reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się, że będzie synek już w 13 tyg i tak zostało do końca, wierzę, że i tym razem w tych okolicach uda nam się poznać płeć naszej Kinder Niespodzianki :D
poza tym zupełnie inaczej się czułam z synkiem, było mi ciągle gorąco, spać mi się chciało, ale nie miałam apetytu na nic, nie wymiotowałam ani żadnych mdłości nie miałam... a teraz jest mi ciągle zimno, zrobiłam się taka leniwa i wypompowana i apetyt mam na wszystko :D
wg kalendarza chińskiego pierwszy chłopak się sprawdził, a teraz powinna być dziewczynka więc zobaczymy :D może się sprawdzi :p

reklama
Hej :)

Yustyna, ja wczoraj też byłam na wizycie i widziałam tylko pęcherzyk. Bo to od zapłodnienia się liczy. Mi też wyszedł 4 tydzień. I mam się pojawić za 3 tygodnie.

hej
yustyna najlepiej zrób bete, co 2 dni, zobaczysz jaki będzie przyrost

ja mam juz 3 dzieci, 3 ciążę, 3 chłopców i kazda ciąża zupełnie inna, tak więc ja w żadne smaki,
samopoczucia, kształy brzucha i wszystkie inne przesady nie wierzę, że to ma cos wspólnego z płcią,
lekarza pytałam powiedział mi że to sa bzdury
A odstep od owulacji teraz podobno jest bardziej na chłopca przed owu a w owu i po owu na dziewczynke, badaniami to jest udowodnione, najbardziej skuteczna metoda w zaplanowaniu córki jest jak zajdziemy w ciąże 12 h po owulacji, tylko dosyć trudna do wykonania

Jestem po wizycie, nie wiem co myslec. Wg OM powinnien byc 7 tydzien au lekarza wychodzi 4 i to nie ma jeszcze zarodka, sam pecherzyk płodowy.. co myslec?

zrob bete 2 krotnie w odstepnie 48h, prawdopodobnie owulacja sie przesunela jesli taka roznica jest

Dziewczyny myślałyscie juz o imionach dla groszkow? Czym będziecie się kierowały??
jeszcze nie, w 1 ciazy gdy dowiedzialam sie ze dziewczynka, miala byc Lena, jednak pod koniec ciazy odwidzialo mi sie i dopiero w szpitalu jak urodzilam zdecydowalam ze bedzie Liliana

cześć cześć. :) ja wreszcie umówiłam się na wizytę na poniedziałek i już nie mogę się doczekać.. chociaż jak przeczytałam post Yustyny
to nie wiem czy sie aż tak cieszyć.. zobaczymy w poniedziałek.

ja myślę, że będzie dziewczynka chociaż bardzo chcielibyśmy mieć synka.. Juliana. :)

Akatsuki,ja słyszałam o tym chińskim kalendarzu i mi się sprawdziło :-) fajnie że przypimnialas muszę poszukać na necie chyba że masz gdzieś link to pliss wklej :) Ja też w poprzedniej ciąży czułam się znacznie lepiej nie narzekalam nie mdlilo mnie i nie miałam akcji zoladkowych tak jak teraz :-/ a raczej przez 1,5 roku nie mogłam się aż tak zestarzec ;-)

Bluecaat, jesteś w wcześniej ciąży na pewno za 3 tyg zobaczysz serduszko :-) nosek do góry ;-) myślę że nie powinnaś ale dla swojego samopoczucia możesz zrobić nie zaszkodzi ;-)

Yustyna88 ,nie wiem czy Cię pociesze ale w poprzedniej ciąży trafiłam do szpitala z podejrzeniem pustego jajeczka od om min 7 tyg a u mnie nic nie było widać przez 2,5 tyg lezalam w szpitalu a nic się nie pojawiało po czym zdecydowali mi się usunąć ciążę i jakby nie to ze wypisalam się ze szpitala na własne żądanie nie miałabym teraz Martynki bo okazało się że miałam bardzo opóźniona owilacje i później był problem bo termin porodu według @ miałam na 25 lipca a według Usg na 18 sierpinia urodziłam 17.08 ;-)

Tak w ogóle dzień dobry,
Jadę zaraz do kosmetyczki zrelaksować się :-) M robi śniadanie a Marti jeszcze sobie śpi ;-) aha z doświadczenia wiem że beta rośnie nawet przy pustym jajeczku :-/ co często jest dość mylne :-)

Bluecaat a z OM ktory tydzien ci wychodził?
Pierwsza bete miałam 16.02 wyszła 345.0 mlU/ml to jaki to tydzien? Dzis zrbiłam kolejna a w poniedziałek mam zrobić kolejna w razie słabego przyrostu w srode zrobic jeszczze raz i w czwartek znow do lekarza. stwierdził ze od 7-10 dni powinno sie cos pojawic w pecherzyku. METLIK W GLOWIE I NIC WIECEJ. :( A czułam ze cos pojdzie nie po mojej mysli bo tak sie bałam jak nigdy tej wizyty, jak mi robil USG dopochwowo to nogi mi sie trzesły jakby mnie ktos w samych majtkach na mroz wystawił. eh... dzisiaj bede miała wynik bety do 11. zobacze co z tego bedzie. ale az tyle sie przesunac owulacja?

reklama
Do góry