reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Nie zatrzymali mnie w szpitalu, brak miejsc. Jutro idę na zastrzyk z immunoglobiny na kilka godzin. Poroniłam dziś w domu. Dostałam skierowanie do genetyka, immunologa i hematologa.

Colly to niestety nie pierwsza moja strata i już kiedyś po pierwszej stracie trafiłam na wątek ciąża po poronieniu.

Dziewcyny życzę Wam nudnych i bez komplikacji ciąż, zdrowych bobasków i nie ma co dyskutować zawzięcie, bo każda i tak będzie bronił swojego zdania. Zaraz zaczną się kolejne tematy, które podzielą grupę, typu: szczepienia, lepsze pieluchy wielorazowe czy jednorazowe, monitor oddechu tak czy nie, itp.

reklama
Mrowka o rany to rodzinka miała wyczucie, ja bym chyba i tak podziękowała grzecznie za wizytę i zaprosiła za jakiś czas. Nie dziwię się ze nic im nie mówisz o ciąży... zero wyczucia, zero!
Moja Znajoma urodziła jakiś czas temu, no i miała nalot znajomych tzn przyszedł ich dobry kumpel z nową dziewczyną, którą oni ledwo znali, jakie było ich zdziwienie jak jeszcze tego samego dnia zobaczyli zdjęcie tej dziewczyny z ich synkiem na fb. A sami raczej tacy nie chwalący się na fb, ot mieli bo mieli.... kumpela "lekko" zła była ;p

Szczęśliwa biedna Mała, zdrówka dużo!!

Dreamgirl poka wózek!!!

Dziewczyny ja nie mam choroby lokomocyjnej i mam ochote wisiec nad kiblem caly dzien, to chyba nie ma reguły...

A co do wychowania to ja mam rady Mamy ze dziecka nie zaczyna się wychowywać jak zaczyna psocić w wieku kilku lat, tylko od urodzenia, no i żeby nie wiem co się działo to jak dziecko chce pogadać to zostawia się wszystko, siada i rozmawia...
A reszty będę musiała się sama nauczyć...

Spać z dzieckiem spełniam jego potrzebę - nie swoją. Urządzamy mu pokoik i kupuje łóżko. Dużo do niego mowie i widzę efekty. Jest bardzo otwartym dzieckiem. Powoli zamierzamy go zachęcać do pokoiku. Ale nie na sile. Znam matki stosujące metodę 3-5-7 bo dziecko musi spać samo. Dla mnie to koszmar. I tez mam prawo w nauczyć spać dziecko samo bezboleśnie. Jasne ze 8 latek w łóżku to już kosmos. Ale moim zdaniem masz rację pisząc ze ów rodzice gdzieś popełnili błąd myląc pojęcie poczucia bezpieczeństwa z uzależnieniem od siebie. Moze za mało tłumaczyli, może nakazali zamiast zachęcać i zrazili. Nie wiem i nie wchodzę w to - ale to nie wyłącznie wina spania razem. Bo dzieci śpiące same od małego tez się czasem boją wszystkiego. Znam taki przypadek ale chyba każdego z osobna nie będziemy analizować.

Co do 8 latka co nie chce iść sam czy z kimś na plac zabaw.. wiesz... kazdy rodzic ma prawo inaczej rozumiec rb i nie zwalalabym wszystkiego do jednego wora bo nie bede analizowac co to dla kohos oznacza. Bo sa rodzice ktorzy uwazaja ze rb to nic innego jak bezstresowe wychowanie i kazdy rozwydrzeniec bijacy dzieci na podwórku w ich mniemaniu bedzie dzieckiem rb.

No i krok po kroczku doszłyśmy do sedna sprawy :) zachęcasz dziecko podejmujesz kroki i nie zamierzasz się zniechęcić i zaprzestać bo będzie to trwało np kolejnych 6 lat i odpuścisz kiedy zobaczysz że trwa za długo zapewne weżmiesz sprawy w swoje ręce :) i znajdziesz pokojowy sposób na rozwiązanie tego problemu :)

11 mitów na temat Rodzicielstwa Bliskości

bardzo polecam powyższy tekst. Mówi o mitach nt rb i błędów jakie popełniają rodzice błędnie pojmuje jej idee. Podkreślam fakt ze samo Rb zakłada ze rodzic nie powinien ślepo podążać lecz jedynie czerpać :) a jak ktoś źle coś rozumie to zrobi krzywdę sobie i niestety dziecku.

Buba jasne :) mamy podobne zdanie w gruncie rzeczy. Najważniejsze by nie popadać w paranoję, nie podążać ślepo a czerpać to co uważamy za słuszne.

a teraz mniej filozoficznie: o mamo chyba przegielam w pracy ... brzuch w okolicach pępka boli mnie jakby alien chciał wyjść/wejść albo jakbym stoczyła kilka rund w MMA. zakładam że to od pozycji na współ schylonej w której spędzam około dwóch godzin dziennie. zastanawiam się kiedy mi się plecy posypia z tej okazji. chcialabym móc się położyć a tu tyle do roboty jeszcze. do tego dziecko biega w kółko jak na fecie...

Mały/a alien niech siedzi grzecznie do października, może weź nospe? To jak Mała lata to niech porobi za Mamę ;) dwie pieczenie na jednym ogniu ;)
Mi znów tyłek wrósł w kanapę, już mam dosyć tej publikacji i prezentacji, czemu ja nie potrafię czasem robić na odwal się...

Dziewczynki znalazłam dziś preparat mamarin mamma z imbirem i witamina b6 , byłam w aptekach ale nie było akurat i w hurtowniach tez nie... Zamówiłam przez neta ostatnia paczkę a jutro z rana ruszam na polowanie, muszę to dostać! Cała ma nadzieja w tych tabletkach :) maja dobre opinie, mam nadzieje ze to będzie me wybawienie! :-)

reklama
To chociaż zdradz jaki model :)

Chicco 3w1, nie jestem pewna, ale bardzo bardzo podobny do tego:
540x405_wozek-chicco-tour-wielofunkcyjny-40453692.jpg

Załączniki

• 540x405_wozek-chicco-tour-wielofunkcyjny-40453692.jpg
    540x405_wozek-chicco-tour-wielofunkcyjny-40453692.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 86
Do góry