reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Lenati ja też mam nadzieje ze wszystko skończy się dobrze, świetne masz podejście i widze że jesteś świetną mamą i napewno poradzisz sobei ze wszystkich choć mam nadzieję że i tu stanie się szczęście i dziecko się urodzi zdrowe albo że operacja sprawie ze dziecko będzie mogło spokojnie życ...trzymam kciuki i wysylam mnustwo sił bo teraz będą wam bardzo potrzebne :-*

jolamac ja biorę witamy prenatal +dha i kwas foliowy ale lekarz polecił mi witaminy MAMA+DHA więc po tym opakowaniu się na nie przestawię, ponoć dobra meiszanka i niedroga..
Blair nas tez czeka zakup opon letnich niestety...jak ja to uwielbiam i zaś 2 tys nie nasze :-/
mam córcię Zuzie ;-) Dlatego chcemy z mężem mieć Zuzannę i Liliannę ;-)
Colly super kieca, spróbuję sobie taką uszyc ;-)
Akatsuki mam nadzieję że uda wam się dostać ten dom :-)
Migotka91 fajne spodenki, też mam zamiar sobie uszyć takie pumpy i córce takie same ;-)

wiecie co mi pomogło na wzdęcia?? zmiana chleba...zaczęłam sobie piec bezglutenowy no i zmiana przeogromna :-)

ja tez już bym chciała bardzo płeć poznać, mam nadzieje że poznam na kolejnej wizycie bo umrę z ciekawości :-D :-D
ruchy dzisiaj czułam już konkretnie!! no tak jak mówiłam co dzień to lepiej :-)

Co do imion u mnie dziewczynka będzie Lilianna to na pewno, a w razie byłby chłopiec to pojeci anei mam :-D

reklama
Ladyk eee to rzeczywiście nie masz za wiele ciazowych ubranek z poprzedniej ciąży :-/ dobrze że chociaż masz noska i umiesz upolować w szmateksie ;-) Ja nawet w tk- maxx nie umiem nic kupić mam wrażenie że to jeden wielki szmateks :-( za to mój A zawsze coś ciekawego upoluje :-)

dzieki dziewczyny, nadal czekam na agenta aż się odezwie.

kamila nie nie mamy pieska ale mamy krolika który chetnie pobiega po wybiegu :)
Lenati i jak? pogadałaś z Monia? Jak sie trzymasz?:)

dziewczyny macie smaki? A jak tak to na co?

Migotka,

Z tym bólem głowy to możemy sobie rękę podać :( mnie też boli nieziemsko i juz nawet dwa apapy zapodalam i nic :/

Fajne te spodenki! Super mieć taką koleżankę. I kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&

Ja jeszcze trzy godziny w pracy i potem w końcu lecę do domu. Tż Lalę juz zabrał wiec zaraz będę kąpać Lenę i Tymona i jak pójdą spać to będę miała chwile ciszy.

A smaka mam dziś na placki ziemniaczane z ketchupem i colą. Mhmmm...

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny, nadal czekam na agenta aż się odezwie.

kamila nie nie mamy pieska ale mamy krolika który chetnie pobiega po wybiegu :)
Lenati i jak? pogadałaś z Monia? Jak sie trzymasz?:)

Ja mam smaki chyba na wszystko... Pod koniec ciazy chyba zostane wielorybem :nerd:

A co do imion to my na poczatku chcielismy Julke ale potem na necie widze ze sporo Julek wiec odpada. Podoba mi sie jeszcze Tola i Holly ale ogolnie ciezko cos wybrac. Dla chlopca odkad pamietam chcialam Patryk ale jak przyszlo co do czego to nie jestem pewna...

Ladyk eee to rzeczywiście nie masz za wiele ciazowych ubranek z poprzedniej ciąży :-/ dobrze że chociaż masz noska i umiesz upolować w szmateksie ;-) Ja nawet w tk- maxx nie umiem nic kupić mam wrażenie że to jeden wielki szmateks :-( za to mój A zawsze coś ciekawego upoluje :-)
Bo za wiele nie jest potrzebne. Po co? Przecież nosi się to krótko [emoji5] . Z poprzedniej ciąży mam 3 pary jeansów i jedną parę materiałowych. Do tego kurtka zimowa, bo czas dużego brzucha przypadał na późną jesień/zimę. Bluzki nosiłam normalne. Swego czasu byłam uzależniona od kupowania hurtowo bawełnianych bluzek basic w Camaieu. Idealnie się sprawdziły w ciąży. [emoji5]

Blair,też mi się nie podoba Ola - źle mi się kojarzy(taka ciapcia życiowa ) :p właśnie takie Aleksandry znam :p
mi Ola kojarzy się z zadziorną dziewczyną :p

Co do domku to mam tylko zdjęcia ze strony, ale na nich jest w pelni urządzony (w nieciekawym stylu co ujmuje dużo), a na komie mam zdjęcie od frontu i ogród. Dom jest piętrowy, na końcu szeregu, z małym ogrodem w którym jest altanka i wybieg dla psa ogrodzony. W środku jest pralnia z kibelkiem, salon połaczony z półotwartą kuchnią, i jedna sypialnia, na górze jest lazienka z wanną i druga sypialnia oraz schowek. No i jest też strych. To wszystko jest w cenie mieszkania jednosypialnianego bez ogrodu w którym mieszkamy teraz. Agent na razie się nie odzywa...
kiedy pisałam wam ta wiadomość córka do mnie podeszła i najzwyczajniej zaczeła mnie maziać pisakiem po ręce...
trzymam kciuki żeby się udało wynająć ten domek, wygląda n ciekawą ofertę :)

Ooo zakupowo się zrobiło [emoji5]. Ja muszę się Wam pochwalić! Byłam wczoraj w szmateksie, żeby się odstresować i upolowałam spodnie ciążowe. Praktycznie nówki sztuki nieśmigane. Celowo dodałam foto metki, żeby zaraz wrzucić cenę...
:szok:- tyle powiem :p niezły łup!

A dla mnie spodnie sie szyja ;) mam super koleżankę, która amatorsko zajmuje sie szyciem i jak dowiedziała sie,ze jestem w ciazy to wpadła w szał szycia ciążowych ciuchów dla mnie ;p
ale super portki :D podoba mi się jak Mama i mała córka mają takie same ubranie, fajnie to wygląda :)

Blair nas tez czeka zakup opon letnich niestety...jak ja to uwielbiam i zaś 2 tys nie nasze :-/
mam córcię Zuzie ;-) Dlatego chcemy z mężem mieć Zuzannę i Liliannę ;-)
do mojego samochodu na szczęście taki komplet jest tańszy, no i używany, ale były regenerowane i malowane, no i od znajomego więc głowa spokojna. Dla mnie właśnie Zuzia chyba jest na pierwszym miejscu z imion dla dziewczynek...

ja się ostatnio w sklepie prawie rzuciłam na kapustę kiszoną, akurat z Mamą robiłyśmy zakupy, ale miała ze mnie ubaw :-D

dziś moja Mama uświadomiła mnie że Ona ani Brata ani mnie nie karmiła w ogóle piersią, bo nie miała pokarmu, od razu butla... mam nadzieję że tego nie odziedziczyłam bo bardzo chciałabym karmić piersią...

a zapomniałam Wam się "pochwalić" że mój G w święta dostał strzał w tył samochodu... dziś dostał wycenę, to jakaś kpina... oczywiście będzie się odwoływał. Ale myśli nad zmianą samochodu na inny, tzn też bmw ale trochę nowszy i w sedanie, bo teraz mamy kombi...

to ja Wam wrzucę co dziś do mnie zostało wysłane :)
adapter.jpg

Załączniki

• adapter.jpg
    adapter.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 40
Ladyk,też lubię camaieu ale gatunkowo jak dla mnie dość słabe :-/ albo na takie bluzki trafiłam :-/

Blair,ja znam Ole które do zadziorkow nie należą ;)

Akatsuki,mnie nadal ciągnie na pizze z tuńczykiem cebulą i pieczarkami ewentualnie penne z kurczakiem,suszonymi pomidorami,świeżym szpinakiem,czosnkiem i oliwą z oliwek :-) Właśnie zamawiamy pizze :-D a Ty na co masz ochotę ?

Kamilove placki ziemniaczane z ketchupem jeszcze nie jadłam :-D ostatnio słyszałam o plackach z cukrem :-/ aż mnie strzepalo :)

Kamila,fajnie że masz na wszystko ochotę :-)

Blair też się zastanawiam nad kupnem adaptera ale w sumie w pierwszej ciązy sie obeszło więc może w tej też...sama neiwiem :-)
Co do kp ja też nei miałąm pokarmu od początku ale wszystko idzie wypracowac, przystawiałam małą mimo to zawsze przed nakarmieniem sztucznym żeby pobudzić laktację i jak wróciłyśmy do domku ze szpitala to mleko się rozszalało :-) Czasem mała w szpitalu 3 godziny cycka ciągnęła mimo że zero pokarmu było ;-) polecam przeczytanie jakiejś fajnej książki o kp, mnie to bardzo pomogło i jest tam dużo informacji przydatnych i niezbędnych jeśli chce się karmić piersią, także info ze naprawdę na całym świecie jest niewielki odsetek kobiet które nie mogą karmić i to przeważnie kobiety chorę, po chemiach itp. :-)
Za czasów naszych mam nie było takiego ciśnienia na kp z tego co wiem namawiano kobiety do mm wmawiając im że to lepsze i moja mama i teściowa też karmiły po kilka dni...

edit.

cholera ja też mam na wszystko ochote :p wpadłam w jedzenio szał choć staram się sprowadzać do parteru i nie obżerać się :-)

reklama
Do góry