reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny :)
Tak chwalicie się tymi swoimi dziecmi, ale super ja też niedługo tak będę. :D

Co do kas pierwszeństwa dla kobiet w ciąży to u mnie jedna jest w tesco ale raczej jej nie otwieraja. Mam zamiar stestować ale dopiero w taki dzień kiedy będą ogromne kolejki bo póki co to jakoś mi nie robi. Może przed majówką wypróbuję.

Powiedzcie mi coś więcej o tych ruchach. Jak to czujecie? Kiedy? Cały dzień? Czy tylko wieczorem jak się w siebie wsłuchacie? Trzeba coś zjeść słodkiego?
Ja nadal nic ale w sumie się nie wsłu****ę. Dziś może spróbuje się wsłuchać i przydałyby mi się jakieś rady bo ja bardzo bardzo bardzo chcę już coś poczuć.

Moja dzidzia ma stałe pory rano koło 7 wstaje i daje czadu. I tak średnio co 1 h czuję jakieś sztrurchnięcie aż do wieczora. Napewno kochana poczujesz i będziesz mieć pewność. Ja w tej ciąży dość wcześnie bo od 12 tyg czułam ale myślałam że to jelita ale lekarz wyprowadził mnie z błędu podczas usg. W pierwszej ciąży koło 18-20 tygodnia czułam.

reklama
isofix to nie tylko bezpieczenstwo ale I wygoda. my mielismy clip in I adapter do wozka Quinny I montaz zajmowal 15 sek :)

Tak wygoda bez dwóch zdań ale u mnie bezpieczeństwo było priorytetem ale zrezygnowaliśmy z wózka który nie miał adapterów to świetne rozwiązanie miałam adaptery do speedi i do zappa i do britaxa mega wygoda!

ja tez czuje mlodziana juz od okolo 2 tyg. sporadycznie ale wiem ze to groszek bo czuje zawsze nisko w macicy. odczuwam duza niewygode wieczorami kiedy klade sie spac. mam wrazenie ze zoladek I watroba sie obijaja o siebie I zjezdzaja na bok w zaleznosci jak sie uloze.
musze kupic poduszke U tak jak w pierwszej ciazy...
kurde czekam na agenta I wiadomosc z pracy ... w poniedzialek konczy mi sie l4 a dalej nie wiem jaka decyzja ... :/ :/

A tak w temacie baz Isofix. Pamiętajmy, że nie każdy samochód posiada Isofix. Nasze mimo, że rocznikowo nie najgorsze bo 2000 i 2005 nie mają. Koszta tez to są duże i nie każdego stać. My mieliśmy dla Gutki fotelik pebble. Teraz juz bym go nie kupiła i prawdę mówiąc nie brałabym żadnego maxi cosi.
Ale to każdego indywidualna sprawa ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujace &&&&

Buba dokładnie czym skorupka za młodu nasiąknie...

Moja 8 letnia Julia na sesji z ulubioną książką i jej bohaterką :)

Załączniki

• IMG_8299.jpg
    IMG_8299.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 46
Heloł :-)

Dziś rano się załamałam moim pięknym biustem... Z dużego C albo małego D zwał jak zwał urosło wielkie E buuuu.... ;,( a tu jeszcze pewnie nie koniec, jak będzie w nich pokarm to będą jeszcze większe, masakra.
Hehe mam tak samo...

Moja dzidzia ma stałe pory rano koło 7 wstaje i daje czadu. I tak średnio co 1 h czuję jakieś sztrurchnięcie aż do wieczora. Napewno kochana poczujesz i będziesz mieć pewność. Ja w tej ciąży dość wcześnie bo od 12 tyg czułam ale myślałam że to jelita ale lekarz wyprowadził mnie z błędu podczas usg. W pierwszej ciąży koło 18-20 tygodnia czułam.
Zazdroszczę bardzo... u mnie nic. :-(

reklama
Jeśłi chodzi o foteliki nie mam doświadczenia,bo jak dziewczynki były małe nie mieliśmy samochodu,kiedy kupiliśmy Sandrunia jeździła już na podkładce,a Julci kupiłam bezfirmowy fotelik i jeździ na nim już 6 lat i jest okey.Teraz zamierzam kupić wózek 3 w 1,więc razem z fotelikiem.

Do góry