reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Blair, a to Twoja I wizyta? Ja będę miała drugą w środę. Bardzo się denerwuję. Na pierwszej było widać tylko pęcherzyk i dwa krwiaki, z jednej i drugiej strony pęcherzyka.

reklama
wizyta ogólnie druga, ale usg pierwsze bo lekarz powiedział że bez sensu robić tak wcześnie usg jak się albo nic nie zobaczy albo tylko pęcherzyk, lepiej poczekać i zobaczyć zarodek i może serduszko, bo usg też nie jest obojętne i on nie chce zbędnie promieniować na dziecko od początku

Mam takie pytanko do Was ponieważ u mnie troszkę zaburzeń jest bo mam i niedoczynność tarczycy (wyregulowaną przed zajściem w ciążę, teraz ją kontroluję) i cukrzycę typu 2 wiec jem obecnie warzywka i kuraka, warzywka rybę lub warzywka i warzywka.

Pytanie mam jednak inne chodzi o to, że jestem w 5 tygodniu ciąży i biorę luteinę 2x dziennie (rano i wieczorem) brałam ją przez 3 cykle i lekarz kazał zwiększyć dawkę i zostawić. I miewam takie lekkie bóle podbrzusza nie mam krwawień nie boli mnie to mocno tylko czasem pobolewa, czasem coś zakuje. I na razie na tym etapie to normalne tak takie lekkie pobolewania?

Druga sprawa pierwszą wizytę u mojego lekarza mam wyznaczoną na 10.02 i czy mam przed tą wizytą jakieś badania zrobić żeby iść już z czymś w ręce?

Klaudixxon ja też biorę lutkę 2x dziennie, a bóle jeśli nie są mocne i ciągłe to są jak najbardziej normalne, ponieważ macica się rozciąga :) ja też mam takie lekkie bóle ciągnięcia, kłucia, a jak jestem w pracy i trochę się nabiegam to mnie w krzyżu boli, powiedziałam wszystko lekarzowi to powiedział żeby się nie przejmować bo to normalne :) Maleństwo sobie po prostu domek szykuje na 9 miesięcy :)
a jeśli chodzi o badania to ja poszłam tylko z wynikami bety i na razie nie mam nic zlecone, myślę że lekarz czeka na to co zobaczy na usg

Klaudixxon takie pobolewania i klucia to raczej normalne w ciazy bo macica rosnie i wiązadła sie rozciagają :) a jesli chodzi o badania to pewnie ginekolog na wizycie zleci jakie wykonać :) zycze samych dobrych wiesci na wizycie :)

Mam takie pytanko do Was ponieważ u mnie troszkę zaburzeń jest bo mam i niedoczynność tarczycy (wyregulowaną przed zajściem w ciążę, teraz ją kontroluję) i cukrzycę typu 2 wiec jem obecnie warzywka i kuraka, warzywka rybę lub warzywka i warzywka.

Pytanie mam jednak inne chodzi o to, że jestem w 5 tygodniu ciąży i biorę luteinę 2x dziennie (rano i wieczorem) brałam ją przez 3 cykle i lekarz kazał zwiększyć dawkę i zostawić. I miewam takie lekkie bóle podbrzusza nie mam krwawień nie boli mnie to mocno tylko czasem pobolewa, czasem coś zakuje. I na razie na tym etapie to normalne tak takie lekkie pobolewania?

Druga sprawa pierwszą wizytę u mojego lekarza mam wyznaczoną na 10.02 i czy mam przed tą wizytą jakieś badania zrobić żeby iść już z czymś w ręce?

Ja biorę luteinę dwa razy dziennie, ale takie bóle, kłucia miałam jeszcze przed braniem luteiny. Lekarz mówi, że to normalne, bo macica się rozciąga i przygotowuje do nowej funkcji. Takie pobolewanie, w moim odczuciu, jest normalne i chyba niezwiązane z dawkowaniem luteiny. Co do badań, to ja miałam tylko wyniki betaHCG.

Sopek witam serdecznie, u nas ten sam problem, nie wiem jak uda nam sie odstawić od tych nocnych karmień, narazie mam plan zobaczyc co lekarz powie, czytałam, że koło 20 tyg może zmienić się smak mleka i może dziecko samo zrezygnuje.

Blair87 a straszna noc, jeszcze gorsza niz poprzednia, podejrzewam, że dzisiaj będzie to samo.

Ostatnia edycja:
Ja myślę, że nie trzeba specjalnie robić badań przed wizytą, chyba że wiemy o jakichś naszych brakach czy dolegliwościach (anemia itd). A tak to dobrze jest zaufać lekarzowi. No i warto wziąć badania beta hcg zrobione na dzień-dwa przed wizytą :)

reklama
Dolga my podgląd pierwszy robimy 16.02 dopiero
współczuję nieprzespanych nocy :(

ufff Mamie przeszło więc to tylko chwilowa niedyspozycja :)

Do góry