reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kasia, dagpio gratulacje! !!
U nas była dzisiaj moja koleżanka położna. Małej brakuje tylko 10 g do wagi urodzeniowej. Tez się zaczęła łuszczyc. Pępek ciągle jest. W zasadzie nic z nim nie robie. Po kąpieli tylko osuszam i psikam octeniseptem. I dzisiaj byłyśmy na drugim spacerze. Prawie godzinę chodzilysmy zanim zasnęła.
Nierozpakowane &&&& za rychłe rozwiązania. ..

reklama
Witam was wieczorowa pora.
Tak urodziłam po 27 godzinach męczarni, przez cc. I jest Synek Izoduwa Roman.Urodzony 25.10.2015 o 5:42 rano
waga 3660 i 58cm. Grzeczny był przez pare pierwszych godzin a teraz nie chce odejść od baru mlecznego:)
Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie a wszystkim nierozpakowanym zycze bardzo ale to bardzo duzo siły [emoji6]
Odezwę sie jak wrócę do domu[emoji3]

Witam was wieczorowa pora.
Tak urodziłam po 27 godzinach męczarni, przez cc.
I jest z nami synek! Izoduwa Roman :) waga 3660 i 58cm. Grzeczny był przez pare pierwszych godzin a teraz nie chce odejść od baru mlecznego:)
Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie a wszystkim nierozpakowanym zycze bardzo ale to bardzo duzo siły [emoji6]

Gratulacje Ela!!! Ale Cię wymeczyli ale naj ważniejsze ze już tulisz synka :)

Dream A co u Ciebie? Jesteście już w domku?

Kitek oby wreszcie się rozkrecilo &&

Miłej nocki

Witam poradnie, jak minęła Wam nocka? Mój maź trochę przeziębiony wiec wygonilam go z łóżka i spałam z moim drugim mężczyzna :-) wygodnie tak jak nie muszę wstawać do niego od razu bardziej wyspana.

Młodamama słyszałam kiedyś ze jest metoda na nocnikowanie od noworodka i pewnie ta położna takie szalne trendy chce Ci narzucić ;) do mnie to nie przemawia i widzę ze do Was tez na nocnikowanie nasze skarby maja jeszcze zdecydowanie czas

Dagapio gratuluje! Witamy Kamilke :-)

Ela gratulacje! Ojej uleczyła się bidulko dobrze ze mały już po drugiej stronie, trzymaj się!

Iga oby synek był posłuszny ;) &&& Kitek, aKornelcia za szybki poród &&&

Kasia gratuluje! Witamy Piotrusi!

Ostatnia edycja:
A nam pępek jeszcze nie odpadł, Igor za dwa dni skończy 3 tyg.
Wow strasznie długo. Może jest zbyt nawilżony? Smarujesz czymś? ? Ja niczym nie psikalam i nie smarowalam, nie kapalam N dopóki nie odpadł i pożegnaliśmy go w 6 dobie. Dziś jest tylko wspomnieniem.

Ale wam zazdroszcze dzieciakow w domciu ... <br />
Ale trzeba byc silnym ! <br />
Zuzina na szczescie doszla do Siebie . w 6 dobie Zuzina zachciala jesc butelka i mimo ze tylko 10ml ktore jej moglam dac sprawilo mi ogromna radosc - w brzuszku coraz mniej zalegan . wczoraj byl tato i dalej jest chetna na jedzenie butla i to juz po 30ml :-) i jest bardziej aktywna . mamy pierwszy cel : waga 3.5kg .

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka
Lenati &&& ona ma siłę i wy! Dzielna rodzinka!! Jakie plany teraz? Czy podejmą się operacji w Prokocimiu??

My mieliśmy pierwszy nerw poważny wczoraj wieczorem, młody tak zaczął zawodzić jak nigdy, a tu nagle spostrzegłam, że w 9 dobie własnie mu pępek odpadł i najzwyczajniej się wystraszył ( akurat nie miał pieluszki więc przy okazji zasikał pół pokoju ) , a za nim my :-p Troszkę krwi było, ale malutko, popsikałam Octaniseptem i dziś rano również i zobaczymy jak się sprawa potoczy. A Wy dziewczynki raz czy dwa razy dziennie psikałyście? Ja nie dostałam w sumie żadnych zaleceń.

Rany, mąż od dzisiaj w pracy, ja wstawałam 5 razy do bąbla w nocy i rano jak mąż pojechał to mały buszował tak, że prawie mnie do łez doprowadził .Zaraz ma mama podjechać i jak zwykle jak ona przybywa to młody jest spokojny jak aniołek. Ehhhh.

Wiecie co? Jakiś problemik mam z robieniem dwójeczki w wc, w sensie jak mi się najzwyczajniej chce to idę i na toilet się tak wymęczę i wykwęczę i nie mogę się opróżnić, bo bardzo mnie kłują okolice otworu, a żadnych hemeroidów nie mam czy czegoś takiego. Udaje mi się to zrobić po wielu bezowocnych posiedzeniach z łzami w oczach :-( Nie wiem co mi się tam zepsuło.

Wczoraj i przedwczoraj wyszłam sama na spacer, dzisiaj po południu chyba tez tak zrobię, bo zgłupieję :baffled: Oj ciężko jest, ciężko, ale dla tych naszych malutkich żyjątek musimy być twarde. Modlę się o siłę.

Polecam śliwki suszone. Jak ja miałam problem z numerem dwa to muesli z garścia suszonych śliwek i srutalam jak gołąb na molo ;))

Chybra mi na nr dwa pomagają platki owsiane. A jak cie kuje podczas robienia to moda być hemoroidy tylko ze możesz mieć je w środku u nie wiesz.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Dagpio Kasia Ela Gratulacje ! Witamy nowe bąbelki .
Evvula z pepkiem trzeba stanowczo musisz go czyś osuszać i nie bać się patyczek do uszu i smaruj dokładnie musisz we wszystkich zakamarkach podważyć delikatnie .
Mamy które mają szwy jak tam się czujecie ? bolą was mnie bardzo dokucza jeden przy hemoroidzie marianie ( tak go nazywam ) a poza tym nawet luz .

Nie wiemy jeszcze nic na temat operacji ;/ Zuzina pozbyla sie sondy , ulewa jej sie noskiem ale to pewnie skutek nie podnoszenia dziecka do odbicia bo rozszczepu nie stwierdzono.

Co do pologu , ja w ogole w 2 dobie po porodzie leciutko krwawilam tzn jak @ . dzis lekko plamie na brazowo .

A powiedzcie macie jakis sposob procz tabl. Na zatrzymanie laktacji . nie mam nawet czasu zajsc do gin po recepte .

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry