tiramissu84
Fanka BB :)
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Myślicie, że jest sens umawiać się wcześniej niż za 3 tyg z innym lekarzem? Czy to bez sensu i lepiej faktycznie poczekać aż maleństwo podrośnie przez ten czas?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeśli mogę spytać to ile kosztuje takie usg? I właśnie najlepiej w tym czasie je zrobić?
I jak często powinien lekarz zlecać usg? A na to genetyczne dostaje się skierowanie czy samemu trzeba?
I jeszcze jestem jednego ciekawa.. Jak szukałam dobrego lekarza prowadzącego to natknelam się na oddział patologii ciąży który dotyczy kobiet z zaburzeniami tarczycy.. Czy faktycznie trzeba być aż pod taką opieka,czy wystarczy dobry endokrynolog?
Akatusik, okropne przeżycie Mam nadzieję, że jutro rano okaże się, że wszytko z Fasolką dobrze! Trzymaj się
Ja jestem pod kontrolą "zwykłego" endokrynologa.
W ciąży z Hanusią miałam USG 3/4D aż cztery razy. Pod koniec pierwszego trymestru, połówkowe, w 7. miesiącu (bo spanikowałam, że się Hania nie rusza i pojechaliśmy Ją podejrzeć ) i pod koniec ciąży. Wszytko prywatnie koszt 200 zł za każde usg. Nie wiem jak jest na NFZ ale to genetyczne czyli połówkowe jest obowiązkowe, więc na pewno refundowane, ale jak sądzę w 2D.
Oto zdjęcie z 12. tygodnia dla porównania
2D:
Zobacz załącznik 671503
i 3D:
Zobacz załącznik 671504