reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja już też od 5:30 nie śpię... nie wiem co ja zrobię ze sobą przez ten tydzień l4...

reklama
Cześć

Ja dziś lece powtórzyć HCG ,robiłam 2 dni temu :tak: Tarczyca wyszła mi okey,niemal idealny TSH .
Jaki ja miałąm wczoraj ciężki dzień,żołądek zmulony przez pół dna,bleee wogle nie mam apetytu,a jak już coś zjem to czuje się jak bym konia z kopytami zjadła.

A ja zaczynam się schizować bo tak naprawde nie pamiętam dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę.tzn nie pamięta dnia :zawstydzona/y: zapisywałam zawsze w telefonie w kalendarzu,który oddałam starszej córce a to go SKASOWAŁA,superr a jak nie zdąrze przed 10 tyg do lekarza hmmm a wizyte mam na 3 marca

To kiedy mamy następne usg u przyszłych mamusiek ;-) ja w piątek dopiero mam wizytę ale za bardzo się pospieszylam i pewnie z usg nici dzisiaj 4t4d

ja obecnie jestem w 7tyg i 5dniu w poniedzialek mialam robione zdjecie usg i slyszalam juz SERDUSZKO ze szczescie to tam plakalam :)
a nastepne mam 16 marca dopiero i beda pobierac mi krew do badan i dodatkowo beda pobierac krew mojemu partnerowi zeby wykluczyc konflikt serologiczny :) az nie moge sie doczekac az zobacze jak moja fasolka dalej rosnie :)

dreamgirl ponieważ czytałam posty od końca natknęłam się gdzieś w stosunku do Ciebie na sformułowanie "jak tam bliźniaki" z wielkim zaanagażowaniem zaczęłam szybko wertować wcześniejsze posty coby wiedzieć, czy składać podwójne gratulacje, ale już wiem, że jedno i duże i silne, GRATULUJĘ

kate super, że opaska działa, w końcu można funkcjonować, aa mam pytanie odnośnie tych dwóch tabletek luteiny - kurczę one plączą mi się pod tym językiem, wkładam jedno po prawej stronie wędzidełka, drugie po lewej, a one żyją własnym życiem i tylko memlam tym jęzorem

kamela moja koleżanka miała owulacje prawie przed samym terminem miesiączki i różnica w wieku dziecka wyniosła prawie 2 tygodnie

akatsuki ja jak bylam w ciąży z Ulcią starszak przywlekł do domu ospę, przez dwa tygodnie żyłam w strachu, bo mama nie pamiętała czy przechodziłam ospę, trzymam kciuki aby Was ominęło, na pewno ominie

Akatsuki będzie dobrze, może to niezle wyszlo bedzieszz na l4 i nie bedziesz się przemeczać :) miłego leniuchowania

Ania ja też ciagle pije, ale to chyba nie ciaza poprostu ostatnio jakos tak mam, na mróz ;)

kate no ja jeszcze o takiej opasce nie slyszalam, ale dobrze wiedziec

a orientujecie się może ile dni wczesniej i ile dni po lekarz moze wystawić zwolnienie ? bo chyba bede miała problem, macierzynski konczy mi sie 20.03 w piątek i od soboty bedepotrzebowala zwolnienie, a lekarz bedzie przyjmował 19.03 lub 23.03 ech.. chyba ani tak ani tak nie wychodzi

Ostatnia edycja:
Hania chora, ja też zaczynam kaszleć...ech...ciężki ten początek ciąży :/
Annie - u mnie wirusówka trwała dokładnie 3 dni. Kaszel co prawda mam do tej pory, ale temperatura przeszła, kataru prawie nie ma, dość szybko nawet to minęło, ale sieknęło równo. Weź sobie APAP, bo możesz bezpiecznie wziąć 4 tabletki co 6 godzin.
Dużo zdrowia życzę :-)

Ja już też od 5:30 nie śpię... nie wiem co ja zrobię ze sobą przez ten tydzień l4...
Ja dzisiaj też tak rano wstałam, może to ciśnienie jakieś?

a orientujecie się może ile dni wczesniej i ile dni po lekarz moze wystawić zwolnienie ? bo chyba bede miała problem, macierzynski konczy mi sie 20.03 w piątek i od soboty bedepotrzebowala zwolnienie, a lekarz bedzie przyjmował 19.03 lub 23.03 ech.. chyba ani tak ani tak nie wychodzi
Dolga, zgodnie z prawem lekarz może wystawić zwolnienie do 3 dni sprzed wizyty. Tylko psychiatra może sięgnąć wstecz bardziej. A do przodu to nie każdy lekarz chce wypisać. Na pewno dzień, dwa, może trzy.

Od godziny latam za moją dwulatka która z jakiegoś powodu stwierdziła ze dziś się nie chce ubierać i biega w samej pieluszce...

Akatsuki- wspolczuje Historii w pracy , dobrze ze nic nie wykryli !! U Nas w de poszla bys odrazu na 9 miesieczny urlop przez to wlasnie ze dzieciaki w przedszkolu rozne choroby przynosza przedszkolanki w ciazy sa chronione!!!

Kate-z ta opaska fajnie u Nas jej nie dostaniesz do 22 tyg nie ma nic na wymioty:/

Gratuluje kolejnych serduszek!!!!!

dolga na pewno do 3 dni do tyłu lekarz moze wystawic L4 a do przodu to nie wiem czy moze
beta ja ma luteinę dowcipnie, nie pod język

z tymi opaskami nie jest tak, że przeszło mi całkowicie, ale jest ulga, moge funkcjonować

reklama
Akatsuki- wspolczuje Historii w pracy , dobrze ze nic nie wykryli !! U Nas w de poszla bys odrazu na 9 miesieczny urlop przez to wlasnie ze dzieciaki w przedszkolu rozne choroby przynosza przedszkolanki w ciazy sa chronione!!!
!

niby fajnie ale ja bym umarła z nudów 9 miesięcy w domu -_- a potem kolejne 9 miesięcy po urodzeniu dziecka. Mój mąż ma plan że jak bedziemy mieć juz dwójkę to ja nie wrócę do pracy... nie wyobrażam sobie tego , ja jestem wulka/tornado/dusza towarzystwa i wizja tygodnia w domu mnie przeraża a co dopiero kilku lat!!

W piatek mam wizyte w przychodni, powinny być moje wyniki krwi, jeśli dalej nie wytworzyłam przeciwciał to będe brała immunoglobiny...
Na szczęście lakarka mówiła że w tak wczesnym etapie ciąży ryzyko powikłań jest rzędu 1-2% jesli bym zachorowala na ospę... mam nadzieje że jednak jakoś mnie ominie, jestem półki co na domowej kwarantannie -_-

Do góry