reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja smoczki mam dwupak z NUK dla Ami tez mialam je i bylo ok. Staniki mam z HM mama i fajne sa potem moze jeszxze jakis kupie.

Ja dzis dokonczylam prasowanie, bylismy w ikea po materax i pare dodatkow, kupilam z ebay ochraniacz do lozeczka i poszewki Do kolyski i jak dojda to bede miala wszystko. Jutro wypiore wozek i mozna rodzic choc jeszcze czasu sporo. W przyszly weekend skrecamy lozeczko to poloze materac zeby sie wywietrzyl i jade zapisax sie do szpitala bo 5-6tyg przed musze to zrobic :)

reklama
Ból "miesiączkowy" odczuwam kilka razy w ciągu doby, raz nawet dość mocno mnie bolało. Obawiam się, że to już są skurcze przepowiadające. Także czekam spokojnie. Ale nie robię niczego inaczej. Mam tez dziwne wrażenie, że jak sikam to jakby ciut za dużo leci za każdym razem. Mimo wszystko może to być tylko wrażenie. Więc znowu - czekam sobie :)
Będzie co ma być. :rofl2:

Ja właśnie odczuwam go od jakiś 2 godzin ... dziwnie mi :eek: ale spokojne leże i odpoczywam

Jadę na izbę przyjęć, Mała cały dzień ledwo co się rusza. Tesc przez tel poradził żebym pojechała sprawdziła
Trzymajcie kciuki żeby z Mala byli ok....

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny nie stresujcie sie tak strasznie :) a ja sie czuje wyśmienicie, chyba to zasluga tego, ze od dwoch dni praktycznie nic nie robie i dodatkowo sporo spie i nawet prawie ciazy nie odczuwam hehe co tez moze byc złym znakiem, bo w poprzedniej przed porodem tez ekstra sie czułam, a te bole na miesiczke to mi sie wydaje, ze to roznie jest, zauwazcie ze niektore z was odczuwaja je cala ciąże, mi np to sie nie zdarzylo, ale znowu w poprzedniej ciazy tez nie i dopiero zaczelo bolec jak na okres przy skurczach porodowych, nie nakrecajcie sie dziewczynki, tylko odpoczywajcie :)

kasik ja tylko raz bylam w naszym szpitalu przy porodzie, a tak to nigdy mi sie nie zdarzylo, wiec nie mam na co narzekac, a porodowka u nas nie jest zla, ja szcezrez mowiac nie znam osoby, ktora by narzekała

ladyk oj krzyzowe to naprawde nic ciekawego, wspolczuje, ale to moze juz zapowiedz zblizającego sie konca :)

doris ja smoczki kupiłam lovi takie w dwupaku

szczesliwa a to kiedy do stolicy ruszacie na wyczekiwanie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja się przyznam że się nie "wsłu****ę" w ruchy az tak dokładnie, w dzień wogóle na to nei zwracam uwagi, przeważnie w nocy jest bardzo aktywna, czasem aż za bardzo, czekam tylko kiedy przestanie bo aż boli no ale mi się wydaje że chyba dzieciaczki różnie się zachowują w brzuszku...pewnie bym nei rozpoznała gdyby było coś niepokojącego..:-/

Bóle miesiączkowe też odczuwam czasem, wczoraj często mi się zdarzały no ale same bóle to jeszcze nie skurcze porodowe ;-)

małkus ja zupelnie jak Ty nie zwracam wcale uwagi na ruchy, tzn teraz czesciej moze, bo synek w złobku i mam full czasu wolnego, ale jak z nim siedzialam to nie byly mi w glowie ruchy tylko oczy dookoła głowy, zeby za synkiem nadążyć :p

Mroowka a wasza córunia od kiedy idzie do żłobka?

Myslalam ze to tylko ja tak mam ze nie zwracam za bardzo uwagi na ruchy. Nawet nie wiem w jakich godzinach jest aktywna tylko tak mniej wiecej.

Dolga wyruszamy dwa tyg przed terminem, 9.10.

Blair daj znac jak cos bedziesz wiedziec

Jadę na izbę przyjęć, Mała cały dzień ledwo co się rusza. Tesc przez tel poradził żebym pojechała sprawdziła
Trzymajcie kciuki żeby z Mala byli ok....

Jestem pewna że wszystko jest okey :tak:

mnie dzisiaj właściwie cały dzień... :szok: ale na razie się wstrzymam z paniką. :-D

Ja wziełam nospę,leże ale brzuch pobolewa i twardy się zrobił,męż lekko spanikowany,ja jeszcze opanowana lecz lekko przestraszona ...

Jeśłi chodzi o ruchy też jakoś specjalnie tego nie pilnuje,ale młody jest ciągle aktywny,więc chyba bym zauważyła jak by przez dłuższy czas się nie odzywał

reklama
Dziewczyny a ja się przyznam że się nie "wsłu****ę" w ruchy az tak dokładnie, w dzień wogóle na to nei zwracam uwagi, przeważnie w nocy jest bardzo aktywna, czasem aż za bardzo, czekam tylko kiedy przestanie bo aż boli no ale mi się wydaje że chyba dzieciaczki różnie się zachowują w brzuszku...pewnie bym nei rozpoznała gdyby było coś niepokojącego..:-/

Bóle miesiączkowe też odczuwam czasem, wczoraj często mi się zdarzały no ale same bóle to jeszcze nie skurcze porodowe ;-)

Szczerze mówiąc to ja też specjalnie nie zwracam na to uwagi. Rano tylko nim wstanę, a tak to nie. Czuję, że się rusza, oczywiście nie cały czas, ale jeszcze ani razu nie liczyłam ruchów (zresztą lekarz powiedział, że nie muszę) i nie jestem w stanie powiedzieć ile razy w ciągu dnia. Jak się wypnie to czuję, ale nie zaprząta mi to raczej głowy i nawet nie wiem czy bym zauważyła, że coś się zmieniło. No chyba, że przestałaby się ruszać w ogóle.
Właśnie jak Blair napisała, że jedzie na IP to pomyślałam sobie, że być może zbyt małą wagę do tego przywiązuję, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy dzisiaj rusza się z podobną częstotliwością jak wczoraj... :baffled:

Heh, to jest nas więcej. :-)

xmamuska, ja nawet nospy nie biorę, bo mi gin powiedział, że nie mam brać...

Teraz mnie zaczęła dłoń swędzieć, już fiksuję chyba. :-D

Ostatnia edycja:
Do góry