reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

U mnie pierwsza ciąża, mój mówi, że będzie dziewczynka ja modle się o syna, teściowa o dziewczynkę, moja mam o dziewczynkę, mój luby o chłopca:p Nie mam mdłości, czuje się dobrze, śpie całymi dniami, brzuch mi już widać, ciągnie mnie do kwaśnego, słonego, pikantnego i do owoców. Także ni cholera wiem cóż to będzie. Mam nadzieję, że zdrowe i że chłopak:) jak będzie dziewczynka to znajomy chętnie się z nami zamieni bo się o dziewczynkę starają:DX

reklama
Ja tez sie czuje inaczej niz w pierwszej ciazy, mąż twierdzi,ze posłał męskiego plemnika i na pewno bedzie drugi syn haha :D
A ja czuje,ze bedzie córka i koniec ;) w pierwszej ciazy czułam,ze bedzie syn i mamy syna.. jak to moj ginekolog mówi: jak kobieta czegos chce to nie ma zmiłuj :D

Dzięki dziewczynki,dziś polece do apteki i spytam o espumisan bo na wieczór umieram normalnie,aż mnie skręca,a zapomniałąm o tym powiedzieć na wizycie :sorry:

Ja mam czujkę że tym razem będzie synuś,choć może dlatego tak mam bo bardzo chce :eek: hmmm w każdym bądz razie dziewczynki są super i jak będzie kolejna to też będzie super:-)

nie bylo mnie tu tylko jeden dzien a nadrobienie was zajelo mi godzinke :D szybkie te tempo w pisaniu macie :D

Gratuluje wszystkich udanych wizyt :)
Balir dobrze ze to tylko na strachu sie skonczylo, ja na twoim miejscu to z paniki zawal mialabym gwarantowany bo z natury bardzo nerwowa jestem :)

Wczoraj dzwonila do mnie moja Pani ginekolog i wizyte mam przelozona na tydzien wczesniej czyli 10 marca bede miala kolejne zdjecie i ukradna mi 3 fiolki krwi blle jak tego nie lubie :/

Ja mam jakas taka cicha nadzieje na dziewczynke :D chociaz moj luby twardo zostaje przy opcji syna :D

A zachcianek jako takich nie mam tylko nie umiem za bardzo jesc najchetniej to bym tylko pila i nic nie jadla :/

Ja przy Zosi czułam,że to dziewczynka, ale myślałam,że znając życie to będzie odwrotnie. Zawsze chciałam mieć córkę no i się udało. Teraz nie mam jeszcze przeczucia, ale chcę drugą córę :)

A ja od rana bucze. Najpierw buczalam jak dziecko poszło do przedszkola. Później obejrzałam filmik na yt i też buczalam a teraz kierowca autobusu pozwolil dziecku bez biletu do szkoły podjechać i też mi się chce buczec z tego powodu. Ledwo dopinam w brzuchu kurtke wiec mam nadzieję ze wiosna wreszcie przyjdzie bo nie usmiecha mi się kupować nowej.

Wstawilam brzucha do galerii ;)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie wypiłam glukozę to dopiero mdli.
i dodatkowo 7 próbek krwi plus jeszcze 2

Ostatnia edycja:
reklama
witam porannie :)

dziś dzień pod względem mdłości nie lepszy od wczorajszego, czuję że i dziś będzie spowiedź... najgorsze że przed Rodzicami dziś i jutro będę musiała grać twardą i dobrze się czującą, bo wpadają do nas na dwa dni, a z radosną nowiną chcemy się jeszcze wstrzymać...

Odpukać plamień nie ma, śluz tylko lekko podbarwiony na żółto, to pewnie resztki jakieś po wczorajszym, dziś już grzecznie wstawałam w nocy do wc, nie trzymałam, żeby nie było powtórki.

Wiecie co mam dziwne odczucia, w sensie że do tej pory jeśli czułam brzuch to ciągnięcie albo kłucie po bokach, a dziś czuję macicę tak z przodu takie dziwne bulgotania, falowania coś takiego, pewnie Maleństwo się rozpycha :p
czytałam trochę o testach genetycznych i muszę koniecznie zapytać mojego lekarza kiedy robimy Pappa, bo usg genetyczne to jeszcze sporo za wcześnie nawet za te 3 tyg jak u niego będę, ale na pappa będzie akurat.

Blair mąż sam się śmieje i przyznaje że bardzo się wczuwa w ciążę ale że nie robi tego celowo tylko tak jakos wychodzi. Na dodatek przyznal sie ze zaczął czesciej latać do ubokacji haha czekam az mu brzuch urośnie ;))
Ja już powoli rozglądam sie za ubtaniami bo brzuszek już nie pozwala nosić jeansów. Zdecydowalam zainwestować w spodnie dresowe i luźne bluzy zamiast typowych ubran ciążowych bo po pierwszej ciąży nie miałam nawet komu upchnac tych ciazowek a dresik zawsze sie przyda ;) właśnie sobie spodenki wylicytowalam. ;)
dobrze ze Mąż nie ma porannych mdłości :p
ja chodzę w leginsach, jest mi najwygodniej i myślę ze to spoko rozwiązanie zamiast ciążowych ciuchów :)

Hello
Melduję się po pierwszej wizycie z małym kropkiem :-) dzidzia słodka serduszko pięknie bije i następna wizyta za 2,5 tyg ;-)

Dla mnie najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa chociaż nie ukrywam że M chciałby chłopca żeby była parka ;-)
gratulacje! :)

Balir dobrze ze to tylko na strachu sie skonczylo, ja na twoim miejscu to z paniki zawal mialabym gwarantowany bo z natury bardzo nerwowa jestem :)

Ja mam jakas taka cicha nadzieje na dziewczynke :D chociaz moj luby twardo zostaje przy opcji syna :D
no ja prawie dostałam, ale pocieszałam sie tym że jest to brązowe a nie czerwone plamienie i że nie miałam boleści brzucha, z to miałam mega mdłości jeszcze dzień wcześniej, ale i tak wyłam jak głupia, a G tylko tulił cały zdenerwowany...
Ja też mam cichą nadzieję na dziewczynkę, a G mocno obstaje że będzie chłopak i koniec kropka :p

Ja właśnie wypiłam glukozę to dopiero mdli.
i dodatkowo 7 próbek krwi plus jeszcze 2
jejciu wypompują z Ciebie połowę krwi!
nie zazdroszczę picia glukozy :baffled:

w sob jak byłam na badaniach krwi, to wypiłam przed chyba z litr wody, bo u mnie strasznie słabo widać żyły, za każdym razem pielęgniarki muszą się nieźle nagimnastykować żeby cokolwiek pobrać, tym razem wmusiłam w siebie dużo wody i cud! żyły widoczne trochę lepiej [choć pielęgniarka i tak załamała ręce] to jeszcze krew szła jak szalona i bez problemu pobrała 3 duże fiolki :) a na koniec stwierdziła "widzi pani, ta woda na prawdę pomaga" :D

pomyślicie że szalona jestem, ale po kilka razy dziennie oglądam wczorajsze usg i ciągle nie mogę się nacieszyć :) nawet na tel ustawiłam sobie wygaszacz ze zdjęciem z usg ;) cały czas mam przed oczami jak wczoraj fikał i machał rączkami :D
zakochałam się...

Ostatnia edycja:
Do góry