reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Kate nie tym razem cykl naturalny, clo brałam tylko raz i od razu zostałam przestymulowana, ale gdzieś czytałam, że wraz z wiekiem wzrasta prawdopodobieństwo ciąż mnogich, a jak wiek mam ;-), a jak tam Twoje samopoczucie, doczytałam że ostatnio kiepsko było

dreamgirl identycznie reaguje jak młody dostaje szału, czekam ze spokojem az skończy i tez nie ma znaczenia czy jestem w domu czy np w sklepie, młody zobaczył ze nie ma widowni i nie osiaga to co chce i dosyc szybko mu sie znudziło, oczywiscie od czasu do czasu próbuje ile może

Gratulacje dla mam bliźniaków. Dziewczyny a macie przypadek w rodzinie bliżniaków? w sensie wujki, ciocie, babcia, dziadek?
Ja mam bliźniaki w rodzinie ze strony taty i mamy. Ze strony taty - jego młodszy rodzony brat ma bliźniaki, a ze strony mamy - mamy cioteczny siostrzeniec też ma. Tylko to chyba nie jest regułą, Bo czytałam gdzieś, że po linii żeńskiej występują bliźniaki, a u mnie wychodzi po męskiej (Wujek i Brat Cioteczny).

A właśnie mam pytanie, czy farbujecie włosy teraz jak jesteście w ciąży, bo u mnie już czas a boję się jak nie wiem bo poprzednio farbowałam a skończyło się jak się skończyło.

Ja tam farbowałam nawet tydzien temu i w sumie zwykła farbą z amoniakiem, w pirwszej ciąży kombinowałam z henna do włosów itp, ale chyba jednak przerzuce się tak jak Akatsuki na Olie, siostrze maluje nią włosy i wcale nie śmierdzi.
Hahaha, jesteś zajebista :-D Ja tam mam podejście takie, że to... olewam. W sensie takie płacze, histerie i tupanie nogami. Olewam sikiem prostym, nieważne czy w domu czy na dworze. Ludzie czasami krzywo patrzyli, ale generalnie mam to w czterech literach. I muszę powiedzieć, że moje dziecko nie protestowało za długo. To zdało egzamin. .

Dreamgirl popieram takie zachowanie, tylko czasami człowiek niestety mięknie, ale mam nadzieję, że ja też bedę miala takie podejście do swojego dziecka jak podrośnie ;)

bata nadal się męczę, wczoraj miałam ciężki dzień, prawie cały czas lezałam, tak mnie muliło i słabiło, dzisiaj ciut lepiej,
ale na pewno ta ciąża jest najbardziej ciężka dla mnie, bardzo źle sie czuję, o której masz wizytę?

Tak czytam o waszych dzieciaczkach i musze powiedzieć,ze mi z moim synem udało sie to co "planowałam" w ciazy. Jedyne co nie wyszło to smoczek uspokajacz. Miało go nie byc,ale jest.. W kazdym razie Olek moj jest bardzo upartym dzieckiem,ale zdaje sobie sprawę,ze im jest młodszy tym łatwiej nim sterować takze w efekcie : ma 5 posiłków dziennie (jest dzieckiem blw) zjada wszystko (bo nie ma podjadania pomiędzy posiłkami), spi ładnie w swoim lozeczku odkąd skończył 3,5 miesiaca, był dzieckiem kp i mimo to przesypial całe noce najpierw od 22 do 6,a w miare upływu czasu dłużej,teraz spi od 20:30 do 8-9 rano. Jesli wpada w histerie to od niedawna stosuje metodę izolacji tzn przenoszą go do salonu na dywan i odchodzę ale tak zeby on mnie widział i ja jego tez, przeważnie po minucie juz jest spokój i przychodzi do mnie tuli sie i daje całusa (takie przeprosiny jego). W sklepach, na spacerach jest grzeczny, bo jest dzieckiem ktore uwielbia kontakt z ludźmi, wiec jak tylko jest duzo osob i cos sie dzieje to Olek jest w siódmym niebie :D za to nie lubi sie nudzić,ale potrafi sam sie czymś zając, np potrafi przez 30-40 min przekładać suche pranie zdjęte z suszarki, albo spinacze do bielizny wkłada i wyciąga z pudełka :p

Ladyk właśnie doczytałam o Twoich bliźniątkach :)) gratulację ale masz fajnie że już wszystko jasne i są serduszka ja siedzę jak na szpilkach normalnie i tak się denerwuję jak u mnie się potwierdzi to fajnie będzie mieć kogoś na wsparcie w podobnej sytuacji ;)

To u nas była podobna sytuacja. Nie planowaliśmy tak szybko kolejnego potomstwa. Jako że po ciąży miałam krótkie cykle między 24 a 27 dni, to uznałam, że 17 dc będzie bezpieczny. Cóż... Nie był :rofl2: Też się nigdy hormonalnie nie leczyłam, w zasadzie żadnych hormonów nie brałam. W pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań. Tak wyszło. Po prostu. A życzeniowe "chciałabym - nie chciała bliźniaki" , jak dziewczyny przytaczają w postach, nie ma tu nic do rzeczy i żadnego wpływu na to nie mamy. Jak się uprawia seks, to trzeba się z tym liczyć :-D. U mojego brata ciotecznego najpierw był syn, po siedmiu latach córka, a po dwóch latach od córki - bliźniaczki. I bez marudzenia i narzekania dali radę. A do tego oboje zawodowo pracują. Dzieciaki są świetne, kumate, kochane (Teraz 12 lat, 5 lat i 3 lata). Życie często stawia przed nami sytuacje z którymi trzeba sobie poradzić, zorganizować, spiąć tyłek i do boju. :-)

BTW Gratuluję Tobie!!! I trzymam kciuki za dalszy pomyślny rozwój ciąży.

Witam z rana :)
Rany dziewczyny podwojnych ciąż wielkie gratulacje :) super za jednym porodem dwojeczka :)

Dreamgirl, Kate tez w takich sytuacjach buntu mam olewkę ;) działa.
Akatsuki ;) moje towarzystwo potrafi iść głodne spać, czasem mają takiego focha że one tego jeść nie będą że po prostu mówię to nie kucharz ma wolne i jest tylko to co na stole. Śniadanie zjadają wtedy bez słowa :) wiem wredna jestem ;)
Kiedyś pojechaly do dziadka na noc i caly dzień go w kuchni trzymały każdemu gotowal co innego przy kolacji miarka się przegrała :) powiedział dość że muszą zjesc to co przygotował :) nie zjadły i poszly spać głodne. Nastepnym razem jak jechaly do dziadka po cichaczu zrobiły sobie po kanapce do plecaka na wszelki wypadek :) myslalam że padne jak potem sie dowiedzialam.

Co do samopoczucia to czuje sie strasznie zmęczona i strasznie mi nie dobrze to chyba są te mdłości ciążowe. W poprzednich ciazach nic mi nie dolegalo :/ teraz jakaś masakra.

A co do wózka rok po roku cudowny wynalazek :) chyba nie dalabym rady bez niego pomimo różnicy 1, 9 miesięcy mieliśmy gracco taki że starszy siedzi z przodu mały leży za nim. Gdyby nie ten wózek byłabym uwieziona w domu a tak wychodzilam juz parę dni po porodzie na spacerki :)

reklama
Hej ale dużo piszecie :-) czytam was regularnie ale na telefonie i w pracy więc nie bardzo mam czas odpisać.
Gratuluję bijących serduszek i bliźniaków.
Moja mama jest z bliźniaków, tak po cichu liczyłam, że może i nam się trafią ale nic jedna fasolka wystarczy zwłaszcza, że już mamy dużą księżniczkę :-), która do tego robi się coraz mądrzejsza i wczoraj zobaczyła na komputerze, że czytaliśmy o ciąży i zaczęła się czegoś domyślać, no i teściowej musiałam powiedzieć, bo chciała żeby jej włosy pofarbować :baffled: chyba rodzicom też muszę już się wygadać,
A właśnie mam pytanie, czy farbujecie włosy teraz jak jesteście w ciąży, bo u mnie już czas a boję się jak nie wiem bo poprzednio farbowałam a skończyło się jak się skończyło.

reniam ja się przerzuciłam na hennę khadi, już raz farbowałam i sobie chwalę :)

Do góry