reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Porownalam wyniki mojego pierworodnego bo miał usg robione też w 11 tyg. i 6 dc i on miał 5.5 więc młody już jest większy i lekarz kazał się przygotować ze może być wieksza waga urodzeniowa A pierwszy urodzony z waga 4,220 szok!!! Oby nie powyzej 4,5 kg

reklama
hhaha eli no to niezle, tylko nie zostaw po sobie śladów, papiery głęboko do kosza i zero okruchów :D

Kornelcia ee tam moj taki spory byl w poprzedniej ciazy, a co do czego niewielki sie urodzil ;) tzn dlugi a chudy :)

Ja juz tez od pół godziny nie śpię. Dziś piątek, piateczek, piątunio i tym samym ostatni dzień pracy i mam Weekend :D z gorszych wiadomości to dziś siedzę do 23 [emoji41]

Pogoda za oknem piękna wiec sobie psiedzimy dziś na placu zabaw, a dzieciaki się wybawią [emoji5]

Znów na wkładce mam brudzenie i troszkę się teraz zastanawiam czy to jeszcze z tego polipa...

Dobrze, że do usg juz tylko tydzień.

Miłego dnia dziewczyny [emoji274]

Lekarz stwierdzil ze najprawdopodobniej chlopak ze ale okaze sie na polowkowym dokladnie.
Zastanawiam sie czy juz wszystkich moge powiedziec o ciazy czy jeszcze chwilke poczekac...:-)
Trzymam kciuki, aby się na połówkowym dobrze Maleństwo ułożyło. No i ja bym powiedziała - chyba, że oczekujesz negatywnej reakcji :-) W sensie boisz się, że nie ucieszą się. Ale jak wiesz, że się ucieszą - to mów! To sama radość :-D

Ja też dzisiaj nie śpię od wczesnych godzin, bo asystowałam przy porodzie!!!! :rofl2:
Oto Maleństwo (czekam, czy jest jeszcze jakieś w brzuszku Mamusi - na razie cisza). Nie wiem ile ma cm, tak około 7-8 będzie, dwie nóżki, dwie rączki, jeszcze oczka ma zamknięte :sorry2:
DSC_0143m.jpgDSC_0145m.jpg

Załączniki

• DSC_0143m.jpg
    DSC_0143m.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC_0145m.jpg
    DSC_0145m.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 89
Dreamgirl jaka słodka, malutka szyszunia :D Cudeńko!

Sysia dasz radę... ja musiałam powiedzieć w pracy jeszcze przed ciążą bo podchodzilismy do IVF i to się wiązało z częstymi urlopami - to dopiero był sajgon. Potem okazało się, że źle zniosłam punkcję i dostałam 2 tyg L4, potem byłam tydzień w pracy i myślałam, że sobie spokojnie do 7-8 miesiąca popracuję ale wylądowałam w szpitalu z plamieniem i gin mi znów wypisała L4 na 2 tyg. Po tym wszystkim mój "ukochany" szefunio stwierdził, że lepiej będzie jak już pójdę na L4 do końca ciąży, bo dosyć mu zamieszania w firmie zrobiłam.
Takim oto sposobem siedzę na L4 już 3 miesiące. Na szczęście mam dodatkowe fuchy w domu, bo bym zwariowała i z głodu zdechła, bo jak to w Polsce: do rączki coś innego, na papierze prawie najniższa krajowa...

Kurde, wstałam dziś w podłym nastroju... pasowałoby zjeść śniadanie, ale nie mam na nic ochoty...

reklama
Ja juz po wizycie :) jestem przeszczesliwa, synek (tak! bedziemy mieli drugiego syna) zdrowy, wszystko na swoim miejscu, serduszko 161 ud/min, zadnego dużego ryzyka chorób czy wad genetycznych, termin przesunął mi sie na 26 pazdziernika :) badanie trwało 45 min bo młody nie chciał współpracować, najpierw skakał jak żabka potem zasnal i na koniec obrócił sie pupką i plecami do lekarza tak,ze ten nie miał jak złapać przyziernosci. Ale koniec końców udało sie i wyszła 2,2 to identycznie jak miałam z Olkiem ;)
My juz tez po wizycie wiec moge odetchnac :-)
Wyglada na to ze wszystko dobrze, Trisomy 21 wyszlo 1:7747 a Trisomy 13/18 wyszlo 1:13795. Mierzymy 10cm! Jak bylo u was zebym mogla porownac? Lekarz stwierdzil ze najprawdopodobniej chlopak ze ale okaze sie na polowkowym dokladnie. Wiec jesli chodzi o plec to chyba dalej nic nie wiem. Ogolnie fajnie dzidzie tak zobaczyc, dla mnie to cos totalnie nowego :-)
Nastepna wizyta za 10 tygodni dopiero... Dopochwowo nic mnie nie badali...:confused:
Aaaa termini z usg mam na 28-go pazdziernika czyli 1 dzien pozniej.

Dziwna sprawa z waga bo dzis w szpitalu 58kg a tydzien temu u poloznej 53kg...A czuje sie na tak pomiedzy ;-)

super wiesci :-)

Do góry