reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ja pierwsze cc miałam na znieczuleniu ogólnym, plus taki ze nic nie pamiętasz, minus ze długo dochodzisz do siebie- cc mialam po 15 a na sale przyjechałam dopiero po 19, nie mam porównania do znieczulenia miejscowego ale boje sie ze nie zadziała, ze bede wszystko slyszec itp....:baffled:

Krewetka - Długo. Ja miałam w zeszłym roku ogólne do kolonoskopi. I zaraz po wybudzeniu byłam na sali a po godzinie szłam do domu i normalnie się czułam. Wiem że w przypadku porodu do domu za godzinę nie pójdziesz ;) ale wydaje mi się że samopoczucie zależy od rodzaju użytego środka usypiającego. Ja też się zastanawiałam co w przypadku jak nie zadziała zo. Ale ogólne w sumie też może nie zadziałać. Niezłe wkrętki można sobie robić ;) bądźmy myśli że wszystko zadziała!

reklama
Hej wpadłam na chwile, bo niestety moj stan nie jest najlepszy.... Wczoraj G zawiózł mnie na IP okulistyczna, okazało sie ze mam zapalenie spojówek które poszło od zatok... Ogólnie nie widze na jedno oko bo mam tak opuchnięte. Dostałam antybiotyk w kroplach i sie leczę, ale dobrze to niestety nie wyglada...
Także wracam do Was za jakiś czas...

Paulka co do pchnięcie to tez nie wyobrazam sobie co będzie w lato, teraz jak ciut cieplej to troszkę mi nogi spuchna, ale w lato to będziemy Chodzić jak balony chyba :) tymbardziej ze to końcówka będzie

Hejka

Martynka już nie śpi bawi się a ja jeszcze leżę :) zaraz idę pod prysznic i zabieram M do sklepu :-)

Doris33,widzę że nie tylko ja miałam przebijany pęcherz nożyczkami :-/ pamiętam jakie były dlugasne i jak je zobaczyłam to mnie zmrozilo a jeszcze jak zobaczyłam ranke na M główce to w ogóle byłam wściekła :-/ współczuję Ci traumatycznego porodu i wcale Ci się nie dziwię ze nie chcesz kolejnego cc !!!! Moja koleżanka rodziła niedawno i miała cc na życzenie i traumatycznie to przeżyła jak mi opisywała to płakać mi się chciało razem z nią :-( też zjadłabym ziemniaki z ogniska a pogoda na majówkę ma być brzydka :-/

Kamila1983,ja się zmagam z alergią :-( strasznie mnie dopadła ciągle kicham, nawet w nocy przez sen,dodatkowo dostałam uczulenia na tle alergicznym - mam uczulenie na trawę,krzewy,drzewa itd... u mnie jak zaczyna się w marcu / kwietniu to trwa całe lato do jesieni :-( z Martynka nie miałam problemu bo alergia mi odpuscila zero jakichkolwiek objawów a w tej ciąży to jakaś masakra :-/ wybieram się do lekarza jak będę coś wiedzieć to dam Ci znać co możemy brać o ile coś w ogóle możemy oprócz wapna :-)

Buba,omg ile Ci się uzbierało ubranek po Franku :-) 26 kartonów aż nie mogę sobie tego wyobrazić gdzie Ty to trzymasz :-D

Akatsuki,daj znać co udało się załatwić w sprawie tatuażu :-) super ze szefową w końcu raczyla się odezwać , będę trzymać kciuki :))

Ladyk,daj znać co powiedział Ci lekarz odnośnie alergii ;-)

Migotka,zrobiłaś mi ochotę na gołąbki i będę robić w tym tyg może w środę :) robisz z mlodej kapusty czy ze starej ???

Bas,jak Twoja głowa dzisiaj ? Mam nadzieję,że nie boli ;-)

Colly,super szefowa :-)

Blair, ojoj biedna jesteś :-* ściskam mocno i odpoczywaj jak najwięcej :-*

Dolga,ja chodzilam cała ciążę z Martynka w ciąży bo urodziła się 17.08 i nogi mi nie spuchly normalnie chodziłam i nogi mi w buty wchodziły za to po porodzie miałam kilka dni spuchniete :-/

Idę się Martynka zając bo zaczyna marudzic :-)

Hej :-)

Akatsuki powodzenia na rozmowie!

Blair nie dobrze.. Kuruj się szybciutko!

Ja nigdy żadnego znieczulenia oprócz miejscowego nie miałam.. I kiedyś po potrojnej dawce ledwo na nogach się trzymałam i ledwo wróciłam a drugi raz po poczwornej mogłam wszystko :p więc nie wiem od czego to zależy.. Ale ogólnie boję się narkozy i tego zewnątrz oponowego.. Więc ja chyba będę na żywca..

Blair kuruj się
BUBA moze wynikalo to z tego ze moje cisnienie było wysokie, i tak na noc lilke wzieli bo nie bylam w stanie sie nia zajac, mimo ze bylam zmęczona na maksa to nie mogłam usnąć, chyba nie muze pisac jak sie czulam nastepnego dnia, dobrze ze szpital byl rzut beretem od pracy ojej mamy to mi pomagała, teraz bede sama bo bede rodzic 50km od domu ale mam nadzieje dam rade

Ostatnia edycja:
Malinka,ja zzo miałam i po drugiej dawce poszło mi tylko w jedną stronę i czułam skurcze jednostronne :-/ No i powiklanie po zzo silne bóle głowy lub kręgosłupa :-( mi po 12 h było bez znaczenia co będzie mnie boleć i przerwa 1,5 godz bez bólu to było zbawienie szkoda tylko że akcja porodowa się zatrzymała po zzo :-/

Dolga,co Cię bolało w nocy ???

Hejka

My już po śniadanku,zawsze do śniadania zasiadam na BB i w trakcie uzupełniam braki :)

Wczoraj u nas bardzo ciepło chodziłam w bluzce na ramiączkach, po południu wiosenna burza i już dziś zmiana pogody,szaro,deszczowo,wiatr wieje i zimno :(

Jutro wizyta u gin,na 15.45 tak bardzo się doczekać nie moge,zabieram Męża ze sobą,zawołam go na USG tak bardzo chce iść i zobaczyć i usłyszeć że będzie synek :) Mam nadzieje że mojemu synkowi siurek nie odpadł i nie ma pipki ;) hahahah

Wczoraj już nie wytrzymałam i pokupowałam kilka ciuszków,ale to tkie pojedyncze pierdki :)

Dziewczyny wy już tak porody przezywacie <szok> ja nie myśle o tym na razie, ja bardzo pozytywnie i ze wzruszeniem wspominam swoje porody sn,bolało jak cholera,ale pierwszy raz w życiu ten ból się opłacał :) Mnie bardziej przerażają popękane brodawki od ssania małego ssaka aaaaaaaa aż poczułam ten ból

Blair bidna ty zdrówka,oby leki szybko zadziałały, daj oku odpocząć nie przemęczaj go,wytrzymasz kilka dni bez BB.

Akatsuki POWODZENIA na rozmowie z szefową,bądz zdecydowana i nie ugięta,ale nie zbuntowana ;)

Xmamuska,wcześniej pisałam ze traumy po porodzie nie mam i dla mnie tak samo najgorsze było karmienie i te popękane sutki ale tym razem hartuje je od początku ;-) mam nadzieję że hartowanie pomoże i będzie łatwiej :-) Trzymam kciuki za jutrzejsze USG oby siusiak nie odpadł ;-)

reklama
Do góry