reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Kamila1982 my mieszkamy 20 mil na południe od Londynu, w hrabstwie Surrey.
Blair mąż sam się śmieje i przyznaje że bardzo się wczuwa w ciążę ale że nie robi tego celowo tylko tak jakos wychodzi. Na dodatek przyznal sie ze zaczął czesciej latać do ubokacji haha czekam az mu brzuch urośnie ;))
Ja już powoli rozglądam sie za ubtaniami bo brzuszek już nie pozwala nosić jeansów. Zdecydowalam zainwestować w spodnie dresowe i luźne bluzy zamiast typowych ubran ciążowych bo po pierwszej ciąży nie miałam nawet komu upchnac tych ciazowek a dresik zawsze sie przyda ;) właśnie sobie spodenki wylicytowalam. ;)

Co do płci od początku mam wrażenie że będzie chłopak. Czuje się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Z takich dziwnych rzeczy to np co drugo dzien musze golić nogi bo rośnie mi bardzo twardy drapiacy włos -_- odrzuca mnie od słodyczy. Mam smaki na fast foody, kiełbasę, groch. W ogóle nie płacze za to co chwile mam ochotę komuś dać w łeb. Co chwile mi nie dobrze plus mega gazy i jazda z jelitami. Dla porównania z Lari kilka razy rozplakalam się na ulicy ot tak. Czulam sid fizycznie świetnie. Codziennie jadłam dwie drożdżowki, dwa jogurty i mnóstwo owoców... jeśli to znowu dziewczynka (czemu nie mam nic przeciwko bo chcialam dwie dziewczynki) to będę w szoku. Ale obydwoje nastawiamy się raczej na Gabrysia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do przeczuć to ja obstawiam u siebie drugą dziewczynkę :-) Choć płeć tym razem jest mi na serio obojętna (za pierwszym razem zdecydowanie chciałam córkę), może być chłopczyk, może być dziewczynka. Śniła mi się druga córeczka. Choć w sumie za pierwszym razem miałam przeczucie na chłopca i śnił mi się chłopiec ale jak widać sprawdziło się odwrotnie więc i tym razem nic nie wiadomo;-)

ja niestety nie mam porównania jak sie czułam na chłopca, a jak na dziewczynkę, ale jakoś podświadomie myślę, że to będzie dziewczynka. Nie wiem. :) może dlatego, że mąż strasznie chce syna. ;)

Ja chciałabym syna. Przy ciąży bliźniaczej pole do popisu jest :-D . Jak będą dziewczynki, to 4 baby w domu. Mąż zapowiedział, że wtedy kupuje wędkę. Chce się chłopina zabezpieczyć na wypadek synchronizacji okresów ;-)

Akatsuki jak mezus dostanie brzuszka to pewnie tak szybko mu nie spadnie jak tobie:-) ladyk24na7 faktycznie mąż miał by wesolo wędka i namiot i wypady na weekend będą mu potrzebne Ale potem już takie dorosłe upilnowac przed kawalerami to problem

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! SAme dobre wiadomości dzisiaj!
Blair ciesze się że wszytsko dobrze, ale stracha napędziłąś!! :-)
Akatsuki uśmiałam się z Twojego męża haha fajnei że tak się wczuwa w rolę ;-) Ja też stawiam na dresy i miałam uszyć sobei spodnie dresowe alezabrać sięnei mogę :p ale na ważniejsze wyjścia musze sobie jakies spodnie ciążowe kupić ;-)

ja w tej ciązy tez się czuję zupełnei inaczej niż w poprzedniej, więc moze będzie chłopak chociaz chciałabym drugą córę, ale teraz to mi zupełnie obojętne :p

poza tym mam jakiś jadłowstręt :-/ na nic nei mam apetytu, zmuszam się żeby coś zjeść, tylko owoce mi podchodzą, najlepiej w galaretce :p właśnie sobie zrobiłąm i się chłodzą

reklama
Akatsuki no to siostry mąż podczas jej ciąży przytył 6 kg hehe a pozniej zrzucil jak urodziła :)
haha ej to ja i w tej i w tamtej ciąży mam ochote ciągle kogos walnąć, jakoś na łzy mnie nie zbiera ;)

Co do płci to nie chce nic myślec, mam jednak nadzieję, że będzie ta dziewczynka, bo rzeczywiście zupelnie inaczej się czuję niż poprzednio, ale to niekoniecznie tak jest :) co będzie będzie wporządku :)

Mroowka a widzisz często sny się interpretuję na odwrót ;) więc pewnie chłop będzie :)

ladyk no własnie u nas 5 bab w domu było i ekstra ;) tata chyba czuł się nieźle, bo córeczki są tatusia przecież ;) ja taka do bab przyzwyczajona, a u nas teraz w rodzinie sami chłopcy się rodzą, musi być chyba jakas równowaga poprostu

Do góry