopięce czy dziewczęce bardziej?" a ja mysle omg o za czubek haha

Buba ooo strasznie zazdroszcze, tez bym tak chciala, zapowiada się przemily dzień

moja kuracja ozdrawiajaca działa, uff... poza tym ze czuje ciagle czosnek ktory wczoraj zjadłam, nie moge go niczym zniwelowac, moze jakies sposoby :D to dzisiaj naprawde jestem prawie jak młody bóg, jeszcze dzisiaj powtórka i bedzie super :)

AnnieTess gratulacje :D super uczucie, prawda? Nie ma lepszego :)
Mój maluch się uaktywnił jak już prawie spałam. Tak mocno kopał że raz dwa się rozbudziłam.

Migotka ja to jestem taka beznadziejna w kuchni i za wiele nie potrafie. Częściej jemy na mieście niż w domu. W ostatni piątek pierwszy raz jedliśmy rybe we własnym wykonaniu (właściwie to L zrobił) a mieszkamy razem prawie 2 lata. Nigdy jeszcze nie robiłam kopytek a strasznie lubię może się skuszę i zrobie. tylko dla mojego L kopytka to nie obiad, musi być mięcho. "Pomysł na" jest fajny bo nawet takie kalectwo jak ja da rade zrobić i będzie smakowało :)

Akatsuki czyli ja juz w ogole nie rozumiem o co jej chodzi, a to jest angielka? a moj brat cioteczny wrocil z anglii wlasnie i pracodawca taki cwaniak ze nie wyplacil mu ostatniej wyplaty tj jakies 15 tys zł szok poprostu jak traktują ludzi

Annie nieee ja mieszkam w Polsce, ale co kupuje to są smaczne i soczyste ;) i bardzo gratuluje ruchów ;)

a mój P się mnie pyta ostatnio "ale jakie ty te ruchy czujesz? takie chłopięce czy dziewczęce bardziej?" a ja mysle omg o za czubek haha

Buba ooo strasznie zazdroszcze, tez bym tak chciala, zapowiada się przemily dzień

moja kuracja ozdrawiajaca działa, uff... poza tym ze czuje ciagle czosnek ktory wczoraj zjadłam, nie moge go niczym zniwelowac, moze jakies sposoby :D to dzisiaj naprawde jestem prawie jak młody bóg, jeszcze dzisiaj powtórka i bedzie super :)

Dolga a co to za kuracja? Może mnie pomoże bo ja dziś umierajaca :-(

Colly no to tak jak z moim, mięcho musi byc, a mozesz do kopytek upiec jakieś miecho i sos zrobic, albo ugotowac w sobie mniam, ale mi ochoty narobilyscie

malinka kanapka z czosnkiem, zapita mlekiem z miodem, pozniej inhalacja z soli fizjologicznej, natarłam sie vaporubem, i krople do nosa, a dzisiaj rano znowu inhalacja i żyję :D

oo dziewczynki ja chyba zaczelam 5 msc :)

Ostatnia edycja:
ta, angielka. Chodzi o to że potrzebują ludzi do pracy a jak jestem na l4 to moje stanowisko jest zamrożone. no i chcą mnie za wszelką cenę ściągnąć spowrotem do pracy mimo że pomysł jest głupi i nie biorą pod uwagę mojego bezpieczeństwa i zdrowia i ogólnie ludzkiej logiki (lato, kuchnia, kobieta w zaawansowanej ciąży odizolowana od kogokolwiek i zasuwajaca w masce na twarzy). Ok nawet jeśli zmiejsza ryzyko chorób zakaźnych ro przecież nie mogę już podnosić ciężarów albo przebywać w otoczeniu pary i włączonego pieca szczególnie w lecie kiedy temperatura rośnie. W kuchni jest mnóstwo potencjalnych zagrożeń i już dla świętego spokoju odpuścili by. No ale... non nic muszę pogadać z lekarka ona jest dość ogarnieta i nie boi sie wypisywać zwolnień (lekarze tutaj wcale nie sa chętni) i poproszę o to l4 do końca lipca a w sierpniu wezmę zaległy urlop a potem macierzyński i nara...

Dolga mleko z miodem z chęcią bym wypila i zawsze koilo troszkę ale znów woda nawet niemile widziana w żołądku :-( zrobiłam sobie mietke żeby żołądek trochę uspokoić ale pewno i tak się nie przyjmie :-( ale jak tylko mi przejdzie to chyba też sobie walne taka kuracje :-)

Akatsuki widzę że już masz nowy plan działania! Super, oby tylko lekarzowa dała ci tyle zwolnienia ile potrzebujesz i niech ta cała szefowa da ci spokój..

reklama
U nas "na szczęście" przyszedł w końcu deszcz, bo wczoraj cały dzień strasznie bolała mnie głowa na zmianę pogody, cała noc prawie nie przespałam, rano co rzadko sie zdarza zaczęłam od mocnej kawy i jakoś do pracy dotarłam dziś ze względu na pogodę odpuścilam rower. Na szczęście czuję że ból głowy przeszedł...kurde też tak macie na zmianę pogody? boję się cokolwiek brać na ból a poza tym to zauważyłam, że nic nie pomaga do puki pogoda się nie unormuje :(

Wciąz zastanawiam się w którym tygodniu ciązy faktycznie jestem:szok: i wczoraj doszłam do wniosku, że moze faktycznie dzidzia jest starsza sądząc po ruchach. Tym bardziej że przed poczęciem moje okresy były dośc dziwne, miałam często plamienia przed okresem i w czasie owulacji i teraz tez wciąz mam :angry: palamienia nie moge sie doczekać wizyty u lekarza...ale pojechala na urlop i dopiero 11 maja cos sie dowiem

Do góry