reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Próbuje już drugi raz napisać, ale bardzo tu ciężko z zasięgiem. Nie wiem czy cokolwiek się wyśle.

Dziś w nocy o godz. 4:56 i 5:26 na świat przyszły nasze córeczki. Emilka i Milena. Waga 1770g i 1650g 46cm każda. 8-9pkt.
Urodziłam SN bo nie było już czasu na CC - przynajmniej według lekarza. Jak dla mnie to im się nie widziało mnie ciąć.
Po 3:30 odeszły mi wody i nim Łukasz przywiózł moja siostrę do pilnowania J i dojechaliśmy do szpitala, a była godzina ok. 4:20 to już było 7cm rozwarcia, szybkie usg sprawdzenie ułożenia, pępowin, przepływów kolejne badanie, a tu już 10cm - było koło 4:40. Ledwo położna mi ktg podłączyła i po dwóch parciach Emila była na świecie, i tu zaczęły się problemy bo skurcze ustały. Podłączyli mi oxy i niedługo potem Milenka wyszla. Tylko lekko popękałam bo Milena się odwróciła po wyjściu siostry i rodziła się pośladkowo było zamieszania już zgodę na CC podpisywalam bo lekarz co mi kazał rodzić naturalnie już w porty ze strachu robił. Debil. Ale miałam cudowną położną i mimo wszystko sprawnie poszlo. A skurcze miałam wczoraj cały wieczór jak przy okresie i praktycznie nie zwróciłam na nie uwagi# więc dziewczyny nie lekceważcie niczego!!! Leżymy we Włocławku. Dziewczynki narazie są wydolne oddechowo. Teraz proszę o ciepłe myśli i kciuki dla moich córeczek! Jestem już potrójną mamusią [emoji171] [emoji170] [emoji169]

Tu jest problem z zasięgiem więc nie martwcie sie gdyby dwa czy trzy dni nie pisała. Tego posta już od południa próbuje dodać. Trzymam za was wszystkie kciuki i sama proszę o to samo &&&&
Jak tylko wyjdę ze szpitala to na pewno się odezwę.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
zrobiam mojemu diabelkowi aniolka stroza nad lozeczko, moze jakos na nia splynie niebianski spokoj :p
95.jpg

Edit:
Lilolo o rany rany jakie wiesci!!! :O:O:O:O Cala noc spac nie moglam chyba podswiadomie czulam ze rodzisz!! Wielkie gratulacje, daj znac jak dziewczyny? jak sie maja? A jak ty sie czujesz?? <3

Załączniki

• 95.jpg
    95.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Lilo kochana serdeczne gratulacje, jesteś bardzo dzielna, wracajcie do pelni zdrowia &&&& super sie spisałas brawo :* sciskam Was mocno ;*

Lilo gratulacje ,a jednak pośpieszyły się łobuziaki zdrowia dla ciebie i maleństw wszystko będzie dobrze dzidziunie sobie podrosną i nabiorą sił .
A więc mamy pierwszą październikowo- sierpniową mamusię :-)

Xmam dostaniesz przed porodem profilaktycznie antybiotyk minimum 4 godziny przed urodzeniem tyle czasu przechodzi przez łożysko .

Lilo toś nam niespodziankę zrobiła :szok: Super GRATULACJE !!!! Dziewczynki dorodne już to dadzą sobie rade i szybko podrosną :tak: buziaki dla Was odpoczywajcie,poznawajcie się cudownie

Wiem dziewczyny że dostane antybiotyk,ale już sie naczytałam na necie i się zryczałam,alarm u położnej zrobiłam i wogle dlaczego akurat ja

Lilolo,ale szybka akcja! super,ogromnie Ci gratuluję,że masz już maleńkie przy sobie.Na pewno szybko nadrobią kg i wszystko będzie okej.Trzymam za Was kciuki!

Powoli zaczniemy odbierać wyniki i będzie nas więcej to nic niezwykłego kiedyś nie badali i wtedy było groźnie .Dziwne ,że tak wcześnie masz robiony bo powinien być w 35 tygodniu .

Lilolo wow!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!! No to szybko poszło :-) dobrze, że szczęśliwie!!! Dużo zdrowia dla córeczek i naturalnie dla Ciebie! Szybkiego powrotu do formy i do domu z dziewczynkami!!! Trzymam kciuki!

reklama
Ale wiadomość :) Lilo :) super gratulacje niech dziewczyny szybko sił nabieraja ty odpoczywaj.
Gratuluję jeszcze raz pierwszej z nas :)
Ni dziewczęta poczułam że tak naprawde porod juz tuż tuż.
Aaaaaaaa ja nie mam prawie nic gotowego.

Xmamuska nie denerwuj sie bedzie ok a info w internecie wiesz ze czasem lepiej nie czytac

Akat super anielkastrozelka ;)

Zmykam do superfarm dzisiaj promocja do nuka conotbobis i innych firm dzieciowych druga rzecz za grosza :)

Do góry