reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Krewetka, jeśli mogę Ci doradzić to pogadaj z lekarzem na ten temat. Możesz się powołać na wytyczne Polskiego Towarzystwa Gin (pisałam wyżej o tych 3 usg). Bo dla mnie to dość dziwne, przyznam. W poprzedniej ciąży chodziłam do poradni przyszpitalnej w szpitalu publicznym, na nfz i normalnie skierowanie na usg 11-14 dostałam.

hmm chyba muszę podejść w środę i zapytać

reklama
Mrówka, ja też mooooooocno trzymam kciuki!!

Czy któraś z Was wie ile dni w przód lekarz może wypisać zwolnienie? Jeśli idę do lekarki 30.03 to może mi wypisać zwolnienie od powiedzmy 2.04?

Dziękuję Wam...dobrze mieć wsparcie! Oczywiście staram się myśleć pozytywnie i zachowywać spokój. Wzięłam podwójną luteinę i leżę w miarę możliwości.... Wiem,że takie akcje to zawsze trzeba sprawdzać i choć są niepokojące to nie zawsze muszą oznaczać najgorsze - przerabiałam to też poprzednio...oby tym razem również przebieg był pomyślny pomimo tego co się dzieje :-(

Dziewczyny trzymam mocno kciuki &&&&. Napewno bedzie ok.

Nie przejmujcie się facetami, muszą sobie pomróczeć. Mój mąż ma to samo, Czasami się śmieje z niego że to ja jestem w ciąży a jemu hormony buzują. W ciąży jest się we dwoje i widocznie oni tak ją znoszą. Mój jak drze kopare to poprostu wychodzę a jak ochłonie to przychodzi do mnie i mnie przeprasza. Widocznie teraz tak przechodzi tę ciąże zwłaszcza że dwie straciliśmy. Przy synusiu mimo że był planowany to chodził cały czas wystraszony bo nie wiedział co go czeka. Nie ma się co nimi przejmować i nie potrzebnie denerwować.

Mrówka ja mam akurat duphaston i lekarz mi powiedział że gdyby się pojawiło takie krwawienie to mam zażyć naraz 4 tabl. Tak zrobiłam jak pojawiały mi się jakiś czas temu plamienia i mi pomogło.

f2w3dqk3bl6463oq.png
[/url]

Ostatnia edycja:
Mrówkaa trzymaj się, czekam na wieści po usg, wracaj tylko z dobrymi, popraw: wrócisz z dobrymi

Dreamgirl oj te chłopy, mój też lekko wycofany, niby ogranicza mi jedzenie w sensie tego nie wolno, lepiej zjedz to, ale nie przytuli, nie zapyta, pewnie wynika to z jego nastawienia, że wie że różnie może być, pewnie tak naprawdę zaczniemy cieszyć się gdy dzidziuś już się urodzi, choć nie ukrywam że trochę wsparcia by mi się przydało, o tak jak piszesz choćby w pracach domowych - bo ja też teraz mam funkcje praczki, sprzątaczki i kucharki, do tego dzieci rozwieźć

Kate potrzebuje w dobrej cenie fotelik maxi cosi cabriofix + foteli isofix, na allegro jest w cenie 500 (zresztą sama za tyle 2 lata sprzedałam mój zestaw) brać, czy masz szansę coś taniej znaleźć

Annie podobno trzy dni do przodu, więc w sumie może dać zwolnienie od 2 kwietnia

ufff urlop podpisany, trochę gadania było, ale od poniedziałku wypoczywam:-)

aa ja mam usg genetyczne dokładnie w 12t5d i kobieta właśnie tę datę chciała koniecznie na badanie, ja pamiętam 10 lat temu nie mówiło się o tym badanie genetycznie, po prostu jedno z badań z grafiku usg, ale mierzyli w sumie to samo, no teraz myślę nad testami pappa, ale myślę

Ostatnia edycja:
hej!
dzisiaj siostra przysłała mi taką oto stronkę: Jestem Kobietą i dbam - akcja profilaktyczna Diagnostyka Laboratoria no więc wypełniłam te dane tam z boku i jestem tak jakby zarejestrowana w jakimś konkursie (ale to nie jest ważne) no i po wypełnieniu otrzymałam 3 bony :
*bon dla kobiet przed ciąża (są tam wypisane badania np. morfologia tsh itd.)
*bon dla kobiet w ciąży (może nie wszystkie badania niezbędne ale te ważniejsze są tam zawarte)
*bon dla dzieci

każdy bon upoważnia do wykonania tych badań krwi za cenę 99 zł.
jak przeliczyłam ule wyjdzie mnie badanie krwi wychodzi ok 200zł (plus minus)
więc wydaje mi się, że 99 zł to jest dosyćć atrakcyjna cena.
pomyślałam, że może któraś z Was się tym zainteresuje.
Jedyny warunek badania nalezy wykonać w Punktach P[obrań sieci DIAGNOSTYKA lista tych punktów jest wypisana dla każdego miasta.

tyle z mojej strony. uważam, że to fajna sprawa. :):tak:

reklama
Do góry