reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się, że będzie synek już w 13 tyg i tak zostało do końca, wierzę, że i tym razem w tych okolicach uda nam się poznać płeć naszej Kinder Niespodzianki :D
poza tym zupełnie inaczej się czułam z synkiem, było mi ciągle gorąco, spać mi się chciało, ale nie miałam apetytu na nic, nie wymiotowałam ani żadnych mdłości nie miałam... a teraz jest mi ciągle zimno, zrobiłam się taka leniwa i wypompowana i apetyt mam na wszystko :D
wg kalendarza chińskiego pierwszy chłopak się sprawdził, a teraz powinna być dziewczynka więc zobaczymy :D może się sprawdzi :p

reklama
Hej :)

Yustyna, ja wczoraj też byłam na wizycie i widziałam tylko pęcherzyk. Bo to od zapłodnienia się liczy. Mi też wyszedł 4 tydzień. I mam się pojawić za 3 tygodnie.

hej
yustyna najlepiej zrób bete, co 2 dni, zobaczysz jaki będzie przyrost

ja mam juz 3 dzieci, 3 ciążę, 3 chłopców i kazda ciąża zupełnie inna, tak więc ja w żadne smaki,
samopoczucia, kształy brzucha i wszystkie inne przesady nie wierzę, że to ma cos wspólnego z płcią,
lekarza pytałam powiedział mi że to sa bzdury
A odstep od owulacji teraz podobno jest bardziej na chłopca przed owu a w owu i po owu na dziewczynke, badaniami to jest udowodnione, najbardziej skuteczna metoda w zaplanowaniu córki jest jak zajdziemy w ciąże 12 h po owulacji, tylko dosyć trudna do wykonania

Jestem po wizycie, nie wiem co myslec. Wg OM powinnien byc 7 tydzien au lekarza wychodzi 4 i to nie ma jeszcze zarodka, sam pecherzyk płodowy.. co myslec?

zrob bete 2 krotnie w odstepnie 48h, prawdopodobnie owulacja sie przesunela jesli taka roznica jest

Dziewczyny myślałyscie juz o imionach dla groszkow? Czym będziecie się kierowały??
jeszcze nie, w 1 ciazy gdy dowiedzialam sie ze dziewczynka, miala byc Lena, jednak pod koniec ciazy odwidzialo mi sie i dopiero w szpitalu jak urodzilam zdecydowalam ze bedzie Liliana

cześć cześć. :) ja wreszcie umówiłam się na wizytę na poniedziałek i już nie mogę się doczekać.. chociaż jak przeczytałam post Yustyny
to nie wiem czy sie aż tak cieszyć.. zobaczymy w poniedziałek.

ja myślę, że będzie dziewczynka chociaż bardzo chcielibyśmy mieć synka.. Juliana. :)

Akatsuki,ja słyszałam o tym chińskim kalendarzu i mi się sprawdziło :-) fajnie że przypimnialas muszę poszukać na necie chyba że masz gdzieś link to pliss wklej :) Ja też w poprzedniej ciąży czułam się znacznie lepiej nie narzekalam nie mdlilo mnie i nie miałam akcji zoladkowych tak jak teraz :-/ a raczej przez 1,5 roku nie mogłam się aż tak zestarzec ;-)

Bluecaat, jesteś w wcześniej ciąży na pewno za 3 tyg zobaczysz serduszko :-) nosek do góry ;-) myślę że nie powinnaś ale dla swojego samopoczucia możesz zrobić nie zaszkodzi ;-)

Yustyna88 ,nie wiem czy Cię pociesze ale w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z podejrzeniem pustego jajeczka od om min 7 tyg a u mnie nic nie było widać przez 2,5 tyg lezalam w szpitalu a nic się nie pojawiało po czym zdecydowali mi się usunąć ciążę i jakby nie to ze wypisalam się ze szpitala na własne żądanie nie miałabym teraz Martynki bo okazało się że miałam bardzo opóźniona owilacje i później był problem bo termin porodu według @ miałam na 25 lipca a według Usg na 18 sierpinia urodziłam 17.08 ;-)

Tak w ogóle dzień dobry,
Jadę zaraz do kosmetyczki zrelaksować się :-) M robi śniadanie a Marti jeszcze sobie śpi ;-) aha z doświadczenia wiem że beta rośnie nawet przy pustym jajeczku :-/ co często jest dość mylne :-)

Bluecaat a z OM ktory tydzien ci wychodził?
Pierwsza bete miałam 16.02 wyszła 345.0 mlU/ml to jaki to tydzien? Dzis zrbiłam kolejna a w poniedziałek mam zrobić kolejna w razie słabego przyrostu w srode zrobic jeszczze raz i w czwartek znow do lekarza. stwierdził ze od 7-10 dni powinno sie cos pojawic w pecherzyku. METLIK W GLOWIE I NIC WIECEJ. :( A czułam ze cos pojdzie nie po mojej mysli bo tak sie bałam jak nigdy tej wizyty, jak mi robil USG dopochwowo to nogi mi sie trzesły jakby mnie ktos w samych majtkach na mroz wystawił. eh... dzisiaj bede miała wynik bety do 11. zobacze co z tego bedzie. ale az tyle sie przesunac owulacja?

reklama
Do góry