reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
O, a ile ma lat? My w maju robimy kastrację chemiczną na pół roku, chcemy zobaczyć jak to zadziała, i jak będzie w porządku to wówczas na kastrację normalną, chirurgiczną.

Pepper ma 6 lat. Jest bardzo grzeczny, kochany i posłuszny. Ale niestety popęd seksualny mu się jakoś mega uaktywnił i był nie do zniesienia dla nas i sam się męczył okropnie :( stąd taka drastyczna decyzja, skonsultowana oczywiście z wetem i dodatkowo z psim behawiorystą. Oby mu to pomogło bo to na prawdę wspaniały psiak <3

Hanusia śpi a my już przed tv czekamy na Top Chefa ;) zawsze jak to oglądam jestem głodna :p

kamila1983 no nie moge haha ale mnie rozbawilas, z tym fiutem jak beret :D:D:D

eli36 Twoja historia rowniez haha to sie zdziwili :D

ja tez ogladam top chefa, ale dzisiaj glodna nie jestem, bo nagotowałam sobie fasolki po bretonsku ii mmasakra, wstyd sie przyznac, ale brzuch mi wywaliło, a gazy taaaakiee ze huhu :D

no oczywiscie po dwoch chorobach wyzdrowialam i troszeczke zaczal ciagnac mnie brzuch oczywiscie jak zawsze po wizycie u lekarza, kolejna dopiero za miesiac i teraz bede myslec czy przypadkiem szyjka mi sie nie skaca, bo tak wlasnie bylo w poprzedniej ciazy :/ a zreszta moj P jest na mazurach, robi patent na sternika i wpadl do wody, a tu taka zimnica i juz choroba go bierze, a zaraz wraca do domu i mi choróbsko znowu przyniesie i omg obym znowu nie przychorowała

a jesczze mi sie przypomnialo, nie chce was tu straszyc, ale takiej pielegniarce ode mnie urodzil sie wnuczek czy wnuczka juz sama nie wiem, niewazne no i urodzil sie o terminie z waga 2kg i z niedomykajaca się komora serca i okazało sie to dopiero po porodzie, lekarz nic na usg nie zauwazyl omg, nie wiem oni gdzies tam chyba w warszawie mieszkaja, ale straszne to jest poprostu, ja nie wiem w ogole co za lekarz :/ nie wiem czy niektorzy olewają jak badaa czy co z nimi nie tak

Ostatnia edycja:
Dreamgirl- nasz psiak został wykastrowany jeszcze zanim skończył rok. Zdecydowałam się przez to że wiele lat patrzyłam jak mój poprzedni pies się męczył gdy w pobliżu były cieczki... Ten obecny psiak nie czuje popędu i chyba dzięki temu jest szczęśliwszy.

dolga- aaale bym zjadła fasolkę!!! Trzymam kciuki żebyś się nie rozłożyła :)

Ostatnia edycja:
Czytam Wasze historie z tekstami ludzi i aż uwierzyć nie mogę, że jeszcze są tacy co gadają takie głupoty. Gdzie oni rozum zostawili? Do mnie na szczęście nikt nic głupiego nie powiedział, ale to pewnie dlatego, że otaczają mnie sami bliscy, znajomi albo w Polsce albo porozjeżdżali się po świecie, więc wielkiego kontaktu nie ma.

Coś mnie gardło zaczyna boleć :/
Na ból gardła polecam Islę. Lekarz mi ją zalecił w poprzedniej ciąży. W tej też z powodzeniem stosuję. Łagodzi też kaszel. [emoji5]

kurcze czytałam was chyba godzinę tyle produkujecie!! :-) a przy tym dzidziolek mnie tak ładnei kopał, chyba was pozdrawia ;-)
dziś było tak pięnie że spędziliśmy cały dzień na dworze, córka szczepienie miała, trauma dla mnie jak moje dziecko krzywdzą haha :p

AnnieTess ja tez tak samo jak Ty w pierwszej ciąży ciążgle forum a teraz dziecko wymaga uwagi i przeważnei jak śpi to tu zaglądam :-)

Blair wyglądasz kwitnąco kochana!! pewnie że możliwe że tak nisko czujesz, ja właśnie też na tej wysokości a czasem nawet niżej :-) a to że lekarz mówi że dziecko jest nisko to u mnie też tak było na połówkowym, dziecko wwiercało główkę w kanał rodny i było bardzo nisko właśnie dopuki się nie obkręciło...;-)
wirginia nei chce Cię straszyć ale moja córa właśnie chyba po mnie odziedziczyłą charakterek bo ponoć jako dziecko byłam okropna, naprawdę nei do zniesienia i mówią to wszyscy...ciotki, babcie :p ale okropna sytuacja z tą babą!! no kuźwa co za beszczel!!!
malinka ale super że dziewuszka!!!! :-)
dolga no racja, zawsze warto próbowac i pewnei z drugim dzieckiem też spróbuję, jeśli chodzi o te męczarnie to ja nie czulam żadnych męczarni z usyianiem, czasem to otoczenie od nas wymaga i stawia presję na to by dziecko samo spało itd..a często robimy to wbrew sobei i tak było u mnie...doszłam w końcu do tego że będę usypiac dziecko tak jak mi wygodnie i miałam gdzieś czyjeś gadanie ;-) suuuuper zakupy!!!
kate kurde czemu wszyscy myślą że jak czwarte czy któres dziecko to od razu wpadka? mnie to złości, mnie też się większość pytała czy to neispodzianka bo tak szybko jedno po drugim, strasznei mnei to irytowało :p
xmamuska jesteście piekną rodzinką z piękną historią :-) a z tymi tesktami typu "mój syn??? nei możłiwe" to racja i znam rodzinę gdzie wszyscy synkowie kryminaliści i moim zdaniem przez matkę i jej zaślepienie...
kamilove jejku jak długo wytrzymaliści eżeby nikomu nie mowić :-) eeeejjj tam lej na teksty i ciesz się ciążą ;-)

Tak jeszcze apropo matek. Znam jedna która uważa że ma najlepsze dzieci. Któregoś razu wypowiadala się ze jej córeczka "jest mądra i się zabezpiecza". A córeczka w 6 mies ciąży i matce nic nie powiedziała a ona noc nie widziala, mimo że mieszkały razem :-D

Ladyk dzięki za radę. Tutaj nie wiem czy coś takiego znajdę, a jutro święto wiec apteka zamknięta. Musze się pomęczyć.

Rzeczywiście ludzka podłość nie zna granic, ja na szczęście nie doświadczyłam na razie tych złośliwości, nie wiem czy szczerze ale jak na razie gratulują. Bardziej męczące było jak pytali czy nie planujemy więcej bo jedno to mało.

reklama
Dziewczyny!! Czułam przed chwilą smyranie! Ale tak zupełnie tuż pod skórą jak gdyby... Czy to może być moja dzidzia czy to smyranko jakoś głębiej powinno być?

Jejus pierwszy raz coś takiego czułam, ależ jestem podekscytowana :-D

Ostatnia edycja:
Do góry