reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Xmama a Ty masz cukrzycę ciążową? Ja miałam w pierwszej ciąży i na szczęście się nie pojawiła w tej i poprzedniej.

Właśnie mąż wrócił z pracy i przyniósł mi z paczkomatu pieluszki bambusowe. Kupiłam tylko 4. Zobaczę jak się sprawdzą.

Tak mam cukrzyce ciążową, jestem na diecie i insulinie 2 razy dziennie

Tez zamówiłam pieluszki bambusowe 2 szt na próbę :-)

U dziewczynek raz lepiej raz gorzej. U Emilki jest wszystko ok ważymy juz 1830g. W niedzielę na chwile miałam ją przy piersi, ale mala nie umie i nie ma sily ssać wiec uczymy ze smoczka. Jak tylko osiągnie 2kg idziemy do domku.

A u Milenki mamy martwicze zapalenie jelitek w ostatniej chwili mała zareagowała na antybiotyk bo już mieliśmy wizję operacji przed sobą. Teraz będzie brala przez 10dni ten antybiotyk - zostało juz 6. I narazie nie ma mowy o uczeniu jedzenia bo jelitka musza odpocząć. Wazy 1640g czyli nawet jeszcze nie tyle co w dniu porodu.

No to tyle tak na szybko. Dziękujemy za pamięć :-*
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka

Kochana pięknie sobie radzicie,ciesze się że Emilka juz lada dzień będzie z Wami w domu :tak:
Zobaczysz nim się obejrzysz a Milenka dołączy do szczęśliwego grona

reklama
W pierwszej ciąży też miałam insulinę ale brałam niestety 3 razy dziennie. Zresztą nie wiem czy słusznie, bo w szpitalu w Opolu jak leżałam to mówili, że mi ona nie potrzebna, bo cukry miałam ok i przy diecie nie pojawił się już w moczu. Zresztą wtedy krzywa cukrowa wyszła mi ok, ale właśnie w 28 tygodniu ciąży pojawił się cukier w moczu i u nas od razu szpital. I miałam tak jeździć co 2 tygodnie do szpitala na kontrolę,a byłam w sumie dwa razy i urodziłam.

Czesc dziewczyny :-)

Lilolo bedzie dobrze, trzymam kciuki.

Colly mi ostatnio pomaga tylko plukanie gardla woda z sola, moze sprobuj.

Ja od poniedzialku mam juz wolne i poki co sie nie nudze. Zaczelam pranie dla malego i porzadki. Kiedy moge sciagnac folie z materaca? Do terminu jeszcze 6 tygodni...

kamila - ekspertem nie jestem,ale słyszałam,że te wszystkie dzieciowe rzeczy dobrze mieć przygotowane na 2 tygodnie przed pojawieniem się dziecka,żeby zdążyły "nasiąknąć" domową florą bakteryjną a jednocześnie nie kurzyły się zbyt długo. A tak baj dy łej... ja materaca nawet jeszcze nie mam kupionego...a cc za ok 2-3 tyg... idę naprostować małża,że ma to załatwić w tym tygodniu.......................

Dziewczyny chwalę się - oficjalnie i prawnie jesteśmy właścicielami naszego nowego domku :-)

I jeszcze jedno - spakowałam swoją torbę do szpitala, mogę już jechac rodzić ;)

Julisia, moje gratulacje :) nie ma jak na swoim :)
Kurczę, może ja też już coś przygotuję do tego szpitala? Szczęśliwa,coś mi nie idzie to "bezoczekiwaniowe" myślenie :D

Dolga raczej napewno nie ja. Co prawda leze w szpitalu i do porodu będę leżeć ale narazie nic się nie zanosi na poród. Skurcze ustaly. Takze czuje sie jak na wakacjach na Bahamach haha. Przynajmniej mam fajne towarzystwo na sali i jakos czas leci.

Paulka, cieszę się, że trafiłaś na doborowe towarzystwo :) Ja tylko dzięki fajnej ekipie jakoś zniosłam pobyt w kwietniu :)

U dziewczynek raz lepiej raz gorzej. U Emilki jest wszystko ok ważymy juz 1830g. W niedzielę na chwile miałam ją przy piersi, ale mala nie umie i nie ma sily ssać wiec uczymy ze smoczka. Jak tylko osiągnie 2kg idziemy do domku.

A u Milenki mamy martwicze zapalenie jelitek w ostatniej chwili mała zareagowała na antybiotyk bo już mieliśmy wizję operacji przed sobą. Teraz będzie brala przez 10dni ten antybiotyk - zostało juz 6. I narazie nie ma mowy o uczeniu jedzenia bo jelitka musza odpocząć. Wazy 1640g czyli nawet jeszcze nie tyle co w dniu porodu.

No to tyle tak na szybko. Dziękujemy za pamięć :-*
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka

Lilo 3mam &&& za Dziewczynki :) Wierzę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)

Na temat zabobonów się nie wypowiadam.

Co do umiejscowienia "nowej" członkini rodziny, to na początku chcę ja mieć w łóżeczku przy sobie... A później spróbujemy wynieść je do salonu (ściana obok). Trudno powiedzieć jak będzie.

Spokojnej nocy :)

Kitek słodkich snów :-)

U nas też synek na początku będzie spał w łóżeczku w naszym pokoju.

Ja też idę się położyć. Dobranoc :)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny :-)

Lilolo bedzie dobrze, trzymam kciuki.

Colly mi ostatnio pomaga tylko plukanie gardla woda z sola, moze sprobuj.

Ja od poniedzialku mam juz wolne i poki co sie nie nudze. Zaczelam pranie dla malego i porzadki. Kiedy moge sciagnac folie z materaca? Do terminu jeszcze 6 tygodni...

Ja ściągnęłam folię wczoraj,wystawiłam materac na balkon żeby się cały dzień wietrzył bo śmierdział nowością,a dziś już go ubrałam i łóżeczko jest gotowe na przyjęcie małego towarzysza :-)

reklama
Do góry