reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Adaśkowa, widziałam ubrania i bieliznę dla kobiet karmiących i całe szczęście że ktoś taką wymyślił. Można odpiąć tylko jedną miseczke i wychylić tylko tą jedną pierś przez bluzkę. Napewno sobie coś takiego kupię. Ale niestety zdania nie zmienię a przynajmniej póki co. Ubrania kupię bo i w samochodzie ktoś może zajrzeć, pozatym to napewno dużo wygodniejsze. Ale dalej karmienie piersią wydaje mi się czymś bardzo intymnym a przecież takich spraw nie należy załatwiać w miejscach publicznych ;)

No i właśnie zastanawiam się nad ściąganiem pokarmu i podawaniem w butelce. Tylko czy te mleko nie traci na wartości i czy można je zabrać w butelce na spacer?

reklama
Colly - mam bardzo podobne podejście, też nie wyobrażam sobie z cyckiem paradować przed rodziną itp i strasznie mi było jak mnie w szpitalu oglądali leżącą na zakrwawionym podkładzie i z małą wiecznie na cycku wiszącą.....masakra to była dla mnie. A właśnie najgorsze jest jak po urodzeniu masz całe pielgrzymki odwiedzających w domu a wiadomo, dziecko co dwie godziny musi jeśc i je przez 40 minut...więc ciężko się ukryć przed ludźmi. Strasznie mnie to drażni...

Colly Oczywiście że tak też można. Jakbym miała ten pokarm a mały by nie chciał cyca tak bym robiła. Koleżanka tak do 8miesiąca robiła. Właśnie z tego powodu.

colly mozna, mozna tez mrozić, czytałam ze mrozony pokarm nie traci wartości, sa specjalne woreczki do mrożenia pokarmu

Dziewczyny cieszę się, że nie tylko ja mam z tym taki problem. Już myślałam że to tylko ze mną jest coś nie tak.
W takim razie pomysł ze ściąganiem mleka jest super. Fakt, trzeba poświęcić temu czas ale za to tatuś też będzie mógł nakarmić swoje dziecko a to podobno zbliża :)
A powiedzcie mi jak bym wzięła takie mleko na spacer w lato to ile mniej więcej ma przydatności? A w zime trzeba jakoś podgrzać? Ja zielona jestem.

colly ja zamrozne wkładałm do ciepłej wody i rozmrażało się w ciągu 5 minut z tego co pamietam,
dawałam w takiej temperaturze pokojowej,

reklama
Do góry