reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Haha akatsuki no to niezle jaja, Apropo tez dawno na kibelku nie byłam, to co w końcu wydobyto z ciebie to wszystko hehe?

Juszka ja mam działalność, ale wracać nie musze, wręcz przeciwnie lepiej żebym miała ciągłość w zwolnieniu, ale nie wiem jak to jest na umowie

reklama
Dziewczyny ale mój lekarz tak "przepisał" mi te tabletki a on właśnie raczej nie z tych co by na kase polecieli. Na usg genetyczne idę do innego gabinetu bo sam mi podpowiedział że pewnie chciałabym fotke 3d mieć na pamiątke (on ma tylko 2d) a on się nie obrazi jeśli tak zrobie. Dla mnie to lepiej bo niby mu ufam w 100% ale jak inny dobry lekarz rzuci okiem to będę spokojniejsza. Tymbardziej że po 1,5 tygodniu idę do niego na wizytę więc też jeszcze zdąży podejrzeć.
W ogóle trafiłam na niego na IP i tak ładnie mnie przyjął że wyszłam spokojna z gabinetu, nie miałam żadnych wątpliwości, wiedziałam na czym stoję i co mam robić. No lekarz z powołaniem. W odróżnieniu od mojego wtedy lekarza prowadzącego który jak usłyszał że mam plamienia i byłam na IP to kazał mi wracać do pracy i wrócić za 3 dni bo wtedy miał wolny termin. Oczywiście nie dopytał jakie plamienia czy w ogóle o cokolwiek. Takiego właśnie miałam lekarza na Nfz.
Za to ten obecny jest wychwalany nie tylko przezemnie :) oczywiście zanim poszłam prywatnie sprawdziłam mimo wszystko opinie ;)

Właśnie wróciłam ze szpitala. Przestraszyłam sie bo po skorzystaniu z toalety zauważyłam krew na papierze. Żywa i czerwona. Pojawiła sie jednorazowo. Lekarze nic mi nie powiedział kazał przyjść rano na usg. Badanie krwi było ok. Czy któraś z was tak miała? Boje sie bo moja historia nie jest kolorowa. Proszę o jakieś wsparcie. Nie nam żadnych boli tylko lekkie skurcze ale szczerze mówiąc nic szczególnego. Pomocy...

Hej nie wiem jak mam wam wszystkim dziękować za wsparcie! Kochane jesteście [emoji8]
Kamila1982- mieszkam w okolicach Woolwoch. Colly, GosiaLew, dreamgirl, Mrowkaa, Kamilove dzieki za miłe słowa xxx

Ela idź na usg, to będzie wiadomo co z fasolka. Jak to było jednorazowe to mogła tam nawet coś w szyjce się zrobić. Ja plamię, ale sporo i w poniedziałek mam kontrolę, tylko u mnie serduszka jeszcze nie widać na usg.

A dziewczyny jak to jest z tymi fotelikami? Ja patrzę za maxi cosi ale często dodają jakieś do wózków. Warto takie brać pod uwagę? Czasami dodają maxi cosi cabrio ale czy on się nada dla dziecka z października? Czy w ogóle przy foteliku na to nie patrzeć (że np. nie ma daszku i pokrowca na nóżki)? Chciałabym jeszcze tą baze isofix, tylko czy ona pasuje do wszystkich fotelików maxi cosi? Jeny jaka ja zielona w temacie.
ja mialam cabrio i btlam zadwolona, spiworka nie mialam i nie odczulam jego braku

Cześć Dziewczyny, nieśmiało pytam czy mogę się do Was wprosić? Mam 33 lata i jestem w 7t2d ciąży. To nasze pierwsze dziecko, wystarane po 5 latach ciężkiej walki. Mój termin to 27.10.2015.

witaj :tak:

Właśnie wróciłam ze szpitala. Przestraszyłam sie bo po skorzystaniu z toalety zauważyłam krew na papierze. Żywa i czerwona. Pojawiła sie jednorazowo. Lekarze nic mi nie powiedział kazał przyjść rano na usg. Badanie krwi było ok. Czy któraś z was tak miała? Boje sie bo moja historia nie jest kolorowa. Proszę o jakieś wsparcie. Nie nam żadnych boli tylko lekkie skurcze ale szczerze mówiąc nic szczególnego. Pomocy...

ja mialam podobnie z tymze u mnie normalnie poleciała krew , wystraszyłam sie a byłam poza moim miastem i nie mialam możliwości udać sie do lekarza, bylam 3 dni pozniej i wszystko jest ok, nie bylo zadnego konkretnego powodu krwawienia...

Ela daj znac co wyszlo po usg, trzymam kciuki :)

Gosia ojj jesczze do poniedziałku musisz czekać, pewnie strasznie ci sie dłuży, ale leż spokojnie, musi byc dobrze :)

dziewczyny wybieracie na sie na USG genetyczne w 11-14 tyg? mnie w srode gin nic nie mowila o tym USG a kolejna wizyte mam juz po 14 tyg

Ja się ciągle zastanawiam czy iść czy nie,uważam że troszkę jest na to badanie MODA,w poprzednich ciążach nie słyszałam o czymś takim,żeby każdy robił,robiły kobiety u których występowało jakieś ryzyko

reklama
dziewczyny wybieracie na sie na USG genetyczne w 11-14 tyg? mnie w srode gin nic nie mowila o tym USG a kolejna wizyte mam juz po 14 tyg
ja tak, w tamtych ciążach miałam, u nas każdy lekarz to robi, nie słyszałam, zeby nie robili genetycznego,
po 35 roku zycia robią bardziej dokładnie, teraz będe własnie to miała za niecałe 2 tygodnie

Do góry