reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

My jedziemy w lipcu do Walli ze znajomymi psiazami, bedzie 5 osob i 4 Dogi Niemieckie :happy2: A porzadne wakacje odkladamy do przyszlego roku, okolo czerwca chcemy jechac autem do hiszpani , zawsze autem bo psica a ja z kolei latac nie lubie :sorry:

Oo nie byłam w Walii, ale kojarzy mi sie, że ladnie tam jest. Kiedys jak bylam kilka dni w Manchesterze to pojechalismy na 1 dzien do Peak District, pieknie tam bylo :) no i wydaje mi sie, ze Walia to takie podobne klimaty ;)

My jedziemy do Polski a tam nad morze. Zastanawiam się też nad wyjazdem do Anglii ale to takie pół na pół. Strój tez musze sobie kupić i myślałam o takim z bluzka i majtkami. W razie gdyby brzuch był za duży to nic nie będzie ciągnąć na długości.

no wlasnie ja tez wolalabym taki bluzka+majtki

kamilove śliczna i mamusia i córusia :)

kamila1983 niezle jaka baba wstretna, szczerze mowiac to mi jakos tez kobiety nie odpowiadaja, faceci sa troche inni, oczywiscie zalezy którzy

dodonka ładnie ładnie, sobie sami decyduja, a teraz niech wszyscy biedna ciężarną przepraszają :)

kasik my sie zastanawiamy czy nie pojechac nad morze, ale nie dosc ze z brzucholem to i z 1,5 rocznym synkiem, ale pomyslimy moze sie zdecydujemy

a jakby ktoras chciala to mam kostium do sprzedania, szczezre mowiac moge go i nawet oddac np za cene przesyłki, tylko rozmiar powala :D 48 wiec nawet nie wiem czy ktoras by sie tu znalazła co by byl na nia dobry, bo bylam taka madra w poprzedniej ciazy i myslalam ze tak okropnie duzo przytyje i sobie kupilam, bo mialam chodzic na basen, nawet nie zakładany, tylko mierzony, taki całościowy, ale wyglada jak bluzeczka z gatkami, chcialam poszukac zdjecie w necie, ale cos nie moge znalezc

co do imion to sama nie wiem, w ogole o tym nie myslimy Aleksander mi sie nawet podoba, ale jeszcze Kajetan, Fabian i nie pamietam w sumie co jeszcze, a dla dziewczynki Laura, Blanka no i Liwia

kate a jak maja na imie Twoi młodsi synowie?

oj a za takim poltoraroczniakiem to sie mozna nalatac ;) ale jak lubi piasek i wode to bedzie mial co robic ;)

kate, buba - oj tez bym chciala do Grecji, ale u mnie lot samolotem teraz odpada :(

omg Akatsuki współczuje

a ja sie chyba z wami bede klocic, że 5 msc zaczyna sie od skonczonego 18 tyg :D no tak mi sie przynajmniej wydaje

ewula noo z checia bym pokorzystala, ale co z tego jak wiatrzycho takie, że łeb urywa i moj synek na takim wietrze nie chce siedziec i sie złości, bo mu przeszkadza, czyzby tylko u mnie taka pogoda, niby wysoka temp, a wcale tego nie czuc

gdzie mieszkasz? ja w Gdansku i u nas dzisiaj wialo masakrycznie...

reklama
Kasik4, ja z Hanią jadę w czerwcu na dwa tyg nad morze. A potem w lipcu już całą rodzinką do Lanckorony :)

Mam pierwszy raz zachciankę! Mąż właśnie pojechał po sushi ;)

A propos miesięcy ciąży takie coś znalazłam na innym forum:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Hej sory ze tak tylko o sobie ale wyć mi sie chce... Chyba mam anginę... Gardło boli, obłożone... Jutro idę do lekarza jak nie przejdzie, na szczęście temp nie mam wiec sie jeszcze łudzę... Boże oby to tylko podrażnienie było a nie angina... Płukanie sola, kanapki z czosnkiem i sok z malin mam nadzieje ze pomogą... Niestety gardło po Tatusiu i anginy to najwieksza moja chorobowa zmora ;( oby tylko Maleństwu nic nie było ;(
Postaram sie jutro odpisać...

Blair biedaku kuruj się i niech chłop ci usluguje! W ciąży niestety się gorzej przechodzi bo lekarstw łykać nie można. Podrzucę jutro jakieś domowe sposoby bo teraz padam na twarz.
kate no skojarzenia są bardzo silne. dlatego dla moich dzieci wybieram takie imiona żebym nie znała nikogo ;) nie ma skojarzeń to nikt mi nie obrzydzi.
kamila82 w Walii byłam raz na południu w Cardiff i tak sobie, prawie to co tutaj. Ale polecam północ a dokładnie Snowdonie. Tam jest przepięknie. Pojechaliśmy sobie raz na sylwestra we dwoje w okolice Portmaddox. Jak będzie wątek zamknięty to foty udostępnienie ;)
dobranoc!

Annietess żeby nam pogoda chociaż trochę dopisała - tez jedziemy w czerwcu :) kurcze pierwsze słyszę o tej pięknej wsi ;) wygląda super, ale jest tam co robić na dłużej ? Czy będzie po prostu relaksik?
Oj tez bym zjadła sushi mniami :)

Uciekam spać bo jutro na 6:30 endo, a 11:40 mam prenatalne. Lekki stresik jest, ale wierzę że wszystko będzie dobrze.

Blair - zdrówka :) ja angine z antybiotykiem przechodziłam na samym początku ciąży i wszystko jak narazie jest dobrze.

Odezwę się jutro dopiero po południu wiec juz wam życzę miłego piątku :)

Aaa u my w czerwcu lecimy na 10 dni do Turcji [emoji7]

Dobranoc!

My mamy Aleksandra a drugie młode to bedzie Jan, Miłosz lub Bartosz :) z naciskiem na Jan ale cos A przestało sie podobać. Natomiast nie podobają mi sie Łukasz, Ksawery, Leon, Filip, Piotr, Oliwier i duzo duzo innych :D

Amaranta kojarzy mi sie z amarantusem ;) ładne imie ale nie dałabym go swojej córce.

Annietess żeby nam pogoda chociaż trochę dopisała - tez jedziemy w czerwcu :) kurcze pierwsze słyszę o tej pięknej wsi ;) wygląda super, ale jest tam co robić na dłużej ? Czy będzie po prostu relaksik?
Oj tez bym zjadła sushi mniami :)

Kasik, oby! Ja będę sama z brzuchem i Hanią więc bez pogody będzie ciężko ;)
W Lanckoronie mamy zaprzyjaźniony pensjonat, "Willa Tadeusz". Jest to niezwykle urokliwe miejsce. Jeżdżę tam od dzieciństwa (to blisko mojego rodzinngo Krakowa). Można spacerować, zwiedzać np. Kalwarię Zebrzydowską. Ale my głównie siedzimy z przyjaciółmi w ogrodzie nad basenem, objadamy się genialnym jedzeniem a wieczorami popijając winko gadamy, gadamy... czyli w 100% relaks :D

reklama
Witajcie- dzieci jeszcze śpią, ale zaraz pobudka :)

Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to od jakiegoś czasu już mam wybrane- Iga, ale z imieniem dla ewentualnego synka mam duży problem... Podobają mi Maciek, Bartek, Marcin, Daniel, ale wszystkie zostały już wykorzystane w najbliższej rodzinie. Oskar, Bruno też ok ale z kolei znajomi nazywali tak psy... Nawet Filip odpada z tego samego powodu :/

W wakacje jeszcze nie wiem czy gdzieś się wybierzemy. Chciałabym, ale w tym roku może być krucho z kasą :( szczególnie, że przed jesienią wolałabym się całkiem nie spłukać.
Aha! Zapisałam córkę na ten obóz bo sąsiedzi zdecydowali się wysłać synka to będzie jej raźniej. Mam nadzieję...

Szczesliwa4, kasik- taki strój to super sprawa- sprawdziłam w drugiej ciąży jak jeszcze nie miałam miliona rozstępów na brzuchu :)
Blair- do płukania gardła dobry jest proszek do rozpuszczania w wodzie- gargarin. Sól też, ale uważaj żebyś nie przesadziła z częstotliwością bo możesz sobie bardziej gardło podrażnić. Z domowych sposobów to jeszcze tylko mleko z miodem mi przychodzi do głowy. Zdrówka!!!

Ostatnia edycja:
Do góry