reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

W ciąży zmiany koloru wydzieliny, gęstości i odcienia to głównie zasługa hormonów. Jeśli nic cie nie drażni to raczej ok. Jeśli się niepokoisz sprawdź pod kątem infekcji grzybicznej itp u gina. Jest kilka tak na prawdę sygnałów alarmowych w ciąży: krwawienie i/lub ból jak na okres, intensywne wymioty/biegunka, zaburzenia wizji, przewlekłe migreny a w dalszej ciąży nieodczuwanie ruchów dziecka. Reszta nie jest traktowana jako sygnał zagrażający mamie lub dziecku. Obawy są zrozumiałe ale nie ma co przesadzać ,))

reklama
wirginia może poprostu bardziej obfity sluz czy coś, w ciąży tak bywa, ja w poprzedniej miałam okropnie, ale po ciązy ok i teraz znowu wrrr to jest strasznie denerwujące :/

jejjuu ale jestem głodna, ale nie wiem co zjeść, zjadłam jabłko ale jednak to nie było to, nie mam ochoty na słodkości ani nic, sama nie wiem na co :/

No ładnie 3 w nocy a ja spać nie mogę od 1. Najadłam się serdelków na gorąco z ketchupem i na kanapie jak mors leżę :no:

xmamuśka no ja chciałabym drugą córę więc nastawiam się na Julka co by smutno potem nie było :tak: Mi ubranka w kremie i beżu wystarczą potem na kolor się rzucę jak już bobasa mieć będę.

Co do ciąży latem... Gabi urodziła się 19 pażdziernika i jakoś żle bardzo nie było... teraz lato bardziej w czerwcu i maju to brzuszek jeszcze mały a wrzesień i pażdziernik to już w kurtce zimowej pamiętam chodziłam. Damy radę, gorzej mają te co maluszek drugi w domu no bo siedzieć w tych piaskownicach w upał to słaba przyjemność...

Ja mieszkam na obrzeżach miasta, cisza, spokój za ogrodzeniem las i ścieżki dla spacerowiczów, nie chciałabym mieszkać w centrum miasta i po ulicach z wózkiem spcerować. Nawet miałąm taki plan że sobie śliczny kurniczek zrobię i kurki ozdobne kupię żeby po trawniku mi spacerowały... dobrze,ze tego nie zrobiłam bo teraz trawnik do raczkowania za rok się przyda.

A imiona już ewentualne powybierane? U mnie nic, nawet pomysłu jakiegokolwiek brak.

Też mam problem z imionami kompletnie brak pomysłu..
Ale płeć chciałabym znać.. może wtedy szybciej coś się wymyśli?!
Ja mężem znam się 5 lat w tym 2 w maju będzie po ślubie i drugie dziecko w drodze.
Skończyłam licencjat z ekonomii i zaszłam w ciążę więc zawodowo nie bardzo się udało spełnić.. Nie siedziałam w domu 9 miesięcy bo jestem osoba która zawsze coś sobie znajdzie do pracy nie potrafię dłużej odpoczywać czy leniuchować no ale nie było to koniecznie to co chciałabym robić.. mieszkamy we wsi w gęstej zabudowie i przy dość ruchliwej drodze puki co a w przyszłości w trochę spokojniejszej nad zalewem piękne widoki 10 kroków do przystani jachtowej :) może się kiedyś nauczę i tam będę pracować fajnie by było

Ostatnia edycja:
ojejku asika współczuje, ja tam nie mam problemów ze snem, nawet wolałabym mieć wiecej tego snu, no ale cóż synek wstaje po 5 i poleżeć nie da :/

ano właśnie ja dla swojego zamawiałam teraz piaskownice i z myślą oczywiście o dziecku, ale też o mamie kupiłam taka z daszkiem, co by nas troche chroniła, a mieszkamy sobie też pod miastem na osiedlu domków i tak własnie lubie, troche ludzi się kręci, ale nie ma tłumów i ogromnego ruchu, a wszystko tu mamy na miejscu, w odległości max 1 km

A nawet o imionach nie myśle, może jak płeć poznamy, w ogole nie mam do tego głowy, nie mam pojecia co wbrać, pozniej bedziemy myśleć

Niestety mój P znowu zaczął pracować na pełnych obrotach :/ i znowu jesteśmy sami całe dnie, a czasami nawet i noce, ciekawe jak to będzie pod koniec kiedy będe się już turlała, a mój smyk nie kwapi się do chodzenia ech... leniuch z niego okropny

Dolga załapie chodzenie szybciej niż myślisz.. mój chodzi ale jest tak jak mówią : najpierw chcesz żeby dziecko już chodziło a potem chcesz żeby usiadło chociaż na chwilę.

Hej

Ale miałam straszne sny :( najpierw śniło mi się ze jestem na cmentarzu, później ze krwawię (znowu :( ) później ze psa na kogoś napusciłam i temu psu wypadł ząb. Staram się nie wierzyć w sny, ale te wszystkie dzisiejsze to zwiastujące coś złego :( ostatnio jak mi się śniło że krwawię to miałam kilka dni później plamienia :( oby to były tylko głupie sny...

Madziula heh kolejna do ekipy z osiedla ;) super!

Ladyk u mnie nie mokotow a juz Ursynów ;)

Kamilove dobre lody nie są złe ; p

Migotka a wędzone ryby to przypadkiem nie zabronione w naszym stanie?

Akatsuki podrzuć jedną puszkę ;)

Wirginia przestań, co z tego ze wykształcone? Ja tego nie traktuje jako coś lepszego, najważniejsze jest jaki się jest człowiekiem.
Mi cycuchy urosły ale bez przesady, nawet stanika nie muszę zmieniać

Dreamgirl super! ;)

Dolga ja na tyle się źle czułam że jak wsiadłam w metro i chciałam otworzyć mała butelkę z wodą a biało mi to to chłopak siedzący obok zaproponował pomoc, chyba nie wyglądam zbyt dobrze...
Ja się śmieje ze teraz jeśli zakupy to przez internet z kanapy ;p

Asika to Ty po nocach nie śpisz, a ja się zastanawiam czemu mi tel wibruje w nocy o nowym poście ;p
Mimo że mieszkam w mieście to mam obok siebie fajne place zieleni z alejkami, gdzie można pójść na spacer :)

Mam pytanko, miała któraś z Was lub ma SGS5? Bo zastanawiam się nag wymianą na ten model...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się jeszcze z łóżka dziewczynki śpią wiec i ja leżę.

Jeśli chodzi o imiona to my juz przed ciążą mieliśmy wybrane dla synka ;) chłopiec Bartuś a dla dziewczynki podoba mi się bardzo Zuzia.

Moje corcie to Sandra i Julia

Ale jestem głodna a nie tylko ziela jeszcze leków na tarczyce i zjeść nie mogę a tak mi dobrze się leży, cieplutko i jeszcze moje pieszczoszki wskoczył mi do łóżka

Do góry