reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Witajcie dziewczyny,

ostatni tydzień był dla mnie ciężki, czekałam na dzisiejsze USG jak na szpilkach i obiecałam sobie nic nie czytać, żeby się nie nakręcać:)
A dzisiaj pojawiło się moje kochane cudo:) Ma już 6,6 mm i serce waliło jak dzwon. I pomimo, że wg OM powinien być już 8 tc, doktorka potwierdziła 6tc i ustaliła datę na 20-10-2015:) Będzie Waga tak jak mama. Trochę mnie tylko nastraszyła, że mam bardzo uważać na siebie, żeby się nie przeziębić, mam nie chodzić jak to ona powiedziała do supermarketów, kina i innych miejsc gdzie są skupiska ludzi i mam unikać małych dzieci:) bo od nich najłatwiej się zarazić:(
I znowu chciałabym się Was poradzić drogie koleżanki:) Czy mogę w ciąży brać tran, żeby się oczywiście ustrzec przed jakimś choróbskiem? Od wczoraj mam też okropne bóle głowy (takie trochę migrenowe bo i światło i hałas mi przeszkadzają, już nie mówiąc o pracy przy komputerze, a niestety taką wykonuje 8h/dzień)
I nie wiem czy to taka przypadłość w ciąży czy jednak zmiana pogody................. poza tym i tak na szczęście nie wiele bo tylko lekkie mdłości kiedy robię się głodna no i oczywiście piersi,eh.
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamy i witam te, które dołączyły :)

reklama
Witam,

Kurcze mało mnie tutaj, no mała cały czas mi pochłania, musze sobie jakoś dzien poukładać żeby tu regularnie zaglądać :-)
Poczytałam was trochę i wasze historie porodowe...
tiramisu bardzo współczuję :-(

ja zaczęłam czasem miewać mdłości ale tylko wieczorami i nadal żadko ;-)
jeśli chodzi o brzuszek to jeszcze nic u mnie nie widać, trochę wieczorem mnie wywala, w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg i wróćiłam do wagi dosyć szybko, teraz ważę kilogram mniej i też cąłe szczęście nie mam ani rozstępu...

Mój poród od pierwszego bólu trwał UWAGA....2 godziny! ;-)
Wody mi odeszły o 23, poejchaliśmy na IP, nei miałam jeszcze żadnego skurczu, zbadali mnei i nie było rozwarcia, na patologi o 00.30 dostałam surczy od razu co 4 min, łaziłam po korytarzu bo to trochę pomagało w bólu i w końcu jak mnie lekarka zobaczyła to wzięła na fotel i tam już główka się pchała, wzięłi mnie na porodówkę i od razu dostałam partych i o 2.30 urodziłam córeczkę po dwóch parciach. Z tego też względu nie chciałabym CC z własnego wyboru, każda kobieta ma inny poró, mam nadzieję że drugi też będzie szybki ale teraz to się oję że nie zdążę do szpitala :p

wwwafelek, kate, klaudixonn, kamelka gratuluję udanych wizyt :)

Paulina8820, tami_dj witajcie :)

oj ja jakoś też nie mogę się zebrać, żeby powiedzieć komukolwiek, ubranek chłopięcych to mam multum, ale cicho liczę na dziewczynkę, dla której będzie mniej, ale coś mi się dostanie od siostry. U mnie samopoczucie ostatnimi dniami porpostu fatalne, ciągle boli mnie żołądek, mam mdłości i jestem w ogóle nie do życia, śpiąca i połomana :/ Może niedługo to minie

Malkus moja koleżanka pierwsze urodziła tak jak ty w 2 godziny drugie 20 min od przyjazdu na IP a z trzecim nie zdarzyła nawet karetka dojechcą do domu mąż przyjął porod:-) także może będzie u ciebie podobnie:-) zazdroszczę takich szybkich porodow:-)

Kamelka ciesze się że wizyta udana, co do tranu to też się zastanawiam czy można brać, zapytam się mojego lekarza ale dopiero 2-go marca..
dolga ja mam też ubranek dla dziewczynki od h... i ciut ciut :p po ciuchu licze na druga dziewczynkę ale z chłopca też się bardzo ucieszę, miła to będzie odmiana :-)

ja się dzisiaj też źlę czuję wieczornie, objadłam się racuchów

EwaS86 nie strasz! ja właśnie się tego obawiam że na IP urodzę czekając albo w samochodzie albo co gorsza mąż będzie musiał odbierać poród, spędza mi to ostatnio sen z powiek bo lekarka mi mówiła przy ostatnim porodzie że przy kolejnym mam przy najmniejszym oznaku pędzić do szpitala...

Kamelka u mnie to samo od dwóch dni głowa mnie tak boli ze ledwo nią ruszam. A czytałam ze ponoć w ciąży odpuszcza ataki migreny. W pierwszej ciąży miałam spokój ale teraz boli mnie dość często. Na szczęście nie mam zaburzenia pola widzenia (odpukac) bo to najgorsze co mi się przytrafiło. Mam nadzieje ze to pogoda i ze szybko minie. Tez chętnie dowiedziałabym się czy można brać tran. Czytałas coś w necie?

Co do porodow to nie wspominam źle mimo ze od pierwszych skurczy do końca minęło prawie 12 h bolało to wiadomo ale nic złego się nie stało to najważniejsze. Na znieczulenie dostałam gaz rozweselajacy ale pozniej wcale mi do śmiechu nie było :-)

A i mam pytanie. Wam też tak włosy wypadają? Jak sobie z tym radzić?

Malkus moja koleżanka pierwsze urodziła tak jak ty w 2 godziny drugie 20 min od przyjazdu na IP a z trzecim nie zdarzyła nawet karetka dojechcą do domu mąż przyjął porod:-) także może będzie u ciebie podobnie:-) zazdroszczę takich szybkich porodow:-)

Haha no niezła jazda musiała być jak ojciec poród odbierał, oj tego bym nie chciała, ale z moimi ostatnimi 8cm rozwarcia bez zadnego bolu to tez nic niewiadomo :D

reklama
EwaS86 hahaha już to mężowi mówiłam :-D nie chciałabyś widzieć jego miny :p
szczesliwa.4 w interenecie same sprzeczne informacje tylko znajduję, wkurzyłam się i ni eczytam :p
co do migreny to miewałam okropne przed pierwsza ciążą, w ciąży przeszło i tak zostało :-)

Do góry