reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Chyba chodzi o to ,że to boraks .Kornelcia z opryszczką uważaj żeby dziecka nie zarazić .Z katarem to niestety męka współczuje bo dzieciak się umęczy strasznie ja do dziś mam podniesione łóżeczko nawilżam pokój no i zdecydowanie obniżyłam temperaturę w sypialni na jakieś 18 stopni .Młoda jeszcze ma lekką sabkę ,a to pomaga i teraz tylko nad ranem trochę charczy .

reklama
U mnie w sypialni jest 21 i jak dla mnie to za zimno bo ja jestem cieplolubna ale mam nadzieję ze dla malutkiej jest ok.
Eli to jak u Ciebie jest 18 stopni to jak ubrane jest twoje dziecko i pod czym śpi?

Śpi w śpiochu i śpiworku czasem okrywam ją jeszcze cienkim kocykiem .Lekarz mnie przekonał ,że będzie lepiej powoli obniżałam z 22 stopni i teraz już nie czuję żeby było jakoś zimno .Młoda naprawdę lepiej śpi . Ale każde dziecko jest inne więc trzeba sprawdzić samemu .

Hej i ja dzisiejszej nocy zmniejszyłam temperaturę o 1 stopień mam nadzieję ze to podziała :) tylko jeszcze z tym u bieraniem cały czas się zastanawiam czy jej nie przegrzewam albo nie wychladzam dzisiaj spala w body, spodenkach i cienkiej bluzce przykryta do pasa w rozku.

Ja w sumie też tu zaglądam codziennie i podglądam co piszecie, ale muszę się przyznać, że po prostu mi wygodniej na fb ;-)
Piszecie o takich temperaturach w pomieszczeniach, że aż się dziwnie czuję, bo u nas jest ok 25 stopni przeważnie, a na prawdę nie wydaje mi się aby była to aż taka wysoka temp. W sumie mamy piec wolno stojący więc ciężko utrzymać jedną temp.
Niuniek daje radę, dziś kończy 2 miechy, a dopiero ok tyg temu skończyły nam się, mam nadzieję, problemy kolkowe. Używamy aptecznego mleka Nutramigen i jest ogromna poprawa i ulga :-)
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u ginki po porodzie i o dziwo badanie kompletnie nie bolało i mam przepisane tabletki, pierwszy raz będę z takich korzystać, mam nadzieję, że nie zamienię się w potwora :-p Najlepsze było to, że z mężem i bobasem pojechaliśmy i jak poszłam na wizytę to mały się obsrał i zaczął ryczeć w niebogłosy i mąż go nie mógł ogarnąć, jak przyszłam wzięłam go na ręce i zaczęłam bujać i na momencie przestał, heh.
Pozdro mamusie :-)

U nas katar jest już 2 miesiące. Każdy lekarz mówi to samo inhalowac i ściągać. Czekam do trzeciego miesiąca i będę chciała zrobić Antkowi jakieś badania. Bidulek tylko się męczy.

reklama
Czesc ja dostałam limetic jeszcze nie brałam zastanawiam się i czekam na miesiączkę chcę przejść jeden cykl .Co do kataru to straszna zmora na szczęście nam udało się go pozbyć .Też jesteśmy po zmianie mleka na nan sensitive expert i jestem zadowolona tylko ,że muszę w necie zamawiać pojawiło się w rossmanie niestety cena wysoka .

Do góry