reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dreamgirl Ty masz chyba racje bo ja caly dzien dzis zamulona, nawet dalam lyka kawy od meza bez przyjemnosci oczywiscie, ale chcialam sie obudzic, jednak nie na dlugo poskutkowalo...
Kate moje tez bajki ogladaly a teraz globus wziely i mapy i Ala czyta gdzie jakie kraje...

reklama
maran moi ostatnio wzieli globus , przyszli do mnie i pokazują, ze sa nowe wyspy na swiecie, bo mówią ze było mało
i musieli dorysować i teraz juz jest dobrze
dreamgirl chyba tak, to cisnienie

Buba to mnie oswiecilas ;) nie wiedziałam tak można pozbyć się salmonelli, dzięki :)

Dolga pocieszyłaś mnie ;) bo wszyscy piszą o tych piersiach ze bolą ze duże i zaczęłam się zastanawiać czy coś ze mną jest nie tak czy co... ale widać niektóre z nas tak mają ;)

Dziś ja zdycham na zaparcia i nawet duże jabłko nie pomogło :( myślę czy sobie mleka nie zagotować...

Jeśli chodzi o karmienie to nie mam doświadczenia ale wiem że będę chciała karmić pewnie ok pół roku bo tyle moje mleko będzie wartościowe, gdzieś kiedyś mi na wykładach mówili.

Kate haha świetne z tymi wyspami! Dzieciaki to mają pomysły ;) a dorysowali coś w pobliżu Pl? ;)

Aniatess właśnie nzwy nie wymyślili,ale na wakacje chcą tam lecieć
Blair daleko od Pl chyba celowo, bo mówią że chcą tam lecieć

ale bym gdzieś pojechała odpocząć , tak żeby ciepło było, ale na razie to nie możliwe

ja imienia nie mam, a zawsze w każdej ciąży miałam na chłopca i na dziewczynkę wymyślone
a tym razem nic

Dobrze to sobie wymyślili ;)
Też chętnie bym uciekła na urlop w ciepłe kraje, ale niestety na razie to niemożliwe, w tym roku pewnie ograniczymy się do polskich gór lub morza.

Ja Maję karmiłam tylko miesiąc piersią, co boli mnie przeokropnie. Ale wiem już jakie błędy popełniłam i jakie błędy popełniły ze mną położne w tej kwestii. Teraz jestem zawzięta na karmienie piersią i mam ogromną nadzieję karmić piersią bliźniaki - ile, to się okaże, ale min. pół roku byłoby super. Wakacji nie planujemy żadnych na razie [emoji17] . Nie wiem, jak potoczy się moja ciąża. Wolę nie ryzykować. Moi rodzice zabiorą Maję na działkę, więc trochę natury łyknie.

Blair87 mleko matki jest tak długo wartościowe jak długo dziecko ssie pierś. W miare wzrostu dziecka i mleko zmienia swoje właściwości. I wbrew pozorom nie ma czegos takiego jak "chude" czy "tluste" mleko mamy, mleko zawsze jest dobre i dostosowywane do potrzeb dziecka ;)

Dolga pocieszyłaś mnie ;) bo wszyscy piszą o tych piersiach ze bolą ze duże i zaczęłam się zastanawiać czy coś ze mną jest nie tak czy co... ale widać niektóre z nas tak mają ;)
Dziś ja zdycham na zaparcia i nawet duże jabłko nie pomogło :( myślę czy sobie mleka nie zagotować...
Jeśli chodzi o karmienie to nie mam doświadczenia ale wiem że będę chciała karmić pewnie ok pół roku bo tyle moje mleko będzie wartościowe, gdzieś kiedyś mi na wykładach mówili.

Blair no i ja sie bardzo ciesze z tego powodu, bo w poprzedniej ciąży to była masakra, nie można było dotknąc, tak balało :/
Mi dzisiaj nie zaparcia dokuczają, a wzdęcia, normalnie mam brzuch jak ladyk :) mialam zrobić zdjecie ale tak mi się nie chce,że zrezygnowałam :/
O widzisz to nie wiedziałam, że mleko pol roku jest wartościowe, ale ja znowu mialam okropnie tłuste i mały tył co nie miara :D

Ja Maję karmiłam tylko miesiąc piersią, co boli mnie przeokropnie. Ale wiem już jakie błędy popełniłam i jakie błędy popełniły ze mną położne w tej kwestii. Teraz jestem zawzięta na karmienie piersią i mam ogromną nadzieję karmić piersią bliźniaki - ile, to się okaże, ale min. pół roku byłoby super. Wakacji nie planujemy żadnych na razie [emoji17] . Nie wiem, jak potoczy się moja ciąża. Wolę nie ryzykować. Moi rodzice zabiorą Maję na działkę, więc trochę natury łyknie.

ojj wiesz cięzko może być, znajomi z blizniakami, to pewnej nocy nie wytrzymali i pojechali po mleko do apteki, bo oni chcieli jesc na raz, a znowu taka znajoma ma juz roczne dziewczynki i nadal je karmi, wiec zależy jakie bedą dzieci pewnie :)

My mieliśmy nigdzie nie jechać, ale pewnie jak co roku do Łeby się wybierzemy, chcieliśmy gdzieś za granice, ale nie dosc ze ciąża to i Niczko ma dopiero rok, poczekamy, aż dzieci odchowamy :)

reklama
Do góry