reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Próbuje już drugi raz napisać, ale bardzo tu ciężko z zasięgiem. Nie wiem czy cokolwiek się wyśle.

Dziś w nocy o godz. 4:56 i 5:26 na świat przyszły nasze córeczki. Emilka i Milena. Waga 1770g i 1650g 46cm każda. 8-9pkt.
Urodziłam SN bo nie było już czasu na CC - przynajmniej według lekarza. Jak dla mnie to im się nie widziało mnie ciąć.
Po 3:30 odeszły mi wody i nim Łukasz przywiózł moja siostrę do pilnowania J i dojechaliśmy do szpitala, a była godzina ok. 4:20 to już było 7cm rozwarcia, szybkie usg sprawdzenie ułożenia, pępowin, przepływów kolejne badanie, a tu już 10cm - było koło 4:40. Ledwo położna mi ktg podłączyła i po dwóch parciach Emila była na świecie, i tu zaczęły się problemy bo skurcze ustały. Podłączyli mi oxy i niedługo potem Milenka wyszla. Tylko lekko popękałam bo Milena się odwróciła po wyjściu siostry i rodziła się pośladkowo było zamieszania już zgodę na CC podpisywalam bo lekarz co mi kazał rodzić naturalnie już w porty ze strachu robił. Debil. Ale miałam cudowną położną i mimo wszystko sprawnie poszlo. A skurcze miałam wczoraj cały wieczór jak przy okresie i praktycznie nie zwróciłam na nie uwagi# więc dziewczyny nie lekceważcie niczego!!! Leżymy we Włocławku. Dziewczynki narazie są wydolne oddechowo. Teraz proszę o ciepłe myśli i kciuki dla moich córeczek! Jestem już potrójną mamusią [emoji171] [emoji170] [emoji169]

Tu jest problem z zasięgiem więc nie martwcie sie gdyby dwa czy trzy dni nie pisała. Tego posta już od południa próbuje dodać. Trzymam za was wszystkie kciuki i sama proszę o to samo &&&&
Jak tylko wyjdę ze szpitala to na pewno się odezwę.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
zrobiam mojemu diabelkowi aniolka stroza nad lozeczko, moze jakos na nia splynie niebianski spokoj :p
95.jpg

Edit:
Lilolo o rany rany jakie wiesci!!! :O:O:O:O Cala noc spac nie moglam chyba podswiadomie czulam ze rodzisz!! Wielkie gratulacje, daj znac jak dziewczyny? jak sie maja? A jak ty sie czujesz?? <3

Załączniki

• 95.jpg
    95.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Lilo kochana serdeczne gratulacje, jesteś bardzo dzielna, wracajcie do pelni zdrowia &&&& super sie spisałas brawo :* sciskam Was mocno ;*

Lilo gratulacje ,a jednak pośpieszyły się łobuziaki zdrowia dla ciebie i maleństw wszystko będzie dobrze dzidziunie sobie podrosną i nabiorą sił .
A więc mamy pierwszą październikowo- sierpniową mamusię :-)

Xmam dostaniesz przed porodem profilaktycznie antybiotyk minimum 4 godziny przed urodzeniem tyle czasu przechodzi przez łożysko .

Lilo toś nam niespodziankę zrobiła :szok: Super GRATULACJE !!!! Dziewczynki dorodne już to dadzą sobie rade i szybko podrosną :tak: buziaki dla Was odpoczywajcie,poznawajcie się cudownie

Wiem dziewczyny że dostane antybiotyk,ale już sie naczytałam na necie i się zryczałam,alarm u położnej zrobiłam i wogle dlaczego akurat ja

Lilolo,ale szybka akcja! super,ogromnie Ci gratuluję,że masz już maleńkie przy sobie.Na pewno szybko nadrobią kg i wszystko będzie okej.Trzymam za Was kciuki!

Powoli zaczniemy odbierać wyniki i będzie nas więcej to nic niezwykłego kiedyś nie badali i wtedy było groźnie .Dziwne ,że tak wcześnie masz robiony bo powinien być w 35 tygodniu .

Lilolo wow!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!! No to szybko poszło :-) dobrze, że szczęśliwie!!! Dużo zdrowia dla córeczek i naturalnie dla Ciebie! Szybkiego powrotu do formy i do domu z dziewczynkami!!! Trzymam kciuki!

reklama
Ale wiadomość :) Lilo :) super gratulacje niech dziewczyny szybko sił nabieraja ty odpoczywaj.
Gratuluję jeszcze raz pierwszej z nas :)
Ni dziewczęta poczułam że tak naprawde porod juz tuż tuż.
Aaaaaaaa ja nie mam prawie nic gotowego.

Xmamuska nie denerwuj sie bedzie ok a info w internecie wiesz ze czasem lepiej nie czytac

Akat super anielkastrozelka ;)

Zmykam do superfarm dzisiaj promocja do nuka conotbobis i innych firm dzieciowych druga rzecz za grosza :)

Do góry