reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Cześć Dziewczyny, nieśmiało pytam czy mogę się do Was wprosić? Mam 33 lata i jestem w 7t2d ciąży. To nasze pierwsze dziecko, wystarane po 5 latach ciężkiej walki. Mój termin to 27.10.2015.

Witaj, ja rowniez mam termin na 27-go (wedle kalkulatorow na necie) i rowniez mam 33 lata i bedzie to pierwsza nasza dzidzia :-)

reklama
i juz po wizycie. ufff.... wszystko dobrze dzieciątko rozwija sie prawidłowo juz ma 6 cm ! jak zobaczylam na usg to myslalam ze sie porycze , lzy mi się tak cisneły do oczu;) jestem taka szczesliwa. duzo wypoczywac mam i nie zlapac zadnego wirusa dlatego mam siedziec w domu. dostalam zsjecie zaraz wstawie na wątku z usg.:)oby tak dalej:tak::-):-)

super wiadomości,rośnijcie zdrowo :)

dagpio, Ela witam was dziewczynki :)

Witaj, ja rowniez mam termin na 27-go (wedle kalkulatorow na necie) i rowniez mam 33 lata i bedzie to pierwsza nasza dzidzia :-)

Bardzo mi miło i cieszę się z "towarzystwa". Fajnie jest ciążować w tym samy czasie :) Ja jestem wystraszona i przerażona tym, że coś może być nie tak. W sobotę mamy kolejną wizytę i mam nadzieję, że znów usłyszę pięknie bijące serduszko :)

Serduszko już widzieliśmy i słyszeliśmy tydzień temu. Teraz kolejna kontrolna wizyta i mam nadzieję, że doktor założy mi już kartę ciąży. Miałam już dwa USG. Pierwsze w 5t4d ciąży i był wtedy pęcherzyk z ciałkiem żółtym, kolejne w 6t4d ciąży i wtedy zabrzmiało pięknie bijące serducho. Bardzo się denerwuję i z utęsknieniem czekam na kolejną wizytę :D tym razem będzie to 7t4d ciąży :D

Witam nowe pażdziernikóweczki :)

A dziewczyny jak to jest z tymi fotelikami? Ja patrzę za maxi cosi ale często dodają jakieś do wózków. Warto takie brać pod uwagę? Czasami dodają maxi cosi cabrio ale czy on się nada dla dziecka z października? Czy w ogóle przy foteliku na to nie patrzeć (że np. nie ma daszku i pokrowca na nóżki)? Chciałabym jeszcze tą baze isofix, tylko czy ona pasuje do wszystkich fotelików maxi cosi? Jeny jaka ja zielona w temacie.

Miałam z Frankiem maxi cosy cabrio fix i bazę isofix. Polecam mega wygodna jest baza no i aspekt bezpieczeństwa. Spiworek też do maxi cosi jest, fjny w środku z mięciutkiej bawełny :)

czytam Twój opis, już mi na niego ślinka zaczyna lecieć, że może taki? :D a tu bach na koniec główna jego wada :p
no ja nie lubię np czarnych wózków, nigdy bym takiego mojemu dziecku nie kupiła, widziałam kiedyś na zdjęciach połączenie ciemnej szarości z miętą- cudo :)

szarość z miętą boskie połączenie moje też ulubione :) bardzo eleganckie . Ale teraz faza na biały, a żeby se roboty w czysczeniu dorzucić ;)

Witajcie nowe mamusie, gratulacje :)

Wcześniej była mowa o witaminach. Ja od początku biorę Ladee Vit bo tak zalecił mi lekarz. Trochę mnie to zastanowiło czemu zaleca konkretną firme, przeważnie zostawia się wybór pacjentce no ale to dobry lekarz i ufam mu.

Witam przyszłe mamy!
Jestem w prawie 9tc. To moja już 8 ciąża z czym 6 poroniłam (5-6 tydzien) i 1 pozamaciczna ( 9-tydzien i usunięto mi jajowod). Staramy sie o dziecko od 5 lat i jak widać nie poddałam sie choć nie raz byłam blisko... Ale wracając do mojej obecnej sytuacji, to już prawie 9 tydzien na początku tygodnia byłam na usg i po raz pierwszy widziałam serduszko[emoji173]️cos wspaniałego! Dodam tylko ze mieszkam Londynie i tu niestety ciąża to nie choroba :-/ nawet po tylu nieudanych próbach nikt nie traktuje mnie w żaden specjalny sposób... Dostałam tylko czopki progesteronu i mam je brać do 12 tc. No i leżę ale na własne życzenie bo nawet zwolnienia nie chcieli mi dać:-/
Moje drogie, jak sie pewnie domyślacie martwię sie o ta moja fasolkę i co dzień nasłu****e swój organizm. Nie bolą mnie piersi ( bolały ale od tygodnia co dzień to mniej), nie mam mdłości. Boli tylko od czasu do czasu podbrzusze, jestem leniwa i senna mam realne sny, czasem lekkie zawroty głowy, no i wizyty w toalecie są częstsze. Czy któraś z was tak miała? Czy mam sie martwić? Czy te mdłości to jeszcze nadejdą?
Witamy :)

Tym razem na pewno będzie dobrze. Nir jazda kobieta ma mdłości i miliony innych objawów :) ciesz się kochana, że wszelkie te niedogodności narazie Cie omijają. Chociaż jako mama po stracie wiem, że spokojniejszym się jest jak jednak rzyga się co pięć minut a cycki z bólu rozrywa ;) kobieta to jednak dziwna istota :D
Cześć Dziewczyny, nieśmiało pytam czy mogę się do Was wprosić? Mam 33 lata i jestem w 7t2d ciąży. To nasze pierwsze dziecko, wystarane po 5 latach ciężkiej walki. Mój termin to 27.10.2015.
Witaj!
Ja mam termin na 26.10 :)

Co do maści to ja się tak przesadnie leków nie wystrzegam. Np febrisan, fervex itd w ciąży są zakazane, a mi lekarz z Jagoda kazał pić to na zwalczanie gorączki. Powiedział, że to dużo mniejsze zło niż ponad 40stopni temperatura. A ja chorowalam w ciąży jak najeta. Półpasiec w 6-7tc, zapalenie oskrzeli w 12tc, angina w 22tc, angina w 26tc, angina w 33tc. Antybiotyk brałam 5 razy. 3 na angine i raz zapalenie oskrzeli i raz z powodu bakterii w moczu :/

Omg kamilove szok to musiałaś okropnie przechodzić poprzednia ciążę, nie dość ze jak to akatsuki pisała ciągle coś boli i rwie i kluje to takie chorobska się przypałętały

Co do witamin to narazie nie biorę, tylko kwas foliowy, ale będę brała vitaminer
Colly dziwna sprawa, że tak ci narzucić co masz brać, może ewentualnie coś zaproponować, napewno ma za to jakaś kasę ;)

Wy tu o wózkach, a.ja nawet o takich rzeczach nie Myślę jeszcze, jakieś zakupy to na lato odkładam i o niczym nie myślę, bardzo dużo rzeczy mam po Niczku i jeszcze po dzieciach sióstr :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do maści to ja się tak przesadnie leków nie wystrzegam. Np febrisan, fervex itd w ciąży są zakazane, a mi lekarz z Jagoda kazał pić to na zwalczanie gorączki. Powiedział, że to dużo mniejsze zło niż ponad 40stopni temperatura. A ja chorowalam w ciąży jak najeta. Półpasiec w 6-7tc, zapalenie oskrzeli w 12tc, angina w 22tc, angina w 26tc, angina w 33tc. Antybiotyk brałam 5 razy. 3 na angine i raz zapalenie oskrzeli i raz z powodu bakterii w moczu :/

Wow to nieźle się nachorowałaś. No, ale leki brałaś po konsultacji z lekarzem a nie na własna rękę. Wiadomo, ze jak dopadnie angina to bez antybiotyku się nie da. A większość leków ma napisane, że w ciąży nie można, bo nie mają badań.

Dagpio witaj na forum.

Colly dobrze, że jeszcze nie wysłał Cię do konkretnej apteki po to.;-) ale całkiem niedrogi i dobry skład.

Ostatnia edycja:
Do góry