reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kamilove ja też kiedyś byłam w takiej sytuacji. Jak Zuzia miała 14 miesięcy wykupilismy wycieczkę do Tunezji. Wylot we wtorek a w czwartek przed wtorkiem Zuza dostała grypy żołądkowo - jelitowej i wyladowalismy w szpitalu. Wyszliśmy ze szpitala we wtorek po południu a nasz samolot odleciał rano :p na szczęście tez miałam wykupione ubezpieczenie :-)

Ja mam szyjkę 4 cm

Akatsuki dbdg pisała wyżej, że tak :-)

Miłego dnia!

reklama
kamilove tak jak piszesz straszna szkoda ale co to za wakacje skoro wiesz że ryzykujesz :( przykro mi.
ja nie wstaje dzisiaj z łóżka. za oknem słyszę jak pada, Larinka obok mnie śpi w poprzek łóżka, a na polu tak ciemno jakby była noc. Tylko groszka wstała i puka w biodro.
Wzięłam na noc paracetamol i lepiej trochę z plecami. chyba będę musiała zacząć regularnie brać bo sie skończę.
dbdg z ruchami to spokojnie bo zależy jak dziecko jest ułożone. Jak.do wewnątrz to wtedy nie czujesz ;) nie odpowiedziałaś w końcu - co z twoim partnerem? zeszliscie się?

Odpowiedziałam, przegapiłaś Kochana! ;)

Tak, zeszliśmy się. Przegadaliśmy wszystko wszerz i wzdłuż i ustaliliśmy, że oboje chcemy być razem. Zobaczymy...

witajcie jestem po wizycie :( :( :( lekarz nie pozostawił mi złudzeń,rokowania są bardzo złe nie mam siły ryczeć ani myśleć ani nic. chciałabym usnąć i już się nie obudzić...........

Beti ale co... jak... gdzie ... jak to? wdala się infekcja? co teraz? kurde no dziewczyno nie wiem co powiedzieć ...

Beti ale co to znaczy? Ja czytałam trochę na ten temat wczoraj. Dziewczynom udawało się dolezec do bezpiecznego dla dzieci tygodnia. Jesteś w szpitalu??

witajcie jestem po wizycie :( :( :( lekarz nie pozostawił mi złudzeń,rokowania są bardzo złe nie mam siły ryczeć ani myśleć ani nic. chciałabym usnąć i już się nie obudzić...........

ale co to znaczy?! Co powiedział lekarz, nie da sie tego wyleczyc? Wdała się infekcja?

U mnie znowu pogoda beznadziejna jest 12°C leje jak diabli a wiatr paskudny do tego :/
dzisiaj zaczynam nauke bo 18 czerwca zaczynaja mi sie egzaminy a trzeba zdac ten rok :D
Zazdroszcze wam takiej cieplej pogody normalnie marzenie :)
Kamilove zdrowiej szybko, i tak jak piszesz lepiej nie ryzykowac ja tez musialam zrezygnowac z wakacji ale jak dzieciaczki podrosna to wtedy pojedziecie :)
Blair pisz poznije od razu co ci powiedzieli na IP
Beti trzeba miec nadzieje do konca ze jeszcze wszystko dobrze sie ulozy, jestes pod stala kontrola lekarza wiec musi byc dobrze

Beti a nie miałaś czekać kilku dni na wyniki? Beti nie możesz się załamywać, musisz być silna dla swoich dzieci. Musisz walczyć do końca!

czy infekcja to nie wiem wynik bedzie jutro,jestem w szpitalu był przed chwilą mój gin,część pęcherza płodowego z córcią w chodzi do ujścia szyjki macicy i widać pęcherz płodowy przy badaniu ginekologicznym,jedyne co troszkę mnie pocieszył to że leżeć i brac leki,wygląda na to że to za duży ciężar na moja macicę i tęż wcześniejsze porody i duże urodzeniowo wagą dzieci :( :( :( ale wszystko może sie zdażyć w każdej chwili :( :( :(

reklama
Hej

IP podejście nr 2 mam nadzieje ze szczęśliwe...

Blair, a gdzie usiłujesz się dostać na IP?
Z moich doświadczeń z IP wynika, że na Madalińskiego jest totalny sajgon, ale np. na IP ginekologiczno - położniczej w Szpitalu MSW na Wołoskiej obsługiwali mnie w miarę sprawnie (w przeciwieństwie do ich SOR-u, bo tam jest zawsze rzeźnia).

Najbardziej precyzyjny pomiar szyjki daje usg transwaginalne. Z pomiarem przez brzuch osobiście się nigdy nie spotkałam. W badaniu palpacyjnym lekarz sprawdza szyjkę "na oko" (a jak wiadomo, na oko to chłop w szpitalu umarł), dlatego dla mnie nigdy nie było ono miarodajne.

Beti, kładą Cię do szpitala? Opinia jednego lekarza to tylko opinia jednego lekarza. Kochana, pytaj, konsultuj, drąż, walcz, nie daj się zbywać, nie pokazuj "kitlom", że jesteś przerażona tą sytuacją. Żądaj pełnej informacji, diagnozy, badań. Pamiętaj o tym, że wszystko jest indywidualne, przebieg schorzenia, jego leczenie, efekty, dlatego nie czytaj w necie historii, nie myśl od razu o najgorszym. Ja wiem, że teraz jesteś załamana, że jedyne o czym marzysz to schować się pod kołdrą i płakać, a mnie jest łatwo tak pisać. Ale cała siła człowieka, jego chęć życia, motywacja do działania tkwi w głowie. I od ustawienia sobie kolei rzeczy w głowie trzeba zacząć. A jeśli czujesz, że to Cię przerasta i nie uniesiesz tego w głowie, to bez żenady wal po wsparcie psychologiczne: specjalisty, najbliższych, dalszych, rodziny, dziewczyn na forum.
Z całego serca życzę Ci siły do walki o siebie i Maluchy! I głęboko wierzę w pomyślne rozwiązanie!

Edit! Doczytałam właśnie, że w szpitalu jesteś. Bardzo dobrze! Niech diagnozują!

Ostatnia edycja:
Do góry