reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Witajcie sobotnie.
Dziś wg miesiączki 8 tydzień. Wizyta najprawdopodobniej jak się dostanę do lekarza we wtorek. Pierwsza.
Koszmarna noc ząbkowanie- płacz, brak sił jestem wykończona.. na szczęście teraz zasnął bez problemów ale jak nie śpi to na rękach. Więc zostało mi szybko sprzątać.. jeszcze te mdłości na jedzenie patrzeć nie idzie ale głód jest ah.. cycki mi nabrzmiały ani po schodach nie da się zejść a wejść też nie bo zadyszka zaraz. Spanie mnie bierze muszę sprzątać. To pa miłego dnia.

miogotka nie jest cięzko spłodzic dziewczynke tylko zastosowac metodę O+12, po owu szanse na zapłodnienie spadaja a tutaj jest 12 h po owu, szanse na dzieczynke lub chłopca są pół na pół
Migotka Ty stosowałas jakies metody zeby syn lepiej spał?
pytał bo koleznka ma problem z córeczką, jej córeczka ma 10 miesięcy i spi 2 razy dziennie po poł godziny
a w nocy sie budzi jeszcze kilka razy.

u mnie chiński kalendarz sie nie sprawdził u moich znajomych pół na pół

jeszcze jest kalendarz Jonasa, wg niego tez jest 99 % sprawdzalności,
a i wróżenie obrączką

Ja znalazłam 3 różne kalkulatory i w każdym wychodzi że będzie chłopak :) będę mieć trzech mężczyzn w domu :p choć z córuni bardzo bym się cieszyła. nastepnym razem będziemy "celować" w dziurawca :p

Yustyna mi się wydaje że to piękna beta!!! zobaczymy jak przyrasta!
słuchaj a czy Ty czasami nei masz np. tyłozgięcia macicy?? bo ja mam i jak lekarz mi zaczął robić usg to był właśnie pęcherzyk a nei było widac zarodka, ale lekarz kazał mi wysoko unieść pośladki i wtedy dopiero na usg pokazał się zarodek i serduszko bo akurat pęcharzyk umeijscowił się na zgięciu macicy w tuneliku i trzebabyło się nagimnastykować aby go ujrzeć :-) neiwiem jaki doświadczony jest Twój lekarz ale z tego co wiem to niektórzy wolą na kolejnej wizycie popatrzeć bo tzon macicy do 13 tygodnia całkowicie się prostuje i do tego rośnie zarodek więc przy kolejnej wizycie będzi ewidać..

Wiecie co, tak z metod na chłopca i dziewczynkę, my się z mężem od końca okresu bzykaliśmy codziennie bądź 2 razy dziennie aż do 18 dc i wyszła dziewczynka, teraz ta sama metoda ciekawe co wyjdzie ;-)

właśnie patrzałam na ten chiński kalendarz i tam w tych przedziałach ma się znajdować dzień zapłodnienia? jeśłi tak to się u mnie nei sprawdziło bo wyszłoby że miałabym chłopca ;-) a naten rok wychodzi mi dziewczynka, no ciekawe czy będzie druga :-)

Ostatnia edycja:
Migotka Ty stosowałas jakies metody zeby syn lepiej spał?
pytał bo koleznka ma problem z córeczką, jej córeczka ma 10 miesięcy i spi 2 razy dziennie po poł godziny
a w nocy sie budzi jeszcze kilka razy.

mój Olek też tak spał jak miał 10 miesięcy, tzn 2 razy dziennie po 1 godzinie, chciałam go "przestawić" na siłę na jedną drzemkę w ciągu dnia, ale nie dało się (tak samo jak na siłę chciałam oduczyć go jedzenia w nocy, też się nie dało ) w końcu nadszedł taki dzień, że sam i przestał jeść w nocy i zaczął mieć jedną drzemkę 2-3 godzinną w ciągu dnia. Przestawił się tak w okolicach 12 miesiąca życia na ten tryb i tak zostało. Nic specjalnego nie robiłam, a zależało mi na tej jednej drzemce, bo miał chodzić do żłobka, a tam dzieciaki leżakują od 12 do 14. Ale jednak nie poszedł do żłobka, tylko siedzi z babcią w domu i prowadzamy go 2 razy w tygodniu na 2-3 godziny do klubiku malucha żeby miał kontakt z dziećmi i z "zarazkami" :D

kate mój ma 10 mscy i spi dwa razy dziennie po pol godziny i w nocy non stop pobudki, od tygodnia stosujemy metode zasypiania 3 5 7 bo juz sie poprostu nie dało, i mały teraz w nocy sie nie budzi wcale, przesypia od 20 do 5-6, a w dzien spi raz pol godziny a raz 1-1,5, albo raz 1,5 godziny

reklama
Yustyna kciuki trzymam...

Za wszystkich ciagle trzymam kciuki :)

U mnie ok, wieczory tylko ciezkie . Kolejna wizyta w przyszly wtorek , usg pewnie za dwa tyg dopiero .. u nas malo usg robia .. ja to bym mogla co tydzien chodzic. Sutki znowu bola ...

Do góry