reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witajcie dziewczyny,

ostatni tydzień był dla mnie ciężki, czekałam na dzisiejsze USG jak na szpilkach i obiecałam sobie nic nie czytać, żeby się nie nakręcać:)
A dzisiaj pojawiło się moje kochane cudo:) Ma już 6,6 mm i serce waliło jak dzwon. I pomimo, że wg OM powinien być już 8 tc, doktorka potwierdziła 6tc i ustaliła datę na 20-10-2015:) Będzie Waga tak jak mama. Trochę mnie tylko nastraszyła, że mam bardzo uważać na siebie, żeby się nie przeziębić, mam nie chodzić jak to ona powiedziała do supermarketów, kina i innych miejsc gdzie są skupiska ludzi i mam unikać małych dzieci:) bo od nich najłatwiej się zarazić:(
I znowu chciałabym się Was poradzić drogie koleżanki:) Czy mogę w ciąży brać tran, żeby się oczywiście ustrzec przed jakimś choróbskiem? Od wczoraj mam też okropne bóle głowy (takie trochę migrenowe bo i światło i hałas mi przeszkadzają, już nie mówiąc o pracy przy komputerze, a niestety taką wykonuje 8h/dzień)
I nie wiem czy to taka przypadłość w ciąży czy jednak zmiana pogody................. poza tym i tak na szczęście nie wiele bo tylko lekkie mdłości kiedy robię się głodna no i oczywiście piersi,eh.
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamy i witam te, które dołączyły :)

reklama
Witam,

Kurcze mało mnie tutaj, no mała cały czas mi pochłania, musze sobie jakoś dzien poukładać żeby tu regularnie zaglądać :-)
Poczytałam was trochę i wasze historie porodowe...
tiramisu bardzo współczuję :-(

ja zaczęłam czasem miewać mdłości ale tylko wieczorami i nadal żadko ;-)
jeśli chodzi o brzuszek to jeszcze nic u mnie nie widać, trochę wieczorem mnie wywala, w poprzedniej ciąży przytyłam 17 kg i wróćiłam do wagi dosyć szybko, teraz ważę kilogram mniej i też cąłe szczęście nie mam ani rozstępu...

Mój poród od pierwszego bólu trwał UWAGA....2 godziny! ;-)
Wody mi odeszły o 23, poejchaliśmy na IP, nei miałam jeszcze żadnego skurczu, zbadali mnei i nie było rozwarcia, na patologi o 00.30 dostałam surczy od razu co 4 min, łaziłam po korytarzu bo to trochę pomagało w bólu i w końcu jak mnie lekarka zobaczyła to wzięła na fotel i tam już główka się pchała, wzięłi mnie na porodówkę i od razu dostałam partych i o 2.30 urodziłam córeczkę po dwóch parciach. Z tego też względu nie chciałabym CC z własnego wyboru, każda kobieta ma inny poró, mam nadzieję że drugi też będzie szybki ale teraz to się oję że nie zdążę do szpitala :p

wwwafelek, kate, klaudixonn, kamelka gratuluję udanych wizyt :)

Paulina8820, tami_dj witajcie :)

oj ja jakoś też nie mogę się zebrać, żeby powiedzieć komukolwiek, ubranek chłopięcych to mam multum, ale cicho liczę na dziewczynkę, dla której będzie mniej, ale coś mi się dostanie od siostry. U mnie samopoczucie ostatnimi dniami porpostu fatalne, ciągle boli mnie żołądek, mam mdłości i jestem w ogóle nie do życia, śpiąca i połomana :/ Może niedługo to minie

Malkus moja koleżanka pierwsze urodziła tak jak ty w 2 godziny drugie 20 min od przyjazdu na IP a z trzecim nie zdarzyła nawet karetka dojechcą do domu mąż przyjął porod:-) także może będzie u ciebie podobnie:-) zazdroszczę takich szybkich porodow:-)

Kamelka ciesze się że wizyta udana, co do tranu to też się zastanawiam czy można brać, zapytam się mojego lekarza ale dopiero 2-go marca..
dolga ja mam też ubranek dla dziewczynki od h... i ciut ciut :p po ciuchu licze na druga dziewczynkę ale z chłopca też się bardzo ucieszę, miła to będzie odmiana :-)

ja się dzisiaj też źlę czuję wieczornie, objadłam się racuchów

EwaS86 nie strasz! ja właśnie się tego obawiam że na IP urodzę czekając albo w samochodzie albo co gorsza mąż będzie musiał odbierać poród, spędza mi to ostatnio sen z powiek bo lekarka mi mówiła przy ostatnim porodzie że przy kolejnym mam przy najmniejszym oznaku pędzić do szpitala...

Kamelka u mnie to samo od dwóch dni głowa mnie tak boli ze ledwo nią ruszam. A czytałam ze ponoć w ciąży odpuszcza ataki migreny. W pierwszej ciąży miałam spokój ale teraz boli mnie dość często. Na szczęście nie mam zaburzenia pola widzenia (odpukac) bo to najgorsze co mi się przytrafiło. Mam nadzieje ze to pogoda i ze szybko minie. Tez chętnie dowiedziałabym się czy można brać tran. Czytałas coś w necie?

Co do porodow to nie wspominam źle mimo ze od pierwszych skurczy do końca minęło prawie 12 h bolało to wiadomo ale nic złego się nie stało to najważniejsze. Na znieczulenie dostałam gaz rozweselajacy ale pozniej wcale mi do śmiechu nie było :-)

A i mam pytanie. Wam też tak włosy wypadają? Jak sobie z tym radzić?

Malkus moja koleżanka pierwsze urodziła tak jak ty w 2 godziny drugie 20 min od przyjazdu na IP a z trzecim nie zdarzyła nawet karetka dojechcą do domu mąż przyjął porod:-) także może będzie u ciebie podobnie:-) zazdroszczę takich szybkich porodow:-)

Haha no niezła jazda musiała być jak ojciec poród odbierał, oj tego bym nie chciała, ale z moimi ostatnimi 8cm rozwarcia bez zadnego bolu to tez nic niewiadomo :D

reklama
EwaS86 hahaha już to mężowi mówiłam :-D nie chciałabyś widzieć jego miny :p
szczesliwa.4 w interenecie same sprzeczne informacje tylko znajduję, wkurzyłam się i ni eczytam :p
co do migreny to miewałam okropne przed pierwsza ciążą, w ciąży przeszło i tak zostało :-)

Do góry