reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej
Wkoncu sie wyspalam mimo, ze wstalam o 6 jest spoko. Ogarnelam mieszkanko, wstawilam obiad, zaliczylysmy z corcia spacer z psem i teraz chwila relaksu z kawa :) Przed 11 wpada kumpela z corkami i zostawia je na caly dzien , bo tapetuja to bedzie wesolo :) Na szczescie dziewczyny razem fajnie sie bawia to nie bedzie zle. Mam w planie pomyc 3 okna na dole ,a po niedzieli na gorze umyje i spokoj, bo juz patrzec na nie nie moge.
Popoludniu zaliczymy jakis spacer , albo skoczymy na ogrodek , jak sie nie rozpada i dzien przeleci raz dwa.

Czekam z niecierpliwoscia na wtorek - wizyta , a cos czuje ze Sara zeszla glowka nizej niz ostatnio byla, bo gorzej mi sie chodzi, a dzis jeszcze jakis ucisk czuje w dole kregoslupa . Nie wiem czy to skurcze czy, mloda uciska na jakis nerw ehhh szczerze mam juz dosc tej ciazy ,ale chce donosic do tego 37tc minimum .

Krewetka zdrowka dla Ciebie

reklama
Halo, ja tak na szybkensa... z kawusią. Plan z wczoraj prawie wykonałam, zaraz kąpiel, fryzjer, tapeta i mogę iść :p
Życzę wszystkim miłego weekendu :) Odpoczywajcie!

Baw się dobrze!!

kurcze jakiesm przeziębienie mnie wzielo od 2 dni boli mnie gardło a dzis jeszcze katar i ból glowy, zaraz ide do apteki po jakies gripexy bo mi głowa pęknie:-(

Dużo zdrowia krewetko!!!

Ja nie spałam od 4 bo chciałam oglądać mecz Polska - Iran, tylko że mecz zaczął się o 5 :-O Coś mi się pokiełbasiło :p
Dream z góry przepraszam za to niepoprawne wyrażenie :p :-D

Wczoraj ogarnęłam chatę. Dzisiaj obiad, prasowanko i książka :-))

Witam sie sobotnie. W Krk piekna, sloneczna pogoda. Z chęcią wybralabym sie na spacer a tu się nie da.
Po wizycie dalej czekamy, na ktg zapisalo sie 6 skurczy ale to jeszcze nie to wiec czekamy. Może do poniedzialku sie cos rozkręci.
Jak tam reszta dziewczyn szpitalnych?
Widzę ze przeziębienia was lapia, trzymajcie sie i nie dajcie chorobie :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

Widzę, że dalej remonty i choróbska. U mnie na szczęście spokój a i tak mam dosyć więc brawo Wy ;)

Od ostatniej wizyty lekarz kazał mi wytrzymać 2 tygodnie zanim urodzę. Właśnie te 2 tygodnie minęły więc czuje się z tym bardzo spoko. Nawet myślałam, że dziś w nocy będę śmigać na porodówkę i przed spaniem wszystko przygotowałam. Łącznie z depilacją, paznokciami i w ogóle ;) a to dlatego że wczoraj mały tak okopał szyjkę że później to już tylko czułam jak wali w tamtych rejonach a prawie nie bolało. To se pomyślałam że może już coś tam się rozlazło i nie boli. Później miałam jakieś dziwne bóle kręgosłupa i pośladka no i przed samym spaniem chyba kawałek czopu mi poszedł. Ogólnie te mocne bóle szyjki zaczęły mi się w ogromnym centrum handlowym i myślałam że do auta nie dojdę. Już oczami wyobraźni widziałam jak odchodzą mi wody tak jak na filmach, chlup i kałuża między nogami ;D

L oczywiście mi wymyśla że teraz mu nie pasuje ten poród i żebym jeszcze poczekała ale chyba nigdy nie będzie odpowiedniego momentu a kiedyś trzeba jechać i to zrobić. No i to już prędzej niż później.

A i współczuję tym co nie śpią. Ja ostatnio przesypiam połowę doby.

Witam sobotnio. Jakoś ostatnio brakuje mi czasu na bb. Ale z tego co doczytałam to jakoś się trzymacie. Ja kompletuje wyprawkę, kupuję, piorę itd. Czuję się do tego jakoś ..ujowo. Z jednej strony nie mogę doczekać się końca, z drugiej strony wiem, że jeszcze nie wszystko gotowe.
Krewetka super że już w domciu jesteście wszyscy.
Akasuki mam nadzieję, że ciśnienie nie będzie szalało zbyt wysoko i jakoś wytrwasz.

Mam jeszcze pytanie czy któraś planuje po cc rodzić naturalnie?

Widze im blizej porodu tym wiekszosc z was odczuwa wieksza presje :) róbcie sobie wszystko na spokojnie zeby sie nie przeforsowac kochane :*
To z tego co pamietam to kilka nas ma wizyte we wtorek :) Ja jestem ciekawa co mi lekarka powie :D Bo may juz tak nisko czuje ze czasami mam wrazenie ze reke mi wystawi :p

Oczywiscie dzisiaj standardowo noc nie przespana ehhh :/

WItam sie w sobotnie juz prawie południe

oczywiscie niewyspana, bo synek w tygodniu wstawal 6:30 a dzisiaj sobue wymyslil wstac po 5 i kawke spijam, bo on zasnal. Mąż cały weekend w pracy, wiec siedzimy sami, ale juz pol dnia minelo, a pozniej skoczymy jeszcze kogos odwiedzic, zeby czas szybciej zlecial ;) Troche zaczynaja mi doskierwac bole podbrzusza jak na okres, dzisiaj od razu po nocy takie mialam, moze to dlatego ze dzwigam ciagle malego, a jednak wazy juz 12 kg :/ ale nic nospa i magnez to moi weekendowi przyjaciele i jakos jest :) i tak ciagle mysle, ze przenosze

Dobrze, ze nie tylko ja tak ciągle wcinam, choc odkad wam sie pożaliłam to mi sie aptetyt zmniejszyl haha, wiec wczoraj i dzisiaj nie chce mi sie ciagle jest... ciekawe to jest jak działa nasza psychika ;)

malinka rozumiem cie doskonale, tez chcialam miec w pierwszej ciazy wsyztsko wczesniej, ze 3 tyg przed terminem to juz mialam łozeczko rozłozone i wszytsko przygotowane, a teraz leza sobie te rzeczy niewiadomo gdzie, mam nadzieje, ze jakby mi sie trafilo wczesniej pojechac na porodowke to ktos to ogarnie hehe

krewetka zdrowia zdrowia zdrowia, teraz masz wazniejsze rzeczy na głowie niz przeziebienia, kuruj sie :)

dbdg wiem cos o borówkach, bo choc ich nie jadam za bardzo to moj pierworodny wcina tonami :p

Akat jak tam wypoczełas? znalazł sie ktos do pomocy, ktos z PL?

A powiem wam, ze zaczynam miec obawy jak pogodze zabawe z synkiem z zajmowaniem sie nowonarodzonym, w sensie, zeby Niczko nie czul sie zaniedbywany i zebym ja nie czula, ze go odtracam, boje sie ze doby mi sie starczy na obu :) Bo te moje małe szczescie niby dokuczliwe, ale i tak go kocham z całego serca. Nawet wczoraj sie jakas Pani w żłobku wygadała, ze jeszcze takich "grzecznych" dzieci jak moj synek i siostry coreczka to nie mieli haha tak to jest jak sa razem i siepewnie czują, na dodatek dołączył do nich jakis chlopiec i sie smieją, ze to święta trójca

malinka rozumiem cie doskonale, tez chcialam miec w pierwszej ciazy wsyztsko wczesniej, ze 3 tyg przed terminem to juz mialam łozeczko rozłozone i wszytsko przygotowane, a teraz leza sobie te rzeczy niewiadomo gdzie, mam nadzieje, ze jakby mi sie trafilo wczesniej pojechac na porodowke to ktos to ogarnie hehe

Ooo proszę się przerzucić na dolgę bo ja przynajmniej wiem gdzie są wszystkie potrzebne rzeczy. Nawet łóżeczko wiem gdzie mam. W magazynie Smyka :-D :-D
Dolga <3

reklama
Do góry