reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Lenati dziewczyny napisały już chyba wszystko i ja przyłączam się do nich, trzymam kciuki żeby "diabeł nie był taki straszny jak go malują". Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.

jolamac ja nie biorę obecnie żadnych witamin wyniki miałam dobre, staram się jeść dużo warzyw i owoców, nie chcę się faszerować farmaceutykami skoro nie ma na razie takiej potrzeby, w poprzedniej ciąży brałam i syn na tych witaminach strasznie wyrósł.

colly super ta kiecka.

Cześć dziewczyny!

Ciągle nie mogę wpaść w rytm i być z Wami na bieżąco :( za dużo na głowie, podczytuje ale z pisaniem już gorzej :zawstydzona/y:

Co do ciuchów ciążowych to na razie jeszcze się mieszczę w swoich normalnych ale i tak nie planuję jakiś nadzwyczajnych zakupów ciążowych może z jedne spodnie z pasem (i tak nie lubię tego pasu) a resztę po prostu w luźniejszym stylu lub rozmiar większe

Zachcianki ciążowe niestety mam na jakieś paskudztwa typu cola chipsy :/ na razie się opieram zobaczymy jak długo ;)

A jak u Was z samopoczuciem? U mnie niestety trochę kiepsko, ale raczej wydaje mi się że to przemęczenie a że w ciaży jestem to odbiło się większym echem. Dzisiaj poszlam na zwolnienie do końca tygodnia ale co ztego jak i tak z domu pracuję :/ ach coraz bardziej zastanawiam się czy nie pójść wcześniej na zwolnienie takie już całkowita, bardzo stresującą mam pracę i widzę że coraz bardziej odbija się to na moim samopoczuciu... nic to postaram sie ograniczyć pracę do minimum i trochę odpocząć korzystać z pięknej wiosennej pogody :)

Madziula wiadomo, nie powinno się uogólniać :) w każdym razie Ola odpada i tak

Małkus ja sporo jeżdżę, chociażby do gina do innego miasta- 180km. Z G jak mamy kilka dni wolnego to lubimy gdzieś wybyć na szwędaczkę samochodową :) jazda bez pasów [choć mamy do tego prawo w ciąży] jest dla mnie szczytem nieodpowiedzialności, natomiast jazda w pasach jest niebezpieczna dla dziecka, do tej pory pas biodrowy mocno luzowałam, ale wiadomo że i tak się ściąga, a raz G jak zahamował niespodziewanie bo ktoś mu zajechał to poczułam mocno ten pas.
Kupiłam na olx pas w bardzo dobrym stanie z przesyłką pobraniową za niecałe 90zł, na allegro te chodzą za 160zł w zwyż. Zdrowie i bezpieczeństwo Maleństwa dla mnie najważniejsze.

Blair racja jest z tym pasem, ja też bez pasów nei jeżdże bo to jeszcze gorzej a jak jeździmy do teściów 200 km to odczuwam ten pas więc chyba tez poszukam czegoś używanego :-) zawsze później można sprzedac a nie będę się męczyć calą ciążę :-)

Madziula u mnie placki z cukrem to normalnka, choc ja wole z sosem czosnkowym, ale tk w ogole to wcale za plackami nie przepadam

Nie mam zachcianek, ciagle bym cos jadla, ale nie wiem na co mam ochote, chyba jednak zaopatrze sie w kapuste kiszona i tak jak w poprzedniej ciazy miseczka codziennie, moze to ugasi w koncu moje pragnienia, malo ostatnio jadam normalnych rzeczy, tylko a to jakis owoc, a to jakies ciasteczka i tak podjadam caly dzien :/ piszcie piszcie, moze mi na cos ochota przyjdzie i sobie jakichs pysznosci narobie

ja bym sobie zjadła nalesniki pancakesy :-) chyba zrobię juro na śniadanie :-) a wy tyle o tej kapuście kiszonej mówicie ze musiałam sobie bigos otworzyć :p

Kate dzięki za cynk, na OLX jeszcze ciążówe nie oglądałam.

Jutro mamy aż 3 wizytujące, super może będzie wiadomo czy chłopcy czy dziewczynki... ostatnio byli chłopcy więc jutro pasowałoby na dziewczynki :tak:

co do smaków to mi na początku tylko kwasoty smakowały teraz już nie. Przerzucam się na warzywa, pomidory muszą być zawsze w domu i surówki takie tradycyjne, domowe. Nawet ostatnio jadłam spagetti z surówką colesława :zawstydzona/y: mój mąż nie mógł na to patrzeć.

Ja smaki mam jedynie na ogórki konserwowe i pomidorki, ale żebym po nie musiała maszerowac w środku nocy to nie :p wielkich zachcianek nie mam :-)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Ja musze czekać aż 6 tygodni do następnego usg :-(

A jutro wracam do pracy, po ponad miesięcznej przerwie.. Ciekawe jak to będzie..

reklama
ooo tak małkus bigos, bigos to jest to, ale skad ja wezme ;( musze jechac specjalnie na miasto, bo tylko w jednym miejscu maja pyszna kapuste kiszona, podeslij słoiczek ;)

asika aa tak u mnie pomidorki tez musza byc, najlepiej z cebulka i jogurtem, ale na colesława to ja jakos patrzec nie moge

a ja juz od tygodnia mecze sie z przeziebieniem ;( moze jest tylko ciutek lepiej,maskara miodu zzżarłam cały słój i chyba od tez az mnie ząb zaczal bolec, powiem wam, ze jedno mi przejdzie to co innego bierze, moze jednak naprawde mi sie ten organizm sypie, tak ciaza po ciazy ;/

Ostatnia edycja:
Do góry