reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Jej was na chwile zostawić to nadrobić się nie da.
Gratuluję udanych wizyt, ja jeszcze 3 tyg.
Mi smaki się całkiem popsuły mięso wcale mi nie wchodzi z pieczywa tylko bułki a najlepiej mi dziś smakowały lody z mc Donalda. Ale jak coś zjem to tylko 5 min czuje smak a zaraz ten dziwny posmak w ustach, ble.

reklama
Blair a po co sie chlopu tlumaczysz, jedz to co mozesz po czym nie zwracasz a chlopa pogon gdzie jego miejsce i niech nie demonizuje... co innego jakbys jadla tylko fast food, ale przeciez tak nie jest, jestesmy ludzmi swiadomymi i nie popadajmy w paranoje jedz co Ci smakuje i na co masz ochote zachowujac zdrowy rozsadek a wszystko bedzie dobrze :)

Blair tak, mam fotkę, jutro wrzucę,
ja jem na co mam ochotę, ja mam mdłości non stop, więc ja coś zjem i jest mi chwilke lepiej
to znaczy, ze to jest dobre dla mnie, oczywiście wszystko w granicach rozsądku
Wirginia ja mam termin na 02-10, chyba podobnie mamy termin, 11 tc to chyba za wcześnie jeszcze na to, zeby poznac płeć, czasem pomiędzy 13-14 tc udaję się trafic płeć
buba nie zazdroszczę pracy, kiedyś tez to przerabiałam u siebie w pracy

Blair tak, mam fotkę, jutro wrzucę,
ja jem na co mam ochotę, ja mam mdłości non stop, więc ja coś zjem i jest mi chwilke lepiej
to znaczy, ze to jest dobre dla mnie, oczywiście wszystko w granicach rozsądku
Wirginia ja mam termin na 02-10, chyba podobnie mamy termin, 11 tc to chyba za wcześnie jeszcze na to, zeby poznac płeć, czasem pomiędzy 13-14 tc udaję się trafic płeć
buba nie zazdroszczę pracy, kiedyś tez to przerabiałam u siebie w pracy

Może lekarka ma super sprzęt albo super wzrok ;) A tak serio to napisała chyba, więc nie dała 100 % pewności.

Blair a to jest najśmieszniejsze jak ryczysz a wiesz że to hormony a nie ty i w normalnej sytuacji byś się nie zachowała.

Czy mnie kiedyś przestanie tak mulić?? W 9tc z moją pierworodna mogłam zapomnieć o mdłościach a tu jest jeszcze gorzej... zjadłam talerz owoców bo się poczułam winna że jem syf i całuje muszle

Dziewczyny ryczeć mi sie chce... Zrobiłam sobie jedzenie bułkę z parówkami (dobrej jakości) do tego pomidor, papryka, pieczarki i troche sera żółtego i podgrzalam. Przyszedł G i zaczyna mi ze jak ja sie odżywiam ze tylko zapiekanki/ pizze (zamówiłam ostatnio druga w ciagu ciazy i tylko po tym nie chciałam wymiotować), ze powinnam myślec o dziecku. No to mowię ze co poradzę jak mam takie smaki i od tego jedynie nie chce wymiotować, to wiecie co mi powiedział?! Ze troche samozaparcia! No myslalam ze pieprzne! I ze On zapyta lekarza czy tak powinnam bo jestem nieodpowiedzialna. Ręce mi opadły, świeczki stanęły w oczach... Cwaniak samozaparcie w jedzeniu jak po zwykłej wodzie mam ochotę wymiotować...

Olej to i powiedz swojemu ukochanemu że teraz tak będzie i koniec i kropka a on ma Cię wspierać a nie moralniaki prawić!!!! Pizza, hot dog, czy fryty - nie są w ciąży zakazane i niebezpieczne - jak ratują życie to jeść! Rozumiem Cię doskonale bo ja mogę jeść też tylko to co "zakazane"choć zdrowe ale w ciąży zakazane.....więc musiałam całkowicie zmienić tę moją codzienną zakazaną w ciąży dietę na to co można w ciąży a efekt - leżę i rzygam od 3 tygodni nie wyszłam z łóżka organizm się buntuje....A jak zjem zakazany owoc to mogłabym góry przenosić! Ale cóż co się nie robi dla szkrabika!

Wirginia,

Super, że dzidzia zdrowa i juz pierwsze przepowiednie płci ;) kurcze wy już 11 tydzień, a ja ledwo w 7 :D

Trochę zazdroszczę tym wczesnym pazdzierniczkom ;)

Ja też jestem jeszcze we wcześniej ciąży, 8.tydzień. Zawsze już będziemy do tylu :-)

Słyszałam że ponoć szybciej można rozpoznać płeć męska na usg. Ale łatwo się też pomylić. Moja kuzynka miała całą ciążę przepowiadana córkę a urodziła syna :-D

Szczęśliwa,gdzie mieszkasz ze masz taką brzydką pogodę ??? Co się stało że Was zalalo??

Blair, śnieg jest ale na stokach i wysoko w górach na poboczach szary brudny a na drogach i chodniku zero :-/ Mój M też w pierwszej ciąży cwaniaczyl i denerwowal się jak jadłam pasztet bo nie zdrowy w pewnym momencie odpuścił jak widział ze nie reaguje ;-) nie umiał zrozumieć jak można dostać wstręt np do oregano :-/ ale mu wytlumaczylam żeby postawił się w mojej sytuacji a jak nie umie to niech wyobrazi sobie ze pił całą noc po czym cały dzień wymiotowal i nadal go męczą wymioty i co wtedy będzie jadł ;-)

Wirginia,gratulacje chłopczyka ;-) ale w dalszym ciągu trzymam kciuki za dziewczynkę ;-)

Kamilove,jeszcze troszkę i będziesz w 10 tyg ;))

Migotka,zdziwiłam się ze Marti tak wymiotowala wcześniej też dużo jeździliśmy i nigdy nie wymiotowala aż do wczoraj :-/ Twój synek też dzisiaj pierwszy raz wymiotowal ??

Buba ludzie to maja fantazję ;-) współczuję takich rozmów :-/ Twój Franiu miał jednorazowy incydent z wymiotami czy mam się martwić ze Martynka zaczyna mieć chorobę lokom....!

reklama
Gosialew kiedyś czytałam, najwcześniej płeć mozna ocenic po kącie nachylenia nuba od 12 tc,
dlatego wydawało mi się ze za wcześnie, ale oczywiście mogę się mylić

Do góry