reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Akatsuki extra, że to nagrałaś. Ja co wizyte chcę coś nagrać a ciągle zapominam. Ja ciśnienie też mam niskie i w dodatku ciche ;)

Kurde a ja zapomniałam o tym lidlu :( a chciałam po leginy uderzyć. Tzn. Pewnie wszystko bym wzięła do przymierzenia w domu j może coś wybrała.
No najwyżej ruszę tyłek do hm mama po leginy ale tam są po 40zł no i muszę kawałek podjechać.

Dziewczyny, jak Wy te staniki z neta zamawiacie? Skąd wiecie jaki rozmiar? No i nie za szybko na te do karmienia?

reklama
akatsuki super filmik :) a ciśnienie mega niskie, ja bym spała na stojąco choć i moje nie jest za wysokie, zazwyczaj 120/70.

Dziś wzięłam się za robienie listy rzeczy potrzebnych dla malucha, myślałam że nie trzeba będzie dużo kupować bo sporo mam ale nie wiem czy w 1000zł się zmieszcze, i to same rzeczy które na pewno będę używać i mi się przydadzą.. pasuje co miesiąc odkładać po parę złotych albo polować na promocje :)

Akatsuki - super wieści i super filmik!!!

Kasik - zazdroszczę nue ma jak babski relaks ;) ja ostatnio strasznie zaniedbana się czuję, latam między budową a składami budowlanymi i wiecznie potargana i nieobroniona ;(

Dream- zaraz poczujesz :)

Dodonka- super że idzie ku dobremu, tak trzymać!!!!

Akatsuki extra, że to nagrałaś. Ja co wizyte chcę coś nagrać a ciągle zapominam. Ja ciśnienie też mam niskie i w dodatku ciche ;)

Kurde a ja zapomniałam o tym lidlu :( a chciałam po leginy uderzyć. Tzn. Pewnie wszystko bym wzięła do przymierzenia w domu j może coś wybrała.
No najwyżej ruszę tyłek do hm mama po leginy ale tam są po 40zł no i muszę kawałek podjechać.

Dziewczyny, jak Wy te staniki z neta zamawiacie? Skąd wiecie jaki rozmiar? No i nie za szybko na te do karmienia?

Alles ma taką tabelę rozmiarów,. ja się zmierzyłam, wzięłam mini zapas i zamówiłam:)

właśnie mierzyła mi praktykanyka więc położna sprawdzila po niej i dokładnie taki sam wynik. Zrobilam sobie latte właśnie ;)
Zaraz jadę oglądać mieszkanie co do którego mam duże nadzieje. trzymać kciuki &&&

Akatsuki super, ze wizyta udana no i nagranie jest ;) ale cisnienie to masz b. niskie, ja tez mam niskie, ale jednak ponad setka zawsze mam.

Colly no ja zamawiam taki rozmiar jak nosze hm... wiadomo,ze piersi pozniej urosna to trzeba bedzie wiekszy rozmiar, ale to wtedy widzisz czy potrzebujesz jeden czy dwa rozmiary wiekszy. Ja z tym do karmienia sie wstrzymamm jeszczze, no chyba ze te co teraz nosze zrobia sie male to moze juz kupie ten do karmienia. Ja ogolnie nosze 75D a jak karmilam mialam chyba 75E, teraz mysle, ze bedzie podobnie.

Cześć dziewczynki po weekendzie,
wyjechaliśmy na weekend do teściów i wczoraj późno wróćiliśmy, jejku dla mnie te podróże kilkugodzinne sa już mega męczące, adaptera sobei jeszcze nei kupiłam, ciągle trzymam pas dolny bo mnie ciśnie i nei wygodnie :p jak baba w ciąży narzekam haha

Akatsuki serce bije jak dzwon :-)

reklama
Cześć dziewczyny!

Blair87- gratuluję córci:)

Co do szkoły rodzenia ja nie będę chodziła. Byłam w I ciąży i średnio oceniam.
Teraz nie widzę sensu bo i tak mam planowe II cc.
z mojej wiedzy prywatnie nie potrzeba żadnych wskazań do cc- po prostu płacisz bo chcesz i już. Byłam kiedyś oglądać szpital medicover i tak wszyscy tam mówili. Moje koleżanki miały tam cc tylko dlatego, że tak chciały. Nikt je nie pytał o wskazania,

Ja mam wskazania neurochirurgiczne więc nie szukam prywatnie. Pójdę do państwowego.
Pierwsze cc miałam na Karowej. Zniosłam je bardzo dobrze, szybko doszłam do siebie po tygodniu jeździłam już samochodem.
Ale to indywidualne jest i każda kobieta inaczej znosi operację.

dziewczyny,
piszecie, że bierzecie luteinę nadal. Z czego to wynika? Ja brałam duphaston do 16 tc potem odstawiłam bo lekarz powiedział, że jest już wtedy wydolne łożysko które samo produkuje progesteron. Wcześniej brałam na podtrzymanie ciąży.
Karo, ja brałam luteinę w poprzedniej ciąży gdzieś od połowy do 37 tc, bo mi się szyjka zaczęła skracać. W tej biorę od 6 tc. Raz, że złe doświadczenia po poprzedniej, dwa, że moja szyjka niestabilna, trzy, że jestem w ciąży bliźniaczej - lekarze na mnie chuchają i dmuchają i potrzebuję zwiększone dawki progesteronu. ;-)
Karo, tak patrzę, my nie dość, że imienniczki, to i z tego samego rocznika [emoji6] . Przed magiczną cyfrą 3, czy już po? Ja już po.
Byłam w Lidlu i jedyne, w co się zaopatrzyłam to t-shirt ciążowy na ramiączka. Tylko tam jest chyba kiepskie światło. Myślałam, że jest biały, a w domu okazał się ecru. Do spania w lato będzie [emoji5] .

Do góry