reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Akatsuki szybka jestes, łądnie wyszło, ech ty ochoty mi narobilas, a widzisz tak same koncoweczki zrobilas, no wlasnie i ta tak powinnam, ale sie jesczez zastanawiam :D

ojej a ja jakos lidla strasznie nie lubie, choc wiem ze niby supe gatunek ubran itp, kolejki takie ze hoho, a mi jakos nigdy tam nic nie odpowiada

ja sobie zamowilam takie tregginsy, bo to dla mnie najwygodniejsza rzecz na swiecie CIĄŻOWE SPODNIE KIESZENIE WYGODNE BEZUCISKOWE r XL (4864100974) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i takie koszulki zwykle TOP BOKSERKA TUNIKA CIĄŻOWA 18 KOLORÓW JAKOŚĆ 023 (5318761870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tanie i wygląda na niezłe, ale sie okaze jak przyjda,a mialam ciążowych nie kupować,tylko pozniej stwierdzilam, ze w poprzednej ciazy chodzilam zimą, mniej wychodzilam itp malo ciuchow potrzebowalam i pomyslalam a co tam sobie bede załować :D

ae przejrzalam ta gazetke lidla i dla maluchow fajne te body i spodenki

Ostatnia edycja:
reklama
Jolamac dzięki za info. Gdzie można zaopatrzyć się w chlorek magnezu ?

Mrówka na stronie lidla jest o tych artykułach - dla mamy i dziecka.

Marantha zadowolona jesteś z tych dresów ?

Witam się majowo :)
u nas pogoda na razie niezła, ale wszystko wskazuje na to, że będzie dziś jednak padać.
Powstał wątek zamknięty i od razu na ogólnym się cisza zrobiła... już nie ma 3 stron do nadrabiania z jednego wieczora.
Buba, zazdroszczę Ci tego remontu :D ja to wręcz uwielbiam! Już się nie mogę doczekać wykańczania naszego domku. No ale to jeszcze daleko do tego. Jeszcze z ziemi nie wyszliśmy.
A ja mam dosyć 2 domy w remoncie, 3 stawiany od podstaw i jeszcze biuro budujemy :( fajne jest w fazie planowania, wybierania ale jak trzeba pospinać w realu terminy robi się gorąco...:(
Dodonka to niekoniecznie przez zamknięty, bo tam też cisza, tylko laski powybywaly na majówkę chyba, albo z rodrodzinkami siedzą :)

Buba ja nie Zazdroszczę dla mnie to mordega, o ile samo wybieranie Lubie, to bałagan w domu jest okropny, takie to męczące jest, ale patrze ze czeka ccie relaksik

A do mnie po trzech latach odezwała się koleżanka z liceum i mamy się dzisiaj zobaczyć, fajnie, ale się zdziwi na mojego synka i drugie w drodze ;)
Racja. Ten syfeks to masakra....ale naszczęście mieszkamy w drugiej części narazie jeszcze oddzielonej ścianą i jak tam skończą to my przenosiny robimy i robią dalej w tej części co teraz mieszksmy. Ake syfeks i tak jest bo się nosi... :(
Hejka.

mamuska następnym razem się uda :) trzymam kciuki za koleżankę, na pewno wszystko z maluszkiem będzie dobrze :))

Ja odkąd synuś zaraził mnie grypą żołądkową to jeść dalej nie mogę, wogóle nie mam apetytu. Grypa już mi przeszła a ja na samą mysl o jedzeniu wszystko mi w gardle stoi. Znów zleciałam z wagi prawie kilo. Wczoraj za cały dzień zjadłam dwie bułki, dwa pierogi z mięsem i na wieczór wepchałam w siebie pół kromeczki chleba. Trochę mnie to martwić zaczyna...
Życzę apetytu! Wiem jakie to straszne jak nie można jeść.....
Xmamuska przykra sytuacja ale teraz medycyna jest taka ze sobie poradza i bedzie dobrxe nie ma innej opcji, a prawko glowa do gory nastepnym razem sie uda.
Buba swietna metoda na to bym nie wpadla, moja ma faze niesprzarania to zawsze gdzies pod reka mam worek na smieci haha
Też dobra metoda :) każda jest dobra byle skuteczna ;) ja pakowałam do wora i na miesiąc do piwnicy....
xmamuśka, no kiepsko tej koleżance sie złożyło, ale nie wolno tracic nadzieji, nw pewno lekarzom się uda operacja! trzymam za to kciuki&&

Buba hehe dobra metoda, u nas jednak problem półki co jest taki że młoda nie ma swojego pokoju więc robi sajgon w całym domu. Na razie po prostu zabrałam jej kredki, mało odkrywcza ale skuteczna metoda. ale w ten sposób dziecko cały czas siedzi na mnie... dosłownie. 30sek spokoju nie mam w domu a chciałabym zrobić kilka rzeczy ... no niestety to sie nie stanie szybko :/
Mysle ze powinnam pogadać z jakims panem od głowy bo chyba mam zadatki na depresję ostatnio ...
Akatsuki - trzymam kciuki aby się unormowało. Wierzę szczerze że czasem poprostu po ludzku można mieć dość!!!
Hello

Coś mnie głowa boli poklocilam Cię z A i jakas bez humoru jestem :-/ Martynka śpi a ja piję kawę. Może jak wstanie wyskoczymy do lazienek.

Xmamuska,przykro mi trzymam kciuki za następne podejście :-) następnym razem na pewno wyjdzie :-) Kiedy ponownie zdajesz ??? Na egzamin ubierz bluzeczke która świadczy o tym że jesteś w ciąży może egzaminator wykarze się większą empatia i nie będzie zwracać uwagę na linie ;-) jeśli chodzi o koleżankę to strasznie mi przykro :-( biedny maluszek :-(

Malinka,ufff jak dobrze ze antybiotyk zaczął działać ;-)

Buba,cóż za metoda na Frania ja chyba nie miałabym sumienia :-/ ze względu na to,że A jest wojskowym mamy w domu mały rygor i Martynka rozumie co to znaczy NIE i jak słyszy nie to od razu odpuszcza - dodam,że nigdy jej nie uderzylismy ani nie nakrzyczelismy ;-)

Akatsuki, może wyznaczcie córci takie miejsce gdzie może malować po ścianie np.kredą - są takie farby Możliwości farby tablicowej i magnetycznej - porady Leroy Merlin

Blair,super ze już lepiej się czujesz jak już będziesz przesypiac noce to już w ogóle będzie super :-)
Madziula - dziewczynki z reguły szybciej rozumieją komenę nie! Z chłopcami w tej dziedzinie jest trochę ciężej... Ja muszę tak wychować syna aby moja synowa miała z niego w przyszłości pożytek. A że FR do tych upartych należy to i radykalne metody muszą być. Ale zazdroszczę Ci że Twoja córka po kednej komendzie wie o co chodzi :)
Dziewczyny, masakra! Walczę z okropną migreną [emoji24] . Zadzwoniłam na IP, kazali łykać Apap co 6 h. Jeśli po 3 dawkach nie przejdzie, to mam przyjechać i dostanę receptę na silniejszy lek. Na razie 1 h temu wzięłam 2 Apap. Trochę zaczyna odpuszczać. Co za koszmar [emoji17] .
Zdrówka kochana!!!!!!
No co Ty - one są delikatne bardzo i nie zrobią krzywdy, nie gryzą :) To nie szczur, to szynszylek. Jak coś nie jest plastikowe lub ewentualnie drewniane to nie bardzo im smakuje. Oczywiście prócz ziarenek. Lubią też rodzynki i misie haribo hahahahhaa :-D

DZIEWCZYNY!!!
Jedna z Was, chyba Buba, nie pamiętam już - pisała o termometrze na podczerwień bezdotykowym jaki poleca... Za Chiny tego nie znajdę - czy może mi ta forumowiczka napisać nazwę tego termometru? Mój M chce kupić jakiś i chyba wolałabym coś poleconego. Z góry dziękuję!!!
Bauer
Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!!! Właśnie ciśnienie miałam w normie. Wylądowałam jednak na IP. Pojechaliśmy z mężem do najbliższego szpitala, a ten mamy ogólny z oddziałem położniczym. I w sumie dobrze. Bo ginekolog coś tknęło po badaniu (głównie z tym normalnym ciśnieniem, ostrością widzenia i reakcją na światło), i poprosiła na konsultację ortopedę. A ten mnie bada i pyta się, czy mam jakąś wadę kręgosłupa. Odpowiadam mu, że tak. A czy jakieś świeże rtg mam? No mam. Mąż pojechał po nie do domu. I co się okazało - że głowa mnie boli od kręgosłupa szyjnego, a konkretnie wady, którą w nim mam. Ciąża jeszcze bardziej go przecież obciąża. Mam 30 lat, a schorzenia jak własna babcia [emoji53]. Po ciąży muszę się definitywnie i nieodwołalnie za siebie wziąć, bo w wieku 40 lat się rozpadnę [emoji33] .

Kochana no żesz że to musiało się posypać!!!! Po ciąży polecam wzmocnienie mięśni pleców - pilates działa cuda na kręgosłup ale musisz te ćwiczenia ze swoim ortopedą skonsultować. Trzymaj się i nie rozpadaj się!

My wróciliśmy właśnie. Fran jutro rano na tydzień wyjeżdza na zieloną szkołę. Będzie trochę luzu :)

Dolga fajne te ciuszki :) muszę sobie gdzieś zapisać, bo może też się skuszę.. choć teraz muszę się rozejrzeć za jakimiś krótszymi spodniami, bo długie to czy leginsy, czy te jedne ciążowe co mam, dają radę, ale jak się cieplej zrobi to nie mam nic oprócz sukienek...

na razie czekam na paczkę ze zbiorowych zamówień z wizażu, niby nie ciążowe ciuchy, ale powinny być dobre :)
barbie.jpgdresy.jpgspodnie1.jpggryffindor.jpg

Załączniki

• barbie.jpg
    barbie.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 81
  • dresy.jpg
    dresy.jpg
    67,9 KB · Wyświetleń: 84
  • spodnie1.jpg
    spodnie1.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 82
  • gryffindor.jpg
    gryffindor.jpg
    52,7 KB · Wyświetleń: 80
Blair ekstra ciuchy, beda dobre na ciaze, choc nie wiem jak w tych czarnych ta gumka, czy nie bedzie ścisła, a mnie to wsyztsko ściska :D

Buba dałaś mi do myślenia, że dziewczynki szybciej rozumieja komende nie, bo siosttra ma coreczke taka jak moj synek i ona rozumie nie, a on juz niekoniecznie, tzn nie zawzsze haha pomyslalam ze on juz taki jest nieposluszny, albo poprostu jeszcze za wczesnie, ma jescze czas, zeby nauczyc sie co znaczy nie

Córka na szczęście ma się już dobrze. Byłyśmy cały dzień na zewnątrz i w końcu mogłyśmy choć przez chwilę cieszyć się latem. Pogoda bardzo fajna, prawie wiatru nie było. Takie dni lubię :-)

Blair lookne czy u nas też będą ;)
co do ciuchów ciążowych to ja mam mnóstwo z New Look bo tam w pierwszej ciąży pracowalam. muszę przyznać że jakość super i ceny lepsze niż w H&M a poza tym wybór o wiele większy ;))
dolga ja bardzo zadowolona jestem. myślałam że mi jakieś dziadostwo krzywe wyjdzie a mam bardzo naturalne delikatne cieniowanie tylko na foto ciężko uchwycić bo albo przejasnia albo zaciemnia. tu jeszczd jedno foto przy mniejszym oswietleniu. Robilam Garnier Wild Ombre (£6,40)

Załączniki

• 1430680755072.jpg
    1430680755072.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry