reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

dziewczyny masakra, jestem po rozmowie z szefową. Otóż wydrukowala strone z WHO na temat ryzyka ospy w ciąży i napisała mi zasady pracy na jego podstawie. tzn np ze mam pracować dalej na moim stanowisku i wykonywać obowiązki ale będę pracowala w rękawiczkach i masce na twarz... serio? powiedzialam ze zanim sie zgodzę na cokolwiek chcę porozmawiać z lekarzem i zaraz po powrocie do domu zabookowalam zwolnienie na kolejny tydzień i wizyte u mojej lekarki. poproszę o zwolnienie do końca ciąży i ch... jestem wściekła zawiedziona i ogolnie szkoda gadać. .. : (((((

Nie fajnie, szefowa nie daje za wygrana :crazy:

reklama
wiedziała m że łatwo nie pójdzie ale ja sobie nie wyobrażam pracy na kuchni w lecie i zaawansowanej ciąży w maseczce na ustach. no sorry... mam nadzieję że moja lekarka podziela moje zdanie.

mąż mówi że dla niego to do dupy zabezpieczenie i nie tego oczekiwał i on absolutnie nie chce żebym do pracy wracała. Powiedział że damy radę jakoś do macierzyńskiego. Groszek się też zezłościl i tłucze mi się o ściany macicy raz z lewej raz z prawej jak opętana krewetka. ech.

Akatsuki niezła bladzina z tej babki :/ oby lekarz zrozumiał ywoja sytuację :(
Całkiem niedawno skończyłam pracować w kuchni po paru latach w tym ukropie i też sobie nawet nie mogę wyobrazić siebie w ciąży nie mówiąc o masce na twarzy :/
No baba ta nie ma serca chyba albo rozmumu

no niestety dobrobyt Uk bierze sie z tego ze osoby pracujące sa wykorzystywane do ostatniej kropli potu żeby za przeproszeniem beneficiarze co w życiu uczciwej pracy nie widzieli mogli żyć z podatków... Pogadam z moją lekarka. do tej pory była ona bardzo pomocna i sama zaoferowała mi zwolnienie do końca ciąży ale liczyłam że coś ugram bo chorobowe to gorzej niż ochlapy... Mąż mówi że teraz ja powinnam iść i składać podanie o wszystkie dopłaty i benefity skoro wszyscy próbują mnie zrobić w konia... jest mi przykro kurde pamiętacie jak mówiłam że klątwa nade mną ciąży? jestem prawie pewna...

Annie ja arbuza prawie codziennie jadam ;)

kamila 1982 no jak to jak normalnie, kanałowego nigdy nie mialam, wyrywanego tez, a takie tam zalozenie plomby to chyba bez, w ogole mi sie zeby nie psuja, wiec to druga sprawa, za czesto mi tam nie wiercą

Akatsuki boże i to jesczez baba takie numery odwija, bo wlasnie baby sa najgorsze, miejmy nadzieje ze dostaniesz zwolnienie i jakos bedzie

a ja dzisiaj mam w planach kuracje ozdrawiającą, pprostu mam dosc tych chorób, a na dodatek nie wiem czy moj synek czegos nie złapał, ja juz padam, kazdy miesien nie boli i oczywiscie jak na zlosc kiedy P wyjechal wrrr, zanim wroci pewnie bedzie po sprawie, wiec najpierw kanapka z czosnkiem, pozniej mleko z miodem, pozniej inhalacja a do tego wysmaruje sie vaporubem i pokrople mietowymi kroplami dla lepszego oddychania i mam nadzieje wstac jutro jak młody bóg, bo pewnie z synkiem bede musiała walczyc

reklama
Akatsuki może babka sama dzieci nie ma? A kto płaci za to Twoje zwolnienie? Ona? Czy tak jak w Polsce szefostwo tylko miesiąc a później zus? Kurde no kiepska sprawa. Najlepiej chyba wziąć te l4 do końca ciąży i już. Lepiej ochłapy niż nic (nie wiem jak z tymi benefitami).

Do góry