Madziula 27 ja mysle,ze nic nie zaszkodziło Twojej córci, a to ze zwymiotowala to zwykła choroba lokomocyjna. Moj synek jak dzis wracałam od mamy z nim sama, tez od pewnej chwili zaczal byc niespokojny, marudził, zatrzymałam sie, wysiadam z samochodu i podeszłam do niego,a on wtedy zwymiotowal, nie jakos duzo,ale biedny męczył sie strasznie. Dałam mu popić wody, smoka do dzioba i ruszyłam dalej,a on zasnal nawet nie minęło 5 min. Nigdy wczesniej tak nie mial, a często jeżdzę z nim sama, Olek jest przyzwyczajony do siedzenia samemu z tylu. Dzisiaj pokonałam z nim trasę 100km.
reklama
Ja już po wizycie Dzidzius ma już 4.53cm kopał jak szalony i lekarka powiedziała że nie jest pewna ale raczej będzie chłopczyk =) pobrali mi 4 fiolki krwi i do tego mocz i jak do tygodnia czasu do mnie nie zadzwoni to będzie znaczyć że wszystko w porządku =) cieszę się strasznie że wszystko w porządku =)
Gratulacje!! No to jesteś pierwsza u której prawie wiadomo płeć a jakie masz przeczucie? Bardziej za chłopcem czy dziewczynka?
Dziewczyny ryczeć mi sie chce... Zrobiłam sobie jedzenie bułkę z parówkami (dobrej jakości) do tego pomidor, papryka, pieczarki i troche sera żółtego i podgrzalam. Przyszedł G i zaczyna mi ze jak ja sie odżywiam ze tylko zapiekanki/ pizze (zamówiłam ostatnio druga w ciagu ciazy i tylko po tym nie chciałam wymiotować), ze powinnam myślec o dziecku. No to mowię ze co poradzę jak mam takie smaki i od tego jedynie nie chce wymiotować, to wiecie co mi powiedział?! Ze troche samozaparcia! No myslalam ze pieprzne! I ze On zapyta lekarza czy tak powinnam bo jestem nieodpowiedzialna. Ręce mi opadły, świeczki stanęły w oczach... Cwaniak samozaparcie w jedzeniu jak po zwykłej wodzie mam ochotę wymiotować...
waniliowe.love
Fanka BB :)
Ja jakoś przeczuwam dziewczynkę nie wiem ale tak mam od początku =)
Blair to jedz to na co masz ochotę a partnera pod tym względem nie słuchaj =) bo głodzić się nie możesz jak nic innego nie podchodzi =)
Blair to jedz to na co masz ochotę a partnera pod tym względem nie słuchaj =) bo głodzić się nie możesz jak nic innego nie podchodzi =)
waniliowe.love
Ja mam termin na 1.10 =)
ladyk24na7
Wiesz, Blair podejrzewam, że rozmowa z lekarzem dobrze partnerowi zrobi. Lekarz mu zaleci więcej luzu. A bardziej dziecku zaszkodzi to, że się denerwujesz jego głupimi tekstami niż jedzeniowa zachcianka raz na jakiś czas. ;-)
Witam wtorkowo
Mi sie pomyliły dni i tak powtarzałam sobie,ze mam usg 10 marca w środę a dzis rano zdałam sobie sprawę, ze owszem 10go ale to jest wtorek tak wiec jestem po usg,ale czekam jeszcze na konsultacje (w lux medzie oddzielnie robią usg i oddzielnie jest wizyta). Malenstwo ma sie dobrze, serduszko bije 150 ud/min, od ostatniego usg czyli w 6 dni urósł z 5,81 mm do 10,3 mm czyli bardzo duzo krwiak minimalnie sie zmniejsza i cały czas przesuwa do ujścia szyjki macicy, teraz ma 30mm x 6mm a tydzien temu miał 33mm x 8 mm lekarz twierdzi,ze jeszcze 2 tygodnie lezenia i nie bedzie śladu po krwiaku
Super wieści i dzidzia jaka duża
Dzień Dobry ,
Martynka właśnie śpi na balkonie A pojechał do pralni odebrać ciuszki a ja odpoczywam ;-) podróż do Zakopanego była straszna !!! Po 4,5 godz Marti zaczęła strasznie płakać nie wiedzieliśmy co się dzieje bo 1,5 godz wcześniej zjadła serek więc stwierdziliśmy ,ze to nie głód poszłam do niej do tyłu i po kilku min jazdy wyciągnęła smoka i tak przeraźliwie wymiotowala że chyba nigdy czegoś takiego nie widziałam - całym serkiem :-/ wszystko było w rzygach. Jeszcze ja puscilam pawia i było extra :-/ cały fotelik musiał A czescic tapicerkę oddaliśmy do pralni generalnie nie wiem co mojej biednej zaszkodziło :-/ Dzisiaj jest cudowna pogoda słoneczko święci - prawdziwa wiosna jak Marti wstanie idziemy coś zjeść i na sanki :-) Pseudo oscypkow nie ma wszędzie piszą świeże serki /kozie/krowie/mieszane ;-) No i dzikich tłumów też na szczęście nie ma ;-)
Ależ przygoda. Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia. Kiedyś też tak miałam z Frankiem więc nie zazdroszczę.
hej
ja miałam dzisiaj wizytę, dzidziuś ma już 4,5 cm, wszystko dobrze,
spokojnie go lekarz pomierzył bo maleństwo spało całą wizytę,
następną wizytę mam za tydzień, i pożniej genetyczne, nie będe płącić
ze względu na mój wiek
ja nadal źle się czuję , mdłości codziennie i do tego mam straszne zawri=oty głowy tak ze równowagę tracę
Ależ te pażdziernikowe fasolki duże gratuluję! No i zdrówka życzę, te mdłości to MASAKRA!!!
BUBA no tak jak piszesz - za wiele nie da się teraz zrobić z tym kręgosłupem. I jedynie ciepłe kąpiele pomagają ale niestety na krótko... Myślę,że to głównie wina hormonów, a że mój kręgosłup i bez ciąży czasem daje znać o sobie, to teraz już całkiem daje popalić. W pierwszej ciąży też miałam takie incydenty na początku i potem też na końcu ciąży. Ale wtedy to mogłam się oszczędzać i leżeć...a teraz mam stale 10 kg do całodobowej obsługi...
No właśnie słodkie 10 kg robi swoje... a hormony w ciąży dodatkowo rozluźniają stawy i wszystko siada....Czy wiecie o tym ze każda ciąża zabiera zdrowej kobiecie zdrowie. Ostatnio czytałam badania gdzie było wykazane że kobiety które nie były w ciąży, nie rodziły miały dużo lepsze zdrowie niż ich równolatki matki z takim samym poziomem zdrowia i higieną życia.... oczywiście badane były przed i po ciąży. Badnia prowadzone na przestrzeni iluś tam lat i ściśle kontrolowane....
Ja już po wizycie Dzidzius ma już 4.53cm kopał jak szalony i lekarka powiedziała że nie jest pewna ale raczej będzie chłopczyk =) pobrali mi 4 fiolki krwi i do tego mocz i jak do tygodnia czasu do mnie nie zadzwoni to będzie znaczyć że wszystko w porządku =) cieszę się strasznie że wszystko w porządku =)
Super gratulacje! I kolejny mły-wielki człowiek Jak ta technika idzie do przodu że już w tak wczesnej ciąży można podejrzeć płeć!
Ja od rana na leżąco i pomiędzy sesjami nad wc rekrutuję pracowników i ręce mi opadają....Jeżeli w wymagniach jest napisane biegły angielski, stanowisko menager sprzedaży nowych technologii druk 3D a powysyłane są cv gdzie angielski brak albo podstawowy a wykształcenie gstronomiczne albo muzyczne a ostatnie 3 prace kierowca...albo sprzedawca w skleppie z warzywami nie chodzi o to że dyskryminuję te zawody ale jak są określone kompetencje na bardzo odpowiedzialne stanowisko i wymagane doświadczenie w tej dziedzinie i język no to jak taki pan zamierza ogarnąć ten temat? Traci swój czas i mój......Chyba i hormony buzują bo nomalnie się zagotowałam!!!
GosiaLew
Wirginia,
Super, że dzidzia zdrowa i juz pierwsze przepowiednie płci kurcze wy już 11 tydzień, a ja ledwo w 7
Trochę zazdroszczę tym wczesnym pazdzierniczkom
Ja mam termin na 23.10
Blair oj ci nasi panowie to empatii za grosz. Łatwo im gadać jak nie mają pojęcia. Ja potem znajdę zarabiamy tekst o ciąży w sam raz dla panów.
Gratuluję udanych wizyt.
Ja leżę, bo mnie brzuch boli. Wzięłam wolne do poniedziałku.
Akatsuki
pierwsza tego imienia.
Dziewczyny ryczeć mi sie chce... Zrobiłam sobie jedzenie bułkę z parówkami (dobrej jakości) do tego pomidor, papryka, pieczarki i troche sera żółtego i podgrzalam. Przyszedł G i zaczyna mi ze jak ja sie odżywiam ze tylko zapiekanki/ pizze (zamówiłam ostatnio druga w ciagu ciazy i tylko po tym nie chciałam wymiotować), ze powinnam myślec o dziecku. No to mowię ze co poradzę jak mam takie smaki i od tego jedynie nie chce wymiotować, to wiecie co mi powiedział?! Ze troche samozaparcia! No myslalam ze pieprzne! I ze On zapyta lekarza czy tak powinnam bo jestem nieodpowiedzialna. Ręce mi opadły, świeczki stanęły w oczach... Cwaniak samozaparcie w jedzeniu jak po zwykłej wodzie mam ochotę wymiotować...[/QUOTE]
A ja muszę stanąć w obronie faceta: na swój męski sposób on tak okazuje troskę o twoje i dziecka zdrowie. Ok głupio to robi ale to tylko facet, prosty w budowie co pomyśli to powie. Na pewno nie powiedział tego żeby ci zrobić przykrość ale hormony robią swoje i na pewno poczulas sie urażona... porozmawiaj z nim i wytłumacz dlaczego jesz to co jesz a także uswiadom ze organizm ciężarnej nie doprowadzi sie do samodestrukcji a smaki wyznaczają co jest w danej chwili potrzebne tobie i dziecku ,)
Ja mam tak samo! Mam smaki na kluski, gorące kubki, frytki, chipsy, kiełbasy i kapustę. Na owoce i warzywa patrzę z niechęcia a przy moich mdłościach jeslit nie zjem tego na co mam ochotę to zaraz wróci.
Poza tym twoja buleczka brzmi smakowicie ♥
A ja muszę stanąć w obronie faceta: na swój męski sposób on tak okazuje troskę o twoje i dziecka zdrowie. Ok głupio to robi ale to tylko facet, prosty w budowie co pomyśli to powie. Na pewno nie powiedział tego żeby ci zrobić przykrość ale hormony robią swoje i na pewno poczulas sie urażona... porozmawiaj z nim i wytłumacz dlaczego jesz to co jesz a także uswiadom ze organizm ciężarnej nie doprowadzi sie do samodestrukcji a smaki wyznaczają co jest w danej chwili potrzebne tobie i dziecku ,)
Ja mam tak samo! Mam smaki na kluski, gorące kubki, frytki, chipsy, kiełbasy i kapustę. Na owoce i warzywa patrzę z niechęcia a przy moich mdłościach jeslit nie zjem tego na co mam ochotę to zaraz wróci.
Poza tym twoja buleczka brzmi smakowicie ♥
reklama
To moze jeszcze wyjdzie na Twoje moze sie tak pępowina ułożyła? próbowałam jesc "zdrowo" typu sałatki z kurczakiem, to chorowałam całe popołudnie, nie mówiąc ze na zapach kurczaka robi mi sie mocno źle...Ja jakoś przeczuwam dziewczynkę nie wiem ale tak mam od początku =)
Dokładnie tak, od początku ciazy funduje mi jakieś głupie kłótnie i stresy, a nie widzi tego tylko czepia sie jedzenia...Wiesz, Blair podejrzewam, że rozmowa z lekarzem dobrze partnerowi zrobi. Lekarz mu zaleci więcej luzu. A bardziej dziecku zaszkodzi to, że się denerwujesz jego głupimi tekstami niż jedzeniowa zachcianka raz na jakiś czas. ;-)
nie ma to jak właściwy człowiek na właściwym miejscu ;p bo widzisz warzywa i owoce to prawie jak 3DJa od rana na leżąco i pomiędzy sesjami nad wc rekrutuję pracowników i ręce mi opadają....Jeżeli w wymagniach jest napisane biegły angielski, stanowisko menager sprzedaży nowych technologii druk 3D a powysyłane są cv gdzie angielski brak albo podstawowy a wykształcenie gstronomiczne albo muzyczne a ostatnie 3 prace kierowca...albo sprzedawca w skleppie z warzywami nie chodzi o to że dyskryminuję te zawody ale jak są określone kompetencje na bardzo odpowiedzialne stanowisko i wymagane doświadczenie w tej dziedzinie i język no to jak taki pan zamierza ogarnąć ten temat? Traci swój czas i mój......Chyba i hormony buzują bo nomalnie się zagotowałam!!!
no czasem za ten brak empatii to mam ochotę udusić :/Ja mam termin na 23.10
Blair oj ci nasi panowie to empatii za grosz. Łatwo im gadać jak nie mają pojęcia. Ja potem znajdę zarabiamy tekst o ciąży w sam raz dla panów.
Gratuluję udanych wizyt.
Ja leżę, bo mnie brzuch boli. Wzięłam wolne do poniedziałku.
Odpoczywaj jak najwiecej, moze weź no spe?
ja na prawdę jestem świadoma tego ze nie powinnam sie tak odżywiać, staram sie mieszać jednego dnia to drugiego tamto, jeśli nawet robię cos ala spagetti to dodaje warzywa zeby wzbogacić plus do tego codziennie jakis owoc albo sok świeżo wyciskany. Ale same wiecie jak jest smak na cos. Jak w ndz zjadłam ta pizzę... Słuchajcie pierwszy raz od miesiąca sie najadłam i nie było mi źle!A ja muszę stanąć w obronie faceta: na swój męski sposób on tak okazuje troskę o twoje i dziecka zdrowie. Ok głupio to robi ale to tylko facet, prosty w budowie co pomyśli to powie. Na pewno nie powiedział tego żeby ci zrobić przykrość ale hormony robią swoje i na pewno poczulas sie urażona... porozmawiaj z nim i wytłumacz dlaczego jesz to co jesz a także uswiadom ze organizm ciężarnej nie doprowadzi sie do samodestrukcji a smaki wyznaczają co jest w danej chwili potrzebne tobie i dziecku ,)
Poza tym twoja buleczka brzmi smakowicie [emoji813]
Próbowałam Mu tłumaczyć ze przy takich mdlosciach jak ja mam to lekarze zalecają zeby nie patrzeć na dietę tylko jeść to na co ma sie ochotę, ale jak grochem o ścianę...
A no i jestem świadoma tego ze ryczeć mi sie chce przez hormony ;p
Ostatnia edycja:
Podziel się: