reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ale dziś jestem słaba i nie do życia, o ja cie pierdziele :/
nic, zupełnie nic mi się nie chce robić, a miałam przejrzeć ubranka po Olku i poprzebierać co się nadaje dla maleństwa a co trzeba wyrzucić... :/
poza tym jakiś stresik mnie obleciał przed usg czwartkowym.. hmm :( nie wiem sama o co chodzi..

co robicie dziś na obiad? bo u nas chyba leniwe spagetti będzie :D a wcześniej zupa pomidorowa z ryżem :p

reklama
lenati będzie dobrze, no nie ma innej opcji!! ja tez jestem z tyh co ciągle czytają i lubię wiedzieć więcej niż za mało :-)
kate no to też Cie czeka pewnie małe urwanei głowy z gośćmi ;-)

jeśli wychodzi zła pappa to ja bym robiła tylko wtedy amniopunkcję żeby sie uspokoić a nei stresować i nie wiedzieć na czym się stoi cała ciąże.

dziewczyny ja genetyczne miałam przez brzuch i dopochwowo bo dziecko strasznie sie kręciło i trzeba było jakoś je zbadać z różnych stron ;-) więc to nei ma reguły a jestem raczej szczupłą osobą ;-) no może teraz juz nie :p

Jolamac Witamy w naszych skromnych progach :)

Ja robiłam Pappę. W następnej ciąży nie zrobię. Za dużo stresu. Teoretycznie wg norm wolne Bhcg miałam za wysokie, białko Pappa za niskie... oczytałam się, popłakałam sobie trochę, a po porównaniu wyników przez panią dr, dopasowaniu do mojej osoby, do wieku ciąży i do wyników usg wyszło, że prawdopodobieństwo trisomii zmalało prawie dwukrotnie. Po co mi ten stres był?

U mnie usg genetyczne też było trochę przezpochwowo, trochę przezbrzusznie bo nasza dzidzia to wiercipiętek jest :)

A na obiad miałam makaron z truskawkami :D

Ostatnia edycja:
u mnie było wspomnienie wczorajszego spagetti, nic nie robiłam innego na obiad bo wzięłam się za szycie no i mam spodnie ciążowe spod własnej ręki :tak:tzn po własnych przeróbkach i są super wygodne,

Asika 82 dawaj link do tych spodni i pochwal się swoimi

malinka89 ja do tej pory na każdej wizycie miałam i usg chociaż takie szybciutkie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Wizyty mam co 3- 4 tygodnie.

finkemma mi się wydawało, że już mi przeszło bo wymiotowałam ostatnio w lany poniedziałek i od tamtej pory było ok, a dziś w pracy znowu coś mnie muliło, ale wymiotów nie miałam. Jeśli chodzi o usg wszystkie miałam przez brzuch.

Hello

Ostatnio jakoś nie miałam weny na bb ciągle brak czasu,Martynka chce żebym cały swój czas poswiecala tylko jej :-)

Migotka będzie dobrze będziemy trzymać w czwartek !!! U mnie też dzisiaj było spaghetti :-)

Dodonka,ja też bardzo się stresowalam czekając na wyniki pappy w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam co to test pappa :-/

Kamilove,w 16 tyg wykonuje się amino bo wcześniej jest za mało wód i niby najlepiej w 15-16 ty

Kate....będzie dobrze zobaczysz :-) Jesteś dzielna mama i jakie będziesz miała urocze dzieciaczki :-) które wszystko zrekompesuja ;-)

Akatusik,Xmamuska, teraz to można kupić serek górski który nawet nie leżał koło oscypkow :-D w marcu kupiliśmy i troszkę zamrozilismy i muszę przyznać że na sobotnim grillu szału nie zrobiły :-/

Finkemma,mi też mdłości prawie odpuscily :-) u mnie usg było przez brzuch ;)

Lenati,jak mozesz to nie czytaj internetu bo tylko niepotrzebnie się będziesz stresować !!

Kurczę też zaczynam się denerwować bo w piątek mam kolejne usg i się martwię :-/

Colly,ja miałam nagrane usg 4d warto było :-)

Akatusik,Xmamuska, teraz to można kupić serek górski który nawet nie leżał koło oscypkow :-D w marcu kupiliśmy i troszkę zamrozilismy i muszę przyznać że na sobotnim grillu szału nie zrobiły

no chyba ze ma sie meza z goralskiej rodziny bejbe. mam wtyki I mi babcie pod Giewontem na zamowienie oscypki I korbacze robia ;))) swego czasu babcia mojego robila ale rece juz nie te ...

Akatsuki,oł noł też tak chce!!! :-) I gdzie jest sprawiedliwość !!! :-)a my szaraki kupujemy oscypko podobne serki :-/ Oj takiego prawdziwego oscypka to zjadłabym i to nie jednego :-)

reklama
Czesc dziewczyny, jezu dawno mnie tu nie bylo 2 tyg bez neta to tragedia, nie wiem jak ja Was nadrobie, ale jakos dam rade jutro mam sporo czasu to ponadrabiam Was na spokojnie, poczytam co u Was slychac.
U mnie ok, brzuch powolutku rosnie, maluszek chyba ok , bo wizyta 16.04 czyli w czwartek juz sie nie moge doczekac, bo ostatnio malenstwo widzialam po wypadku zaraz i chcialabym zobaczyc ze wszystko ok, bo jednak co u swojej gin to u swojej :)

Wkoncu mdlosci mi minely, ale no najwyzsza pora.
Ostatnio mecza mnie smaki na tunczyka haha , zrobilam sobie makaron z tunczykiem, salatki, na bulce haha moglabym jesc caly czas, albo bialy twarog a tu ciezko o taki , musze specjalnie do PL sklepu jechac a nie zawsze jest haha ale co tam nie bede sobie zalowac - maz sie smieje ze od 7 maja bede mogla jesc codziennie az sie obrzydnie bo ebdziemy 2,5 tyg w Polsce, juz sie doczekac tego urlopu nie moge.

Od srody wracam do pracy ale ide tylko w srode i piatek potem nie wiem ale w sumie do konca miesiaca a potem urlop wiec luzik hihi

Kupilismy wozek okazyjnie za 100€ uzywany niecaly rok - dodalam foto w watku wozkowym, ale oplacalo sie bo za nowy upatrzony bysmy dali 400€ a ten w idealnym stanie i lekki, zwinny, nawet 15kg corke w nim posadzilam zeby zobaczyc jak sie wozi i super.

Do góry