reklama
No mnie wczoraj wywaliło bardzo, ale dzisiaj jest już "normalnie", tylko że ja przytyta jestem, więc i tak mam nieco brzuchDziewczyny czy któraś już doświadczyła zaokrąglonych kształtów? Bo mnie chyba tak gazy napompowaly ze mam normalnie brzuszek ... O_O
No ja szydełkuję i robię na drutach Wbrew pozorom to fajne zajęcie, ja lubięA co będzie potem to nie wiem, chyba zacznę robić na drutach albo szydełkować heh
dolga
Fanka BB :)
Dziewczyny czy któraś już doświadczyła zaokrąglonych kształtów? Bo mnie chyba tak gazy napompowaly ze mam normalnie brzuszek ... O_O
Ja chyba mam zaokrąglony, ale bardziej wieczorami mi wychodzi ( pewnie od jedzenia, a nie ciaży ) to chyba wszystko są wzdęcia
Buba u mnie też brak objawów hehe bardzo fajnie mi z tego powodu
No chyba sporo z was miało mieć dzisiaj wizyty u lekarza, czekam na wiadomości
tiramissu84
Dziewczyny, byłam u lekarza w poniedziałek na pierwszej wizycie. Powiedział, że fasolka wygląda na zbyt małą jak na swój wiek ciąży miałam ostatni okres 26 grudnia i wydawało mi się, że owulację 11 stycznia, a on mówi, ze wygląda na 3,5 tyg (2mm). Strasznie się zdołowałam. Zapisał wizytę na 10 marca. Chyba nie wytrzymam tak długo.
Dziewczyny, byłam u lekarza w poniedziałek na pierwszej wizycie. Powiedział, że fasolka wygląda na zbyt małą jak na swój wiek ciąży miałam ostatni okres 26 grudnia i wydawało mi się, że owulację 11 stycznia, a on mówi, ze wygląda na 3,5 tyg (2mm). Strasznie się zdołowałam. Zapisał wizytę na 10 marca. Chyba nie wytrzymam tak długo.
Mnie w pierwszej ciąży też ginekolog nastraszył a potem okazało się że wszystko z porządku. Dlatego dziewczyny nie ma co iść za wcześnie bo więcej stresu niż to potrzebne. Ciąża na początku potrzebuje czasu żeby się dobrze rozwinąć.. I nic tylko uzbroić się cierpliwość. Będzie dobrze!
Mrowkaa
Ja na zwolnienie idę od razu - tzn. od 6 marca, bo wtedy kończy mi się macierzyński. Powód jest prosty - nie opłaca mi się wracać do pracy bo na L4 dostaję więcej kasy niż pracując. Poza tym nie muszę dzięki temu oddawać dziecka do żłobka/niani, a w domu mi się nie nudzi - zawsze mam co robić :-)
Ja juz po wizycie. Wg usg to 6t0d zarodek ma 3.6 mm wiec nibry ok, ale lekarz mnie zmartwil bo powiedzial ze tetno jest 120 i moglo by byc wyzsze. No i zaczelam sie martwic. Mowi ze teraz musimy czekac jak sytuacja sie rozwinie.
To jest to co mówiłam wcześniej wszystko będzie dobrze. To jest jeszcze wcześnie ciężko takie okruszki dobrze obejrzeć.. dajcie im urosnąć
reklama
Ech ci lekarze (niektórzy) straszą nieporzebnie pacjentki. Znajomy gin powiedział mi kiedyś ze niektórzy robią tak ze powiedzą cos za duzo i niepotrzebnie, wystraszą pacjentkę, której stres nie jest potrzebny, a robią to po to zeby kobieta cześciej przychodziła i wiecej kasy zostawiała :/
Tiramissu84 ooo to mamy podobne terminy spokojnie to ze Ci sie wydawało niekoniecznie znaczy ze tak było mi kiedyś sie wydawało ze mam owu, nawet test owu wyszedł pozytywny, a owulacja była tydzień pozniej... Troche długo każe czekać... Spróbuj moze za tydz do innego sie zapisać?
Reniam mi lekarz nie mierzył tętna, zobaczył tylko serduszko ze ładnie i szybko pracuje. Myśle ze jest ok
Igem zgadzam sie, dajmy rosnąć naszym dzieciom zamiast je męczyć z każdej strony
Tiramissu84 ooo to mamy podobne terminy spokojnie to ze Ci sie wydawało niekoniecznie znaczy ze tak było mi kiedyś sie wydawało ze mam owu, nawet test owu wyszedł pozytywny, a owulacja była tydzień pozniej... Troche długo każe czekać... Spróbuj moze za tydz do innego sie zapisać?
Reniam mi lekarz nie mierzył tętna, zobaczył tylko serduszko ze ładnie i szybko pracuje. Myśle ze jest ok
Igem zgadzam sie, dajmy rosnąć naszym dzieciom zamiast je męczyć z każdej strony
Podziel się: