reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Lilo no kawalek mam :( wiec logistycznie to ogarnac ciezko, dzis bede to musze zapytac o to karmienie bo wczoraj babka mowila ze moge odciagnac na miejscu i zostawic a inna mowila ze narazie nie ma takiej mozliwosci podac mu moje choc dostaje butle 10ml wiec juz sama nie wiem, oddechowo jest dobrze, dostalam sterydy w 29tc i one duzo pomogly, rokuja ze moze za 3 tygodnie wyjdzie ale to nic nie wiadomo....to ja wrozenie z kart. Lilo co do odciagania to rob to jak najczesciej tzn co ok 3-4h, u mnie z dnia na dzien jest wiecej, zaczelam w 2 dobie z 10ml9 po godzinie odciagania) mi sie udalo, wczoraj juz jednorazowo 30-50 a dzis po nocy 100ml ( po 15min z kazdej piersi), wiec bedzie przybywalo, masz juz elektryczny czy recznym? i smaruj sobie sutki bo sie bardzo wysuszaja i na pewno na poczatku beda zmasakrowane, ja juz to widze :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry den w sobotę
So-happy dzięki za wyjaśnienie z tym espumisanem.

Lilo 3 maj się do 10 coraz bliżej. Ciężko tak być między szpitalem a domem. Ale Ty dasz radę !!
Dbdg ja z moją prowadzę negocjacje by się nie śieszyła i poczekała o tydzień dłużej czyli do 21.10. Ciekawe czy posłucha.
Kamila mam nadzieję ze dziś lepiej.
Chybra powodzenie z remontem i pamiętaj odpocząć.
Ania_kropla zapytać nie zaszkodzi.
Julisia mam nadzieję że teraz smacznie odsypiasz
Iga mam nadzieję ze bóle ustały.
Krewetka 3maj się Kochana!!

Dziewczyny 3majcie się postaram się wieczorem wpaść ale coraz trudniej z czasem. Fachowiec już stuka a ja zaraz ruszam do marketów na oczy kota ze shreka prosić by mi na dziś karton gipsy dowieźli. Wczoraj myślałam że męża uduszę nawet się przytulić nie dałam. Za dużo na głowie mam. Muszę się chyba obciąć ;-)

Krewetka,

Kupiłam elektryczny. Medele swing maxi. Odciaganie tych 20ml zajęło mi jakieś pół godziny. Dziś już w sumie zaraz też próbuje. Tylko bawarke dopije. Ponoć pomaga. Wody piję bardzo dużo. Zobaczymy.

U mnie moje dziewczyny tez po sterydach i narazie wieksza oddycha praktycznie sama, a mniejsza od nocy z czwartku na piatek na cpapie. No a co dalej będzie to niewiadomo. Nam też neonatolog powiedziała, że jeżeli będzie dobrze to za 3-4 tygodnie dziewczynki wyjdą do domu.

Moje przez sondę są karmione.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Colly - a dostałam butelkę i smoczek Avent, olejek Johnson's baby do mycia ciałka i włosów, i próbki płynu do higieny intymnej i kremu przeciw rozstępom od ziaji, próbki Emolium, Loveli do prania, 5 tabletek Doppel Herz dla mam karmiących i kilka książeczek o wyprawce i o porodzie, połogu i karmieniu piersią. Na wcześniejszych zajęciach też dostaliśmy reklamówkę z fantami, a tam były: 1 Pampers Premium Care, czapeczka z Nestle, 2 saszetki Vizir Sensitive, smoczek Mam, 2 saszetki herbatki laktacyjnej i książeczek kilka. Także no trochę tego było, ale mogłoby być więcej :-p Hahaha, patrz ile radości przysporzył ten cellulit. :-D Ale muszę przyznać, że mnie trochę też dziwi jego pojawienie. Zasuwam przy remoncie i ćwiczę, a tu du*a. Być może jest to spowodowane tym, że od ok miesiąca wróciłam do słodkich rzeczy i raz na tydz pozwalam sobie na fast fooda. :baffled: Głupiam żem.

Kasik - u mnie jeszcze rozstępów nie zauważyłam , no bo w sumie ich to bym się już bała, smaruję się od początku ciąży 3 razy dziennie Palmersem i mam nadzieje, że do końca da radę, a najgorsze 1,5 mies przede mną :baffled:

Szczęśliwa - mój bobas ładuje mnie regularnie nogami po żebrach i za każdym razem jak go oglądam na wizytach jest odwrócony głową w dół, chociaż mam wrażenie, że czasem jest ułożony po prostu poziomo i z dwóch stron mnie rozciąga, normalnie robi tam co chce :-p

Iga - spokojnie, nie panikuj, u nas też się już pojawiają, to są jakieś przygotowujące skurcze czy coś w tym stylu, w każdym bądź razie jeśli nie trwają zbyt długo i nie ma do nich brzydkiej wydzieliny to wszystko jest ok ;-)

Krewetka i Lilo - współczuję dziewczynki, że bez dzieciaczków musicie teraz być, nie wyobrażam sobie waszego rozgoryczenia i smutku, ale niedługo się to jakoś ułoży, musi :happy: Co do karmienia to ja w sumie cały czas nie wyobrażam sobie siebie w tej roli.

Aga1986 - dzięki Aguś i wzajemnie ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Lilolo, krewetka mam nadzieje ze szybko minie wam ten czas oczekiwania na wasze maleństwa i nawet się nie obejrzycie a będą już w domu. Najważniejsze że są w dobrych rękach

Ja wczoraj jak poszłam się kąpać to się przerazilam tyle siary mi wyleciał ze biustonosz mi się aż przykleil i musiałam delikatnie odrywac :/ wiec od wczoraj obowiązkowe spanie w staniku

Kurcze nie daje już rady z bólem pleców :/

Lilo ja tez mam medele swing tylko pojedyncza,zobaczysz ze z dnia na dzien będzie wiecej mleka, ja daje sobie miesiąc czasu, potem mam kardiologa, jesli cisnienie sie nie unormuje to bede musiała zrezygnować z karmienia moim mlekiem:-(, Igor tez częściowo jest żywiony pozajelitowo

Chybra,
ja Lilki nie karmilam pieria, teraz tez za bardzo nie chcialam, wole odciagac i dac z butelki lub mm

Krewetka,

No ja też nie zamierzam piersią karmić. Jedynie odciagnietym pokarmem.

Trzymam kciuki by ciśnienie się unormowało:*

A jak Lilka zareagowała na wieść o braciszku?

Krewetka,

Jagoda wogole tego nie kuma. Co prawda powtarza : dzidzia jest blawda? ( dzidzia jest prawda?) Ale to chyba trochę mój Ł zaprowadził zamieszania tłumacząc malej, że nie ma dzidzi w brzuchu. I ona teraz dopytuje czy dzidzia jest. No i na tym kończy się zainteresowanie ;) dopiero jak dziewczynki wrócą to załapie dzieciak o co chodziło z tymi dzidziami. Bo narazie to jej ze 4msc o nich mówimy, a tu nikogo nie ma i nic się nie zmienia :)

reklama
Szczęśliwa mój jest główką w dół i kopie po żebrach albo czuję, że jakby włożył tam nóżkę (uczucie jak bym miała patyk i nie mogła się w ogóle zgiąć). Nóżki latają często na boki i jednocześnie wypycha mi z dwóch stron stopy (ala szpagat), wtedy akurat przeważnie to boli. Pośladki na środku brzucha koło pępka ale raczej nad. No ale czasami też czuję że rączkami coś kombinuje przy biodrach. No i po szyjce czasami dostanę także rączki też potrafią silnie boksować.

Chybra no to nie mało tego dostałaś. Ja rozstępów nie mam ale czuję że będą lada moment mimo smarowania :(

Wirginia, no to nieźle z tą starą. U mnie mój L ma zakaz dotykania cycków bo wtedy mi leciała.

Do góry