reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Szczerze nie siedze w necie , i nie czytam , wada dokladnie wyjdzie w pozniejszych badaniach , i poslucham kardiologa a nie ludzi z neta , sa rozne historie rozne zakonczenia , a ja wole sie skupic na moim dziecku , i na przebiegu leczenia mojego dziecka . Wiem ze mala jest silna i ze da rade !!!! Skoro jest ze mna to znak ze bedzie walczyc zeby z nami zostac , ja jej tylko pomoge znajde lekarza i zrobie niezbedna badania. Wierze mocno ze wyniki ryzyka zespolow sa sklamane wlasnie przez ta wade i ze dzidzia bedzie zdrowa , przejdzie operacje i bedzie radosnym i pociesznym dzieckiem jak jej starsza siostra .

AKATSUKI to coreczka moja imienniczka Milenka ;) malo jest w szkole na cala podstawowke czy gimnazjum ( nie tylko w klasie ) bylam jedyna .. dopiero w wyzszej szkole poznalam jexna Milene ;)
Lenati, poczytaj o prof. Joannie Szymkiewicz - Dangel. Ona pracuje w Warszawie, w Szpitalu na Karowej, ale diagnozuje też prywatnie.
Trzymam kciuki za pozytywny finał!!!

reklama
Hello

Chwilkę mnie nie było a taka produkcja :-)

Lenati, ściskam Cię bardzo mocno :-* tak jak dodonka napisala wierze ze z dzidziusiem wszystko bedzie dobrze a wada serduszka jest uleczalna !!! Trzymaj się cieplutko :-*

Akatsuki,przykro mi z powodu straty dziadka !!!

Beti,bardzooo gratuluję :-* to musi być przeżycie zobaczyć dwa serduszka :-) Jak córki zareagowały ??? Znam przypadek gdzie kobietka zaszła w ciążę w wieku 45 lat miła 3 dorosłych dzieci i najstarsza córka 20 lat się na nią obrazila :-/

Kate..gratka synka ;-) na pewno będziesz miała gromadke wnuczek :-) chyba że zaryzykujesz w kolejnego dzieciaczka ;-) moja babcia miała 5 córek dopiero 6 urodził się syn :-)

Malkus,też mam wrażenie że od czasu do czasu czuje maleństwo :-)

Buba,co Cię wzięło ze wszystkie imiona zaczynają się na F i jeszcze w domu masz Frania ?? :-) Ja Magda córcia Martynka i chciałam drugie na M nazwać ale mój Andrzej już się nie zgodził :-)

Wirginia,co za szybkie gołąbki robiłaś wczoraj ??? Zamierzam dzisiaj zrobić ale pewnie znowu mi zejdzie z 3 godz a nie 30mni :-)

Ladyk,strasznie mi się podobało to co zrobiłaś w tramwaju :-) historia extra ;-)

Później jeszcze doczytam co u Was idę zrobić śniadanko bo w brzuchu mi burczy :-)

Madziula wzięło mnie na F ;) a tak na poważnie na obecną chwilę bardzo mi się podobają. Ciekawe czy to zostanie czy się zmieni ;)
Lenati jeżeli chodzi o poród to albo Prokocim i doktor Skalski albo Łódź i doktor Moll, z tego co wiem i czym się interesowałam Moll ma lepsze wyniki operacji, albo najlepsze wyjście, specjalista dużej klasy profesor Malec w Monachium, są fundacje które zbierają na operacje w Niemczech, dużo dzieci tam się rodzi i zaraz po porodzie ma operacje, jest takie forum serce dziecka, tam możesz znaleźć cenne informacje, wiem że trudno Wam teraz, choć najważniejsze właśnie będzie to badanie w 20 tc, mam nadzieję że dzidzia okaże się silna, a wada lekka, ściskam mocno

Akatsuki
[*] światełko pamięci dla dziadka, bardzo mi przykro

Buba i jak syn wczoraj na meczu, mój też zapalony piłkarz

dziewczyny, czy Wam tez nerwy puszczają, ja ogólnie jestem nerwus, ale teraz to chyba osiągnęłam apogeum, wstyd powiedzieć ale nawet moje własne dzieci łatwo mnie wyprowadzają z równowagi

Wrócił wymęczony, szkoła zakwalifikowała się do ćwierć finału. Ale tylko z 2 starszą drużyną. Maluch przegrały ale wola walki była :)

Lenati - kochaba gorąco tezymam kciuki i wierzę szczerze że wszystko będzie dobrze. Powiem Ci że miałam przypadek osobisty. U Frania przy rutynowym badaniu jak miał rok wykryto szmery w sercu. Bach badania. Bach diagnoza. Potwierdzona przez 2 lekarzy, bach umawiany termin operacji... staneliśmy na głowie i skonsultowaliśmy z jeszcze jednym lekarzem do którego dostanie się graniczyło z cudem.... i okazał się cud wady nie było!!!!! a Fran jest największym i najzdrowszym (ffekfencja w szkole) dzieckiem w klasie. To tak w skrócie bo już opisywałam tę historię. Więc trzymam kciuki za was :*

Lenati dużo siły życzę, obyście trafili do najlepszego kardiochirurga a przede wszystkim oby najlepiej ta wada znikła.. podziwiam nastawienie 3maj się!
Akatsuki też podoba mi się imię Liwia. Ale też Kalina i parę innych za to mojemu ani jedno. No tak na 100 to żadne narazie.. Nie wiem czy będę w stanie na jakieś się zdecydować, niezdecydowanie to kolejny "objaw" mojej drugiej ciąży, chyba dopiero jak urodze to coś wybierzemy.

KamiLove też brudzę dziś dość obficie także łącze się z Tobą do tego nie za ciekawie się czuje. Ale wcześniej nie miałam czegoś takiego. Wizyta we wtorek nic tylko czekać.

Miłego dnia i udanych wizyt jak ktoś dziś ma

Lenati napisałam ci PM.

Dziewczyny z tego wszystkiego co sie podziało wczoraj nie napisałam wam że chyba się przeprowadzimy w Maju! Wczoraj byłam ogladać kilka domów i po burzy mózgów i kilku godzinach obliczeń zdecydowaliśmy się na jeden z nich. Właśnie czekam na odpowiedź od agenta czy właściciel zgodzi się poczekać 5 tygodni na nas i jeśli tak to wpłacam zaliczkę.

Lenati wierzę w Twoje maleństwo, w jego siłę i że wszytsko będzie dobrze, że wada zniknie w jakis cudowny sposob, jak to bylo u Buby czy np jak w brzuszku zanikała, wiec trzymam mocno za was kciuki &&&&

oo jak bylam w poprzedniej ciazy to tez myslelismy o Liwii i zapomnialam w ogole o tym, wiec dzieki ze przypomniałyscie, moze zamiast Laury ;) Kalina tez mi sie niby podoba, ale chyba jednak wole te wczesniejsze, no i Blanka za mną chodzi ;)

igem a u Ciebie skąd plamienia? wiadomo?

Akatsuki super wiadomosc z tym mieszkaniem, a widzisz mowilysmy ze napewno cos znajdziecie ;)

Buba Ty na F a ja na L :p ja mam imię na L, narzeczony też na L to i dziecko do kompletu na L :p ale będzie ciężko bo niestety nie podobają nam się te same imiona. Narazie nie zawracam sobie tym głowy bo nie znam płci ale coś czuję że będzie wojna o imię :p

reklama
Lenati! Skoro Ty masz siłę to maleństwo ma jej dwa razy więcej! wszystko się ułoży. powodzenia!

a ja walczyłam parę dni z wzdętym brzuchem po każdym posiłku.. i chyba znalazłam rozwiązanie. Nordic Walking co wieczór. Czuję się o niebo lepiej! raz byłam też na basenie, pomogło na ból lędźwiowy. także to jest racja że ruch to samo zdrowie!

miłego dnia!

Do góry