reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Haha akatsuki no to niezle jaja, Apropo tez dawno na kibelku nie byłam, to co w końcu wydobyto z ciebie to wszystko hehe?

Juszka ja mam działalność, ale wracać nie musze, wręcz przeciwnie lepiej żebym miała ciągłość w zwolnieniu, ale nie wiem jak to jest na umowie

reklama
Dziewczyny ale mój lekarz tak "przepisał" mi te tabletki a on właśnie raczej nie z tych co by na kase polecieli. Na usg genetyczne idę do innego gabinetu bo sam mi podpowiedział że pewnie chciałabym fotke 3d mieć na pamiątke (on ma tylko 2d) a on się nie obrazi jeśli tak zrobie. Dla mnie to lepiej bo niby mu ufam w 100% ale jak inny dobry lekarz rzuci okiem to będę spokojniejsza. Tymbardziej że po 1,5 tygodniu idę do niego na wizytę więc też jeszcze zdąży podejrzeć.
W ogóle trafiłam na niego na IP i tak ładnie mnie przyjął że wyszłam spokojna z gabinetu, nie miałam żadnych wątpliwości, wiedziałam na czym stoję i co mam robić. No lekarz z powołaniem. W odróżnieniu od mojego wtedy lekarza prowadzącego który jak usłyszał że mam plamienia i byłam na IP to kazał mi wracać do pracy i wrócić za 3 dni bo wtedy miał wolny termin. Oczywiście nie dopytał jakie plamienia czy w ogóle o cokolwiek. Takiego właśnie miałam lekarza na Nfz.
Za to ten obecny jest wychwalany nie tylko przezemnie :) oczywiście zanim poszłam prywatnie sprawdziłam mimo wszystko opinie ;)

Właśnie wróciłam ze szpitala. Przestraszyłam sie bo po skorzystaniu z toalety zauważyłam krew na papierze. Żywa i czerwona. Pojawiła sie jednorazowo. Lekarze nic mi nie powiedział kazał przyjść rano na usg. Badanie krwi było ok. Czy któraś z was tak miała? Boje sie bo moja historia nie jest kolorowa. Proszę o jakieś wsparcie. Nie nam żadnych boli tylko lekkie skurcze ale szczerze mówiąc nic szczególnego. Pomocy...

Hej nie wiem jak mam wam wszystkim dziękować za wsparcie! Kochane jesteście [emoji8]
Kamila1982- mieszkam w okolicach Woolwoch. Colly, GosiaLew, dreamgirl, Mrowkaa, Kamilove dzieki za miłe słowa xxx

Ela idź na usg, to będzie wiadomo co z fasolka. Jak to było jednorazowe to mogła tam nawet coś w szyjce się zrobić. Ja plamię, ale sporo i w poniedziałek mam kontrolę, tylko u mnie serduszka jeszcze nie widać na usg.

A dziewczyny jak to jest z tymi fotelikami? Ja patrzę za maxi cosi ale często dodają jakieś do wózków. Warto takie brać pod uwagę? Czasami dodają maxi cosi cabrio ale czy on się nada dla dziecka z października? Czy w ogóle przy foteliku na to nie patrzeć (że np. nie ma daszku i pokrowca na nóżki)? Chciałabym jeszcze tą baze isofix, tylko czy ona pasuje do wszystkich fotelików maxi cosi? Jeny jaka ja zielona w temacie.
ja mialam cabrio i btlam zadwolona, spiworka nie mialam i nie odczulam jego braku

Cześć Dziewczyny, nieśmiało pytam czy mogę się do Was wprosić? Mam 33 lata i jestem w 7t2d ciąży. To nasze pierwsze dziecko, wystarane po 5 latach ciężkiej walki. Mój termin to 27.10.2015.

witaj :tak:

Właśnie wróciłam ze szpitala. Przestraszyłam sie bo po skorzystaniu z toalety zauważyłam krew na papierze. Żywa i czerwona. Pojawiła sie jednorazowo. Lekarze nic mi nie powiedział kazał przyjść rano na usg. Badanie krwi było ok. Czy któraś z was tak miała? Boje sie bo moja historia nie jest kolorowa. Proszę o jakieś wsparcie. Nie nam żadnych boli tylko lekkie skurcze ale szczerze mówiąc nic szczególnego. Pomocy...

ja mialam podobnie z tymze u mnie normalnie poleciała krew , wystraszyłam sie a byłam poza moim miastem i nie mialam możliwości udać sie do lekarza, bylam 3 dni pozniej i wszystko jest ok, nie bylo zadnego konkretnego powodu krwawienia...

Ela daj znac co wyszlo po usg, trzymam kciuki :)

Gosia ojj jesczze do poniedziałku musisz czekać, pewnie strasznie ci sie dłuży, ale leż spokojnie, musi byc dobrze :)

dziewczyny wybieracie na sie na USG genetyczne w 11-14 tyg? mnie w srode gin nic nie mowila o tym USG a kolejna wizyte mam juz po 14 tyg

Ja się ciągle zastanawiam czy iść czy nie,uważam że troszkę jest na to badanie MODA,w poprzednich ciążach nie słyszałam o czymś takim,żeby każdy robił,robiły kobiety u których występowało jakieś ryzyko

reklama
dziewczyny wybieracie na sie na USG genetyczne w 11-14 tyg? mnie w srode gin nic nie mowila o tym USG a kolejna wizyte mam juz po 14 tyg
ja tak, w tamtych ciążach miałam, u nas każdy lekarz to robi, nie słyszałam, zeby nie robili genetycznego,
po 35 roku zycia robią bardziej dokładnie, teraz będe własnie to miała za niecałe 2 tygodnie

Do góry