reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Nadrobione :)

Wasze wsparvie dziala i piszę z porodowki.

O godz. 12.35 przyszedł na świat nasz ukochany synek Artur. Waży 3390g, mierzy 53cm. Poród SN.

JULISIA...... WOW! Gratulacje :) Duuuuuuuużo zdrówka :) Śliczny chłopczyk :)

No to teraz przyszła kolej na mnie. Po 3h od przyjazdu położyli mnie do loża...[emoji3] Jutro mnie pokroją. Mała podobno max. 2600 wazy [emoji33]

Dbdg, nadal 3mam &&& :) U nas na salach poporodowych nie ma TV, na patologii i ginekologii są.

A właśnie ja jutro mam wizytę u gina (18:00) i ktg (17:30). Rano jadę z mężem do laboratorium zrobić odczyn coombsa i mocz. Może dodatkowo zrobię morfologię nie wiem. Później po wyniki.Ciekawe co mi lekarz powie. Nie mogę się już doczekać.

Asmi, ja też nie mogłam się doczekać na dzisiejszą. Samych pozytywnych wieści :)

Dream, rozkręcaj się nadal :)

Idę nyny, bo padam na twarz ;)

A właśnie ja jutro mam wizytę u gina (18:00) i ktg (17:30). Rano jadę z mężem do laboratorium zrobić odczyn coombsa i mocz. Może dodatkowo zrobię morfologię nie wiem. Później po wyniki.Ciekawe co mi lekarz powie. Nie mogę się już doczekać.
Powodzenia na wizycie
Aga to ja oglądam ;) dziecko nie chce wychodzić wiec bez zmian u mnie...

Kurcze szkoda ale jeszcze 23 minuty może zdążymy wyrównać a Ty się wybrać jednak na tą porodówkę ;-)
Też liczyłam, ze Julka zrobi Tacie żarcik ale jednak da Mu oglądać w spokoju.

Eli może niekoniecznie jaka różnica była w czasie mndz badaniami?

Trzymam kciuki!!

Aga to ja oglądam ;) dziecko nie chce wychodzić wiec bez zmian u mnie...
No my to stare wygi październikowe będziemy :-)

Wieczorem dostałam wypis na którym jest waga dzidzi która miała nie mieć 3 kg ma już 3,5 kg :szok: matko znowu czeka mnie wycisk . Dobrej nocki :happy:
Spox, Olek już 3800... :baffled:

Normatywna, Julisia serdecznie wam gratuluje! Dużo zdrówka maluszkom życzę!!!
Dream trzymam &&&& może się coś rozkręci ;)
Ja miałam dziś wizytę u położnej, wszystko Ok, doradziła mi żebym zrobiła sobie szczepienia na grypę i krztusiec jeszcze przed porodem. Umówiłam się na następny tydzień.. Zastanawiam się jeszcze nad tym ale mam tydzień na to. Muszę to poważnie przemyśleć bo to w końcu szczepionki i nie chcę zaszkodziło mojemu synkowi... Co o tym myślicie?
Miłej nocki życzę

Dzień dobry! Coś spać nie mogę. Boję się... [emoji16][emoji15] I tak mi się chce pić, a nie mogę. Chyba łyka wezmę, bo nie wytrzymam. [emoji2] Te ostatnie godziny będà się dłużyły... Ech!

Julisia, śliczny synek. Gratulacje!!! [emoji10]

Czyli ten brak tv to norma. Tak czułam, że z noworodkiem u boku czasu na oglądanie może być mało... [emoji2]

Dream, jak tam? Niechże coś się rozkręca. Miłoby było by ktoś ze mną urodził... [emoji6]

Julisia - gratki :) i na Ciebie przyszła pora :)

Normatywna- suuuper gratki!!!

Dbdg- trzymam kciuki za jutro. Dzielna babka jesteś i zobaczysz że niunia na tych borówkach podrosła :) u mnie na poporodowej był tv, radio, odtwarzacz. Po cc odrazu trafiłam do swojego pokoju.

Dream- kobitko trzymam kciuki, może to dziś :) szczerze Ci współczuję bo musisz być mega zmęczona sytuacją.

Ela- szczepionki przeciw grypie moim zdanyem są średnio skuteczne bo te mutageny z miesiąca na miesiąc się zmieniają ja osobiście nie dość że takową szczepionkę odchorowałam to potem i tak grypsko złapałam :( krztusiec jaknajbardziej tylko czemu w ciąży? Nie można po?

Eli- bobo rośnie jak na drożdżach!

Iga- bidulko trzymaj się i niech rwa odpuści!

Nellka śpi non stopp w dzień 4 h w nocy 5 zjada z dwóch cyców, beknie i komar dalej. Jeszcze nie wiemy jak wygląda wrzask w jej wydaniu....odsypia ciążę bo matka spać nie dała ;)

Miłego poranka kochane :)

reklama
Hello ;-)
W nocy standardowo 5 wizyt w toilet i nawet Apap sobie zaaplikowałam, bo mnie macica szarpała i jakieś takie dziwne skurcze. Oczywiście przeszły więc dupcia :-p Na dzisiaj wypada mi termin z usg, a z OM na środę, ciekawe, ciekawe. U mnie w szpitalu z tego co widziałam nie ma żadnych głośnych rzeczy typu radio czy tv, ale to chyba dobrze, bo różne dzieciaczki różnie reagują na takie bodźce. Mam nadzieję, że przetrwam spokojnie weekend, bo ma być ładny i mąż ma być w domu, po nim już od poniedziałku będę chyba wyciskać boba .
A i od kilku dni mam znowu taki nieustający katar i kichanie, być może to przez to, że kiszę się w domu, bo raczej nie wygląda mi to na sprawę chorobową, mimo że oboje rodzice chorzy. Pewnie jak na weekendzie przewietrzę głowę to się poprawi, no mam nadzieję, do porodu iść z katarem i kichaniem to trochę słabo :-p
Pozdrawiam mamuśki :happy:

Ostatnia edycja:
Do góry