reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

tutaj l4 jest całkowicie płacone z ubezpieczenia czyli pracodawca nic nie płaci. co do benefitów to sama nie wiem jak jest ale znając życie to mamy za duży dochód bo mąż nieźle zarabia. inna sprawa że mamy pożyczkę do spłaty a o to nikt cie nie pyta. echh trudno. jakoś będzie.

reklama
dziewczyny masakra, jestem po rozmowie z szefową. Otóż wydrukowala strone z WHO na temat ryzyka ospy w ciąży i napisała mi zasady pracy na jego podstawie. tzn np ze mam pracować dalej na moim stanowisku i wykonywać obowiązki ale będę pracowala w rękawiczkach i masce na twarz... serio? powiedzialam ze zanim sie zgodzę na cokolwiek chcę porozmawiać z lekarzem i zaraz po powrocie do domu zabookowalam zwolnienie na kolejny tydzień i wizyte u mojej lekarki. poproszę o zwolnienie do końca ciąży i ch... jestem wściekła zawiedziona i ogolnie szkoda gadać. .. : (((((
No masakra normalnie!!!! Powiedz może lekarce żeby napisała na zwolnieniu że bardzo źle się czujesz, masz zawroty, omdlenia. Na to maseczka nie pomoże. Kochana trzymaj się i mam nadzieję że wszystko się poukłada :)
A u nas burza brrrr...
Jeżeli chodzi o NFZ to mam zdanie podobne jak Buba, trzeba po prostu mieć szczęście i dobrze trafić. Nie wiem czy oglądaliście dziś o tym chłopcu co go odesłał ze szpitala a jak dojechali do drugiego to już nie dało się mu pomóc. Coraz więcej jest takich akcji. A z lekarzem jak z księdzem nie każdy jest z powołania.

Oglądałam....przerażające i smutne....Tego się właśnuie zawsze bałam, że będę pozostawiona sama ze sobą u swoją bezradnością....szkoda że ci z powołania lekarze cierpią za wybryki kolegów po fachu...

Akatsuki no jakaś masakra, kurcze czyludzie naprawdę myslą tylko o sobie i swim zyskach? bierz kobieto zwolnienie niech szefowa idzie po rozum do głowy...

Akatsuki współczuję normalnie tempa baba. Niestety kobiety są wredne czasami faceci są bardziej wyrozumiali. I pogadaj z lekarka niech da ci zwolnienia do końca i tyle

Buba super że zakupy udane =)

Annie ja też prawie codziennie jem takiego dobrego soczystego arbuza =)
I wstyd się przyznać ale już nie pamiętam co więcej miałam odpisać bo nadrabialam 5 stron zaległości a pisze z telefonu =)
Ja przed chwilą wróciłam ze szkoły i nawet chyba dzisiaj mały miał jej dosyć bo przez połowę zajęć kopał jak oszalały =)

dziewczyny masakra, jestem po rozmowie z szefową. Otóż wydrukowala strone z WHO na temat ryzyka ospy w ciąży i napisała mi zasady pracy na jego podstawie. tzn np ze mam pracować dalej na moim stanowisku i wykonywać obowiązki ale będę pracowala w rękawiczkach i masce na twarz... serio? powiedzialam ze zanim sie zgodzę na cokolwiek chcę porozmawiać z lekarzem i zaraz po powrocie do domu zabookowalam zwolnienie na kolejny tydzień i wizyte u mojej lekarki. poproszę o zwolnienie do końca ciąży i ch... jestem wściekła zawiedziona i ogolnie szkoda gadać. .. : (((((
Ale ma baba TUPET!!! Co za chamska bitch. Brak słów.

Brak słów. Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić zwolnienie do końca ciąży.

Dzisiaj w godzinę zrobiłam kopytka (ziemniaki miałam już ugotowane), ugotowałam je, zrobiłam sos i upiekłam biszkopt. A na koniec pomyłam gary i ogarnęłam bałagan po robocie. A teraz trochę mnie plecy bolą :-(

krewetka patrzę na Twój suwaczek i wiem za ile jadę do Polski :-) Zaczynamy wakacje tego samego dnia :-)

Dolga, Wirginia zazdroszczę arbuzów ;) Wy nie mieszkacie w PL, prawda?

Przed chwilą pierwszy raz poczułam Dzidzę moją <3 tak delikatnie, ale wiem, że to On/a :)

Ależ fajnie!!!! Super wieści! Maluszki dają o sobie znać :)

Witam wtorkowo :)

Ach co za cudowny, dzień :)

Pomimo że pada i pogoda pod burkiem wstałam jak na skrzydłach bo od 10 przespałam prawie całą noc :) może mija bezsenność :) mój R w Wenecji więc jestem tylko z FR zaraz ekspediuję go do szkoły a po szkole idzie do kolegi i odbieram go wieczorkiem, ach cały dzień dla mnie ;) rano tylko rozpakuję transporty ( w sensie dopilnuję rozpakowania) mebli i materiałów budowlanych, szybki rekonesans do biura sprawdzić czy wszystko fafa i lunchyk z psiapsiółką. A potem coś wymyślę ;)

Miłego wtoreczku dziewczynki.

reklama
Hej, znowu was nie nadrobilam :-( od ok 2 w nocy zaczęły mnie męczyć wymioty, wcześniej nawet razu w nocy nie wymiotowalam a przecież ponad dwa miesiące mnie meczyly w ciągu dnia, w dodatku ból gardła.. :-( ledwo żyję.. Czekam na kierownictwo, zwolnie się z pracy i lecę do lekarza, niech spojrzy czy to nie angina się szykuje.. Eh :-( A tak się cieszyłam że tyle czasu choroba mnie nie wzięła.. Z pół roku byłam zdrowa co rzadko się zdarza.. :-(

Do góry