reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Po wizycie nie wypuscili nas jeszcze :( do obserwacji do jutra, młody nie spadł z wagi ni ale i nie nabrał. Rycze od rana i się stresuje ze z cycka będę musiała zrezygnować :'(

reklama
xmam nie denerwuj się. przystawiaj małego często do piersi, jak nie zleciał z wagi to jutro będzie szła w górę i napewno wyjdziecie. Nie masz się co denerwować bo stres wpływa na laktacje.

Xmam nie zalamuj sie i nie poddawaj. Najwazniejsze to czesto przystawiac do piersi i bedzie dobrze, Bartus zacznie przybierac.

Yustyna z piciem tez chyba trzeba ostroznie, mnie anestazjolog dokladnie pytala ile wody wypilam i kiedy.

Ja mialam cc w sobote o 8.00 i w sobote nic do jedzenia nie dostalam, dopiero w niedziele rano i wpoludnie kleik i sucharki , a wieczoremw niedziele juz normalna kolacje. Ale ja do niedzieli do poludnia mialam jakies kroplowki, no i glodu ja wogole nie czulam.

Dziewczyny u Nas jakos leci. Pierwsze dwa dni w domu byly jakies ciezkie, maly malo spal, i w dzien i w nocy i zalapalam jakiegos malego dola bo juz myslalam, ze trafil nam sie taki ciezki przypadek jak pierwszy syn. Na szczescie po dwoch dniach nastapila przemiana i Antos poki co jest grzeczny i calkiem ladnie spi. No i troche musze wlaczyc z karmieniem, nie wiem o co chodzi ale jednego dnia cyce mam takie, ze wiem ze mam sporo pokarmu, a na drugi dzien flaki normalnie. No nic, bedziemy walczyc.

Trzymam kciuki na dzisiejsze cesarki.

Evula czemu masz cc?

Dolga a jak Twoj synek spi? Bo wczesniej pisalas, ze w nocy kiepsko.

Ostatnia edycja:
Witam was kochane
Morgana - serdecznie gratuluje:)
Za resztę dziewczyn do dzisiejszego rozpakowania trzymam &&&& :)
Co do jedzenia po porodach SN czy cc w uk tak karmią w szpitalach, moja przyjaciółka dostała kurczaka carry z ryżem, pomarańcza i ciasto z budyniem no i sok z czarnej porzeczki?!? Zjadła tylko suchy ryż ;)
Xmamusika nie martw się będzie dobrze!!!
Ja tak jak wy ledwo łażę, czekam z niecierpliwoscią na ten dzień!! Żeby się czymś zając pochłonęło mnie gotowanie :) co dzień gotuje gary sosów i je porcjuję i mrożę.( jedzenie mojego męża jest pracochłonne i przygotowanie czasem zajmuje około 3-4 godziny ) nie bede miała po porodzie czasu na stanie przy garach wiec chce się zorganizować najbardziej jak się da. Sobie tez gotuje jakieś rosołki, barszczyki i tez mrożę :) może yo będzie jakieś ułatwienie życia :)

Jak tam która juz tuli swoje malenstwo :)

Ja to zaraz usiade i bede plakac :( znowu dostalam 30 tuj do posadzenia od taty :/ stoja przed płotem na palecie niech je ktos ukradnie. Tak czeka mnie wykopanie 30 dolkow w 9 miesiacu ciazy :/ drzewa maja po 1, 5m
No bo ja przeciez dam radę :/ chyba na porodowke zdazyc

Witam kochane :) za 2 h wychodzimy :))) i mamy nakaz spacerku bo pogada ładna :)

Morgan- Gratki!! Szybka akcja, super!

Xmam- trzymam kciuki aby księciunio ruszył z wagą, słodki jest jak niewiem co!

Dziewczynki planowe mam nadzieję że wszystko poszło z planem :)

Ja przed cc jaadłamni piłam 4 h wcześniej ale u mnie szybka akcja była ;) do cc dali mi jeszcze dużo kroplówki, antyniotyk profilaktycznie i ciach. Znieczulenie PP moim zdaniem o niebo lepsze niż Z O które do cc miałam pierwszym razem. Po Cc mogłam odrazu pić małymi łyczkami. Jeść dostałam następnego dnia rano. Np taki obiadek:

ImageUploadedByForum BabyBoom1444127726.794283.jpg

Wogóle przez te 3 dni wyleżałam się że ho, wszystko przynosili, donosili, małą do karmienia przywozili i zabierali żebym pospała, przewijali, kąpali, sprzątali, pościel zmieniali a ja w "wolnej " chwili przyjmowałam gości ;) i prezenty ;) jak odpalę wrotki ;) haha...

Ale się cieszę że do domku śmigamy :)

Miłego dzionka kochane!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1444127726.794283.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1444127726.794283.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Morgana gratuluję :)

Kasik a miał jednandobra noc, druga zła, ale dwie ostatnie noce są super. Dzisiaj to nawet wstal tylko przed 1 i po 4, wiec w ogóle ekstra

Dziewczynki jakieś nowinki macie odnośnie Wirgini?

Do góry