reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Witam i melduję się z terminem porodu na 26 październik. Dzisiaj miałam pierwszą wizytę bez usg niestety, ale za tydzień mam kolejna. dostałam masę badań w tym obciążenie glukozy 75g, ponieważ w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. Badanie planuję zrobić w środę. Umówione mam już badanie na przezierność karkową na kwiecień.
Mam już jednego kochanego urwiska.

Ta ciąża póki co jest inna od poprzedniej. W ogóle się nie czuję, że jestem w ciąży. Nie mam mdłości, zachcianek, w nocy śpię, rzadko wstaję, nie jestem tak bardzo zmęczona, poprzednio to bym spala 24h/dobę. trochę pobolewa brzuch, bo jednak tam się wszystko rozciąga i mam bolące sutki.

Muszę sobie suwaczek wstawić :-)

reklama
Gosia witaj to mamy ten sam termin porodu ja dzis mialam wizyte i usg ale za tydz kolejna bo serduszko jeszcze nie bilo. Ja juz dzis ü gina oddalam 3 fiolki krwi i mocz Do badan a za tydz beda wyniki . Tez mialam cukrzyce i Pewnie szybciej bede miec badanie

Dziewczyny jak ja urodzilam druga corke maz pracowal na nocki wychodzil przed 22 i wracal po 8 rano no i szedl spac, spal do 16stej zwykle wiec bylam z 2 maluchow sama, nie raz w nocy bywalo, ze z malenka Maja przy cycu lecialam do Ali bo ta sie obudzila i miala koszmary... latwo nie bylo, ale jak czlowiek musi to sobie poradzi bo wyjscia nie ma... starsze dziecko musi sie wowczas szybciej usamodzielniac, moja Ala sama jadla jak miala 2 lata... Maja nawet teraz nie raz przychodzi i mowi, pokarm mnie ;)
Jak czytam o dolegliwosciach ukladu pokarmowego to tez tak mam, do tego w nocy na siku kilka razy wstaje, cale dnie jestem zmeczona, wieczorem mi troche mija... w nocy jak sie budze zasnac pozniej nie moge... no i tez pic mi sie chce... pije duzo wody, kompot, ze 3 filizanki zielonej herbaty kawy nie pijam w ogole bo jakos mi nie sluzy... zgage mam po kawie... wiec wyeliminowalam...
Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamy ja dalej czekam na swoje pierwsze usg... jeszcze 18dni...

Sysia87 generalnie termin jest liczony od ostatniej @. Czasami są rozbieżności, bo każda ma inne cykle. Ja teoretycznie powinnam mieć termin na 20 nawet, bo miałam cykle po 25 dni. Usg jeszcze nie miałam, więc trudno stwierdzić wiek ciąży wg usg poki co u mnie.

Maran-atha witaj. Nie wiem czy pamiętasz, ale razem byłyśmy na lutym 2011:tak:

gosialew no u mnie z OM tez nie ma co liczyc bo moje cykle to masakra totalna. Zanim zaczelam brac progesteron na wyregulowanie to trwaly 40-60dni :/ a potem pierw 28 a im dluzej bralam to roznie po 20-25dni ale w grudniu bralam ostatni raz i po okresie 2.01 odstawilam leki wiec ciezko pow czy owulka byla pozno czy co i jak wiec wszystko sie okaze jak juz na USG wiecej bedzie widac , poki co wychodzi 6tydz a wedlug OM 8 ale 8 tydz to byc nie moze bo by bylo juz wiecej widac a nie tylko malego groszka - cialko zolte ( czy jak to sie fachowo nazywa) i brak bijacego jeszcze serduszka no i wedlug pomiarow wszystko wskazuje ze owulka byla pozno.
Czeka mnie tydz myslenia i czekania :/

Witam wieczornie ;)
Co za dzień, mdłości dały mi dzis niezłe popalić i to cały dzień, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła. Przed chwila wróciliśmy od znajomych, dostaliśmy kolejne zaproszenie na slub, wiec wiosna szykuje sie weselna, bo jedno w kwietniu a drugie w maju. Bede musiała kupić sobie jakaś sukienkę w która zapakuje moj brzuszek ;p

Witam nowe Mamusie ;)

I gratuluje udanych wizyt ;)

Ja sie tej mojej juz doczekać nie mogę, a to jeszcze trzy tyg...

Mam zapytano do Was bo zauważyłam ze dzis mi dokuczały kłucia (jak szpileczka) jakby w szyjce/dole macicy, cieżko określić w każdym razie nisko. Niby pytałam o to lekarza jakiś czas temu i mowi ze to normalne bo sie wszystko rozciąga, ale dzis mi sie to kilkakrotnie powtórzyło, trwało moze po 2-3s. Macie lub moze miałyście w poprzednich ciążach cos takiego?

reklama
Witam wieczornie ;)

Mam zapytano do Was bo zauważyłam ze dzis mi dokuczały kłucia (jak szpileczka) jakby w szyjce/dole macicy, cieżko określić w każdym razie nisko. Niby pytałam o to lekarza jakiś czas temu i mowi ze to normalne bo sie wszystko rozciąga, ale dzis mi sie to kilkakrotnie powtórzyło, trwało moze po 2-3s. Macie lub może miałyście w poprzednich ciążach coś takiego?

Niestety to normalne, przynajmniej u mnie. Mnie tak kluje szczególnie po wysiłku, jak długo chodzę i często jak się kładę spać, kiedy ciało odpoczywa.

Do góry