reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

małkus no własnie u nas to były meczarnie, ja tam sie nie przejmuje tym co mowia inni, tylko moj synek budzil sie co godzine , uspic go to byl cud poprostu, z czasem nauczylam go zasypiac przy cycku, ale w koncu i cycek trzeba bylo odstawic i problem od nowa, jak go uspilismy, to po godzinie, dwóch sie budzil i dalej chodzilam z nim na rekach i odlozyc nie mozna bylo, no masakra, wymeczyl nas niezle

ewula i malinka mylicie mi sie strasznie, bo patrze po avatarach :)

malinka noo moze byc i dzidzia :)

reklama
Małkus,

My po stratach jesteśmy więc ja bardzo sie bałam komukolwiek mówić by nie zapeszać. A dwa jakby nie daj Boże coś się stało to nie chce nikomu tego tłumaczyć, ni mówić o tym co przechodzimy bo i tak nie pojmą i tylko dobiją. Przerabialam to przy pierwszym poronieniu, przy drugim juz się o niczym nie dowiedzieli. Ale myślę, że po genetycznym juz spokojnie można nowinę ogłaszać. Chociaż prawdę mówiąc chętnie bym jeszcze się z tym wstrzymała. Najchętniej do samego porodu hahaha ;)

My też pozdrawiamy maluszka [emoji5]

Malinka,

Gratuluję ruchów [emoji7]

małkus no własnie u nas to były meczarnie, ja tam sie nie przejmuje tym co mowia inni, tylko moj synek budzil sie co godzine , uspic go to byl cud poprostu, z czasem nauczylam go zasypiac przy cycku, ale w koncu i cycek trzeba bylo odstawic i problem od nowa, jak go uspilismy, to po godzinie, dwóch sie budzil i dalej chodzilam z nim na rekach i odlozyc nie mozna bylo, no masakra, wymeczyl nas niezle

ewula i malinka mylicie mi sie strasznie, bo patrze po avatarach :)

malinka noo moze byc i dzidzia :)

Faktycznie synek dał wam w kość :-(

Jutro zmienię avatar, już dzisiaj o tym myślałam :-) to może dla wzrokowcow będzie łatwiej :-)

Mówisz że może i dzidzia.. :-) jelita czuje dużo głębiej i inaczej tu wręcz miałam uczucie jakby z wierzchu coś smyrnelo, nawet dresy zaczęlam poprawiać i za drugim razem poczułam że to bardziej od środka :-D będę teraz jeszcze bardziej się wsluchiwac :-D hihi chyba aż nie zasne

Kamilove doskonale cie rozumiem my też długo nie mówiliśmy tak na wszelki wypadek. Do tej pory dużo osób nie wie.
A ja miałam to usg tarczycy i się okazało ze mam torbiel. W piątek jadę zrobić badania na przeciwciała anty tpo bo mam podejrzenie hashimoto. U mnie nie może być dobrze zawsze coś jest nie tak. Z Emila miałam uczulenie na wszystko, do piątego miesiaca siedząca pokrzywkę na całym ciele masakra jakaś. A teraz to.

Hej :) ja juz od wczoraj u Rodziców, niedługo zbieram sie do lekarza, trzymajcie kciuki żeby zrobił mi usg i oczywiście za zdrowie Dzidziusia ;) chciałabym zobaczyć moje małe wielkie Szczęście ;)
Wczoraj Malutkie trochę wiecej kopało ;)

Ważyłam sie u Rodziców na wadze bo w domu nie mam no i nadal jestem -1,5/2kg ale brzusio rośnie wiec mam nadzieje ze z Maleństwem wszystko ok ;)
A jutro 5 miesiąc! ;)

Wczoraj Was niedocztalam bo byłam w trasie.

Malinka gratuluje ruchów! Myśle ze to TO! ;)

Kamilove tez baliśmy sie z G za wcześnie mowić, powiedzieliśmy dopiero po genetycznym w 13tc, myślałam ze moi rodzice mnie zamordują ze Im wcześniej nie powiedziałam ;p
U nas wiedza najbliżsi i cześć znajomych, ale nie wrzuciłam np zdjeć z usg albo testu na fb jak niektórzy moi znajomi ;p

Reniam kurczę współczuje problemów zdrowotnych :/

Blair Trzymam kciuki za wizytę! Daj znać po :-) już 5 miesiąc? Jejku jak to leci :-D ładnie trzymasz wagę, ja czuję że sporo przytyłam przez ostatnie dwa tygodnie :-( wszyscy dookoła mówią że widać że schudłam ale ja czuję się taka duża :-(

Co do mówienia to ja tylko mamie, babci, dwóm przyjaciołkom i kuzynkom powiedziałam i prosiłam o dyskretnosc żeby np na fejsie nie napisali czegoś sugerujacego :-) mój powiedział też tylko kilku osobom :-) więc też staramy się to na razie trzymać dla siebie :-)

Reniam a miałaś wcześniej problemy z tarczyca? Czy teraz to wyniknelo?

Malinka no właśnie nie miałam żadnych. Dopiero teraz wyszło przy tym tsh ze mam zawyżone. A że moja internistka to tez endokrynolog to wysłała mnie dodatkowo na to usg. Zobaczę co mi powie. Zrobię badania i pójdę do niej w przyszłym tyg.

Reniam o kurcze no to daj znać jak te przeciwciała wyjdą.. Niewiedzialam że hashimoto może tak nagle się pojawić.. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :-) jak coś da leki i będzie dobrze :-)

kamila1983 no nie moge haha ale mnie rozbawilas, z tym fiutem jak beret :D:D:D

eli36 Twoja historia rowniez haha to sie zdziwili :D

ja tez ogladam top chefa, ale dzisiaj glodna nie jestem, bo nagotowałam sobie fasolki po bretonsku ii mmasakra, wstyd sie przyznac, ale brzuch mi wywaliło, a gazy taaaakiee ze huhu :D

no oczywiscie po dwoch chorobach wyzdrowialam i troszeczke zaczal ciagnac mnie brzuch oczywiscie jak zawsze po wizycie u lekarza, kolejna dopiero za miesiac i teraz bede myslec czy przypadkiem szyjka mi sie nie skaca, bo tak wlasnie bylo w poprzedniej ciazy :/ a zreszta moj P jest na mazurach, robi patent na sternika i wpadl do wody, a tu taka zimnica i juz choroba go bierze, a zaraz wraca do domu i mi choróbsko znowu przyniesie i omg obym znowu nie przychorowała

a jesczze mi sie przypomnialo, nie chce was tu straszyc, ale takiej pielegniarce ode mnie urodzil sie wnuczek czy wnuczka juz sama nie wiem, niewazne no i urodzil sie o terminie z waga 2kg i z niedomykajaca się komora serca i okazało sie to dopiero po porodzie, lekarz nic na usg nie zauwazyl omg, nie wiem oni gdzies tam chyba w warszawie mieszkaja, ale straszne to jest poprostu, ja nie wiem w ogole co za lekarz :/ nie wiem czy niektorzy olewają jak badaa czy co z nimi nie tak
Zdrówka dla Twojego P i niech no Cię nie zaraża!!! Z tymi lekarzami to niestety hest tak jak już pisałam kiedyś aby prawidłowo zobrazować obraz usg wpływ na to mają 3 czynniki wyszkolenie lekarza( ci co mają certyfikaty raz w roku muszą wysyłać raporty ze swoich badań/opisów które są oceniane przez komisję) oraz uczestniczyć wccałej masie smpozjów, doświadczenie lekarskie ( czyli tzw jak procentowo właściwe i trafne są jego diagnozy bo nue ma lekarza który ma 100% trafności) oraz bardzo dobry sprzęt. Ale najważniejsze jest wyszkolenie i doświadczenie taki lekarz nawet na marnym usg potrafi dopatrzyć się niepokojących symptomów. Niestety takie historie się zdarzają czy jak ta bez rączek i nóżek i to nie gdzieś w malutkiej przychodni a w dużych miastach...a mamy XXI wiek...smutne to...
Tak jeszcze apropo matek. Znam jedna która uważa że ma najlepsze dzieci. Któregoś razu wypowiadala się ze jej córeczka "jest mądra i się zabezpiecza". A córeczka w 6 mies ciąży i matce nic nie powiedziała a ona noc nie widziala, mimo że mieszkały razem :-D

Ladyk dzięki za radę. Tutaj nie wiem czy coś takiego znajdę, a jutro święto wiec apteka zamknięta. Musze się pomęczyć.
Ale akcja to się mamusia zdziwi jak babcią zostanie ;)
Dziewczyny!! Czułam przed chwilą smyranie! Ale tak zupełnie tuż pod skórą jak gdyby... Czy to może być moja dzidzia czy to smyranko jakoś głębiej powinno być?

Jejus pierwszy raz coś takiego czułam, ależ jestem podekscytowana :-D
Malinka super!!! Cieszę się :)
Hej :) ja juz od wczoraj u Rodziców, niedługo zbieram sie do lekarza, trzymajcie kciuki żeby zrobił mi usg i oczywiście za zdrowie Dzidziusia ;) chciałabym zobaczyć moje małe wielkie Szczęście ;)
Wczoraj Malutkie trochę wiecej kopało ;)

Ważyłam sie u Rodziców na wadze bo w domu nie mam no i nadal jestem -1,5/2kg ale brzusio rośnie wiec mam nadzieje ze z Maleństwem wszystko ok ;)
A jutro 5 miesiąc! ;)

Wczoraj Was niedocztalam bo byłam w trasie.

Malinka gratuluje ruchów! Myśle ze to TO! ;)

Kamilove tez baliśmy sie z G za wcześnie mowić, powiedzieliśmy dopiero po genetycznym w 13tc, myślałam ze moi rodzice mnie zamordują ze Im wcześniej nie powiedziałam ;p
U nas wiedza najbliżsi i cześć znajomych, ale nie wrzuciłam np zdjeć z usg albo testu na fb jak niektórzy moi znajomi ;p

Reniam kurczę współczuje problemów zdrowotnych :/

Blair - wypoczywaj u rodziców, pogoda sprzyja :( trzymam kciuki za Usg ja też mam na 10:40. Ja też na minusie na wadze... Ale spoko nadrobimy :) apetycik mi się poprawił :) zaczynam pochłaniać choć mdłości jeszcze są i czasem rzyganko ale jest o niebo lepiej niż było :)

reklama
kamilove w takiej sytuacji nie dziwie wam sie ze trzymacie tajemnice, my tez nie rozgłaszamy tylko rodzice i rodzenstwo wiedza narazie, za miesiac mamy dwie impezy, wiec moze sami sie domysla, choc czuje ze ja sie ubiore to i tak nikt sie nie domysli :)

reniam zdroweczka kochana, musi byc dobrze :) a jak to wyszlo ze tsh masz podwyzszone przy tym perwszym badaniu, czy jakos mialas powtarzane i na drugim, bo nmi to tylko raz lekarz kazal

Blair, Buba trzymam kciuki za wizyty &&&

Do góry