reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Ja strasznie się trzęsę jeśli chodzi o wagę :dry: po pierwszej ciąży zostało mi sporo...mam nadzieję,że tym razem mniej przytyję. Ale przysięgłam sobie,że po drugiej ciąży, skoro nie planuję kolejnej to biorę się za jakieś turbo odchudzanie...

Co do ubrań jeszcze...to może uda się wyhaczyć na szmatach jakieś fajne spodnie, bo z poprzedniej ciąży już się przetarły... A górę to może sobie sama uszyję ;-) przysięgłam sobie,że zacznę się uczyć szycia ;-)

reklama
igem myślę że to raczej coś gastrycznego... ja jak zaszłam w ciążę dopiero co to też miałam takie zjawisko ;-) normlanie pulsowanie jakby dziecko czy jak pulsowanie serca i takie uczucie a to oczywiście jelita były, jakies skurcze jelit czy coś...

ja córkę poczułam w 17-tym tygodniu :-) mm nadzieję że teraz wcześniej poczuję :p

wiecie co? ja mam nadzieję że w tej ciąży też mniej przytyję, ostatnio 17 kg i ogólnie po całym połogu zostało mi na plusie 5 kg, meisiąc zdrowej diety i regularnego częstego jedzenia i wróciłam do wagi i już nie przytyłam, ale wolałabym teraz uniknąć tego i przytyć 12 kg :p no ale będzie co będzie :-)

Akatsuki super że wypad sie udał :-)

hej
ja nadal się męczę z mega mdłościami i złym samopoczuciem

ja kiedyś prowadziłam sklep stacjonarny z odzieżą dziecięcą i tez miałam ciuszki z Cartersa,
teraz sobie z USA sprowadzam dla chłopców ciuchy z tej firmy bardzo ją lubię

podziwiam Was wszystkie, które potraficie szyć, ja guzika nie umiem przyszyć,
w ciucholandach tez nie umiem szukac, natomiast w galeriach wyszukuje super ciuchy dla dzieci po naprawdę super cenach, zawsze jakieś kupony jeszcze mam , tak że nie dużo płacę

ja już przytyłąm ponad 5 kg, fakt, ze przed ciążą schudłam trochę, ale ja zawsze bardzo duzo tyje w ciąży,
na szczęsci w ciągu kilku miesięcy sama spadam do swojej wagi, mam nadzieje, ze tym razem tez tak będzie

dreamgirl ja przytyje pewno z 30 kg, zawsze tyje pomiedzy 25-30 kg, zawsze dużo jem, w ciąży i przed ciążą
tylko w ciąży starm się prowadzić bardziej oszczędny tryb życia, dlatego tak tyje, tak, ze pewno nikt więcej niz ja nie przytyje

landyk ja nie jem nic ciężkostrawnego, ale jem dosyć często bo inaczej jest mi jeszcze bardziej nie dobrze i bardzo dużo leżę
bo tak fatalnie się czuję,

reklama
Ja jem mniej więcej co 3 h. Bo inaczej też mnie męczą mdłości [emoji53] . Generalnie staram się nie dopuszczać do uczucia głodu.
W pierwszej ciąży przytyłam 7 kg. Ja się muszę bardzo pilnować, jeśli chodzi o wagę. Głównie ze względu na chore ścięgno Achillesa. Większe obciążenie wiąże się z okropnym bólem nogi przy chodzeniu [emoji53].

Ostatnia edycja:
Do góry