reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja prawdopodobnie od razu po macierzyńskim tj koniec marca pojde dale na zwolnienie, bo co zrobię z moim szkrabem. Miałam go wysłać do żłobka, ale w takiej sytuacji będziemy sobie siedzieć w domku razem :)

Ewa ja też z mężem siedzieliśmy teraz 2 tygodnie, bo miał urlop, oojj jak fajnie, małym się zajął i w ogóle dużo lżej :) Dlatego życze wam udanego odpoczynku :)
Ja podobnie jak Ty...planowałam żlobek no ALE OCZYWIŚCIE nie dostaliśmy...pomimo roku czekania w kolejce....dostaniemy MOŻE we wrześniu....więc zostaję w domu,bo co mam zrobić...

Eh....moje dziecko nieoczekiwanie dostało w nocy gorączki....nie wiem o co chodzi :confused: poza tym nic jej nie jest. Myślałam,że zęby...ale w paszczy echo....:confused:

reklama
(...)Jadę dzis po pracy do apteki po tran i luteinę ;) a mdłości chyba sie u mnie zadomowiają ;p
A powiedz mi, po co Ci ta luteina? Teraz mamy szaleją z tą luteiną - czy masz takie zalecenie od lekarza? Czy po prostu chcesz ją brać?
Współczuję mdłości. U mnie nadal bezobjawowo :)

(...)Ja jestem nie do życia przez zmęczenie...najchętniej bym non stop spała (...)
Ja Ci powiem, że ja tak się czułam przez dwa dni, a teraz generalnie przeszło. Nie mogę powiedzieć, że mam mnóstwo energii, bo nie mam. Ale jest tak... normalnie :)
Mam nadzieję, że Ci to szybko przejdzie :)

Ja dzisiaj jadę do gina do Medicover, bo będę miała za free badania wszystkie :) No a 17 do mojego, podglądać Szkraba i oby było wszystko ok... Denerwuję się już.

Dreamgirl jestem po dwóch biochemicznych a dodatkowo badałam progesteron dwa razy w wakacje i był niby w normie ale nie w tej ciążowej normie, wiec dla spokoju biorę go ;)

Mdłości przyszły, ale te cycory mnie martwią...

Ja w pierwszej zero objawów teraz tylko bolace piersi masakra chyba zacznę spać a staniku mam nadzieję że tylko takie objawy zostaną jutro zaczynam 5 tydzień jeszcze wszystko sie może wydarzyć

Hej :-)
AnnieTess pięknie przekazałaś wiadomość :-) mój był tez za granica ale nie mogłam się powstrzymać i zadzwoniłam :-) ucieszył się jak gwizdek, on baaaaardzo czekał na tą wiadomość :-)
Blair w sumie to mnie piersi bolą cały czas i wielkie się zrobiły gdzieś o rozmiar większe...

Mój mąż pierwszą ciążę też bardzo przeżywał, martwił się o wszystko, mówił że to było stresujące przeżycie :p jak kobieta w ciąży haha zobaczymy jak będzie teraz ogólnei to ja mniej przeżywam to już wszystko ni ejest takie nowe :-)

mojej córce wychodzą czwórki więc mam już drugą nieprzespaną nockę :-/ aaaa przydałby mi sie sen!!

U mnie jest dość śmiesznie bo mamy taką trochę wpadkę. Z moim jestem już 9 lat i jak mu powiedziałam to się załamał. Wcześniej o tym rozmawialiśmy i mówiłam, mu że jeżeli będę w ciąży to nie mam zamiaru nic z tym robić bo mam 32 lata i chce w sumie mieć dziecko. Nie powiem, że jestem gotowa na nie ale myślę że przez 8 miesięcy jakoś się z tym oswoję.

Pomimo lekkiej załamki z mojego strony (sama się najpierw ucieszyłam a potem załamałam) chodzi za mną pyta jak się czuję, każe mi jeść zieleninę szczególnie maltretuje mnie brokułami bo gdzieś wyczytał że są zdrowe.. Także biedna ja:)

Objawów oprócz lekkiego pobolewania podbrzusza, jakiegoś zakłucia jajnika nie mam. Jestem senna ale jakoś wytrzymuje do 23;00-0;00 wcześniej chodziłam spać o 3-4;00. Myślałam, że będę umierać jeżeli chodzi o wymioty ale nic mi się nie dzieje, z czego się cieszę. Także jem dużo warzyw, ćwiczę, chodzę na spacery mam nadzieję, żen ie utyję dużo:)

(...)Jestem senna ale jakoś wytrzymuje do 23;00-0;00 wcześniej chodziłam spać o 3-4;00. Myślałam, że będę umierać jeżeli chodzi o wymioty ale nic mi się nie dzieje, z czego się cieszę. Także jem dużo warzyw, ćwiczę, chodzę na spacery mam nadzieję, żen ie utyję dużo:)
Hehe, do północy siedzisz to i tak długo :) Ja padam o 22 :)

reklama
Ja padam ok 20-21 ale nieprzytomna to od 19 juz ;p wczoraj musiałam wysiedzieć dłużej bo pranie miałam wstawione ;p

Do góry