reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

No widzę, że już powoli się zbliżamy do końca. :happy: Obyśmy wszystkie spokojnie go doczekały.
A na zgagę położona oprócz Waszych pojawiających się tu metod mówiła też coś o koprze oraz kminku. Ja na szczęście bardzo rzadko ją mam, a jeśli już to zapijam ją dużą ilością wody.
Jakiś thriller oglądaliśmy więc ciekawa noc się zapowiada :-p

reklama
Hejo :)

Wczoraj swietowalismy z G :) zabrał mnie do naszej ulubionej włoskiej restauracji i objedlismy się jak słonie ;p ogólnie było bardzo miło :D
Az dziw bierze ze my tyle lat razem ;p

Dziś dzień jak codzień, ale w końcu mam mój nowy telefonik :D i jak na razie bardzo mi "lezy".

Zrobiłam dziś pierwsze pranie w płynie, jutro kolejne, później tylko popracować i gotowe.

Dzwoniła dziś do mnie kumpela żebym wpadła do niej to mi wszystko pokaże i opowie jak przewijać, kiedy co i jak, ogólnie o obsłudze małego człowieka ;) także w przyszłym tygodniu idę na nauki :)

Wow mam 14str do nadrobienia! To się Kobiety rozpisalyscie...

Colly o rany zakleili kobiecie usta, przecież za coś takiego to prokurator powinien grozić!
Haha z tym wybieraniem dni kiedy kobieta ma rodzic to oni są uroczy ;p

Doris będę rodziła w lbn albo pod lbn zależy gdzie będzie mój lekarz.
Ja tez mam patent na sikanie w nocy, nie otwieram prawie oczu ;p

Aga dzięki, było bardzo udane :)
Mój twierdzi ze obiad bez mięsa to nie obiad :) a mój Tato Go popiera

Wirginia mój by jadł ciągle kurczaka, odkąd jest na zdrowym odżywianiu i chodzi na silke...

Akatsuki popieram! XXI wiek a czasem jak w średniowieczu... najlepszy tekst (nie wiem czy nie z tego wątku nawet) jak to lekarz stwierdził że jakby natura chciała żeby kobiety rodziły przez cc to by zrobił kobietom suwak na brzuchu... i to mówi lekarz?!

Dream niektóre szpitale dają taka możliwość żeby ojciec był przy cc, no i kwestia dogadania z lekarzem.
A podobno nie ma czegoś takiego jak ADHD ;)

Chybra współczuję takiej patologii za ścianą :/

Dbdg mam podobne zdanie co do chust, że dziecko potrzebuje powietrza i lepiej mu będzie w wozeczku :) a wyprzytulane i tak będzie :)
Myślę że nie przesadzasz, Ty też nie masz dziecka, to Twoje pierwsze a nie odwalasz tak jak on... sorry ale oboje jesteście rodzicami i podział obowiązków powinien być, szkoda tylko że trzeba mu to kazać a nie wychodzi to od niego...

Paulka powinnaś bana dostać na internet! Nie czytaj tego Kochana bo osiwiejesz! A często są to głupoty wyssane z palca!

Buba gratki dla Siostry!

AnnieTess to Cię nie pociesze upały mają wrócić i trwać nawet do początku września :/

Akatsuki idealnie opisałas sytuacje Dbdg, ale to już Jej decyzja jaka drogę wybierze...

Krewetka ojej a to nowina! No to w takim razie długiego i nudnego siedzenia w szpitalu :)

Reniam oby ospa ominęła Cię szerokim łukiem!

Mój G ma zapowiedziane ze od nowego roku wracam na silke, wiec On zostaje z Mala, to się przeraził ;)
Nocki pewnie będą należały do mnie bo chce karmić piersią no i G będzie wstawał rano do pracy, ale poza tym zamierzam Go angażować do rodzicielskich obowiązków.

Buba mnie renie pomogło i w sumie odkąd je wzięłam zgagę mam prawie nieodczuwalna ale pije też dużo zimnych jogurtów i mleko

Reniam o kurcze! Obyś nie zachorowala!

Evvula właśnie, imbir! I na zgagę i na mdłości mi całkiem pomagał

AnnieTess a na jaki otulacz polujesz? Ja chyba zajrzę do TK maxu u siebie, może coś upoluje ale nie wiem czemu nie mogę się przekonać do tego sklepu

Blair 11 lat, kawał czasu :-)

Dolga mnie też doskwiera kłucie w pochwie i nacisk taki pulsacyjny, jakby mi tam rękę od środka wkladala :p

Kurcze ta godzina a ja nie spiaca :-/

Krewetka oby szybko i spokojnie minął czas w szpitalu. Czego się nie robi dla maluszka ;-) trzaj sie

Reniam moze tym razem tez sie nie zarazisz, trzymam kciuki.

Buba na zgage reni a z naturalnych metod to mleko lib siemię lniane.

Dzięki dziewczynki za zgagowe wsparcie, Rennie i imbir uratowały sytuację ale i tak nocka bezsenna....:( choinka, mam dość tej ciąży, chromolę wypisuję się z projektu! Siemie lniane odtłuszczone mielone w glucie jem też koi fajnie ale popala mnie nadal :(

Ja też miewam kłucie, średnio to przyjemne...

Blair-fajowo że kolacyjka udana :) no i trzymam kciuki za realuzację planu siłkowego!

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny !

O rany! Jakieś znośne warunki w tym szpitalu chociaż?

warunki dobre ale wiadomo ze tak dlugi pobyt to nudy, ide dzis wypozyczyc jakies ksiazki i wezme laptopa, to moze czas szybciej zleci..

Akatsuki
- Lilka ma 5 lat wiec nie wiem jak będze... na dodatek to poczatek września wiec przedszkole, miała isc na 5h 8-13 ale nie mialby jej kto odebrac o 13 wiec chyba bedzie do 16, no nie wiem co i jak organizacyjnie:no:

Jejuuu ale mam wku**a od rana, załatwialam ostatnio przedłużenie umowy z tel przez doradcę biznesowego i na tak niekompetencji babę trafiłam ze szok, już mam cala listę jej niedociągnięć, a teraz jeszcze się okazało ze mi kretynka sim zablokowała. Z tel miała mi przysłać nowy sim żeby pasował do tel i jak dojdzie to stary zablokować, a ta nie dość że nie przysłała to jeszcze zablokowała mi stary. Nie mogę pójść do salonu po nowy bo nie jestem właścicielka firmy... jutro jadę w trasę do Rodziców, sama i musze mieć tel w razie W! Na szczęście jeśli nic się z tym dziś nie zrobi to jutro pójdę z Tata do salonu i wezmę nowy sim. A do jaśnie pani się ni cholery nie idzie dodzwonić....
Aaa próbuje być spokojna ale no aż mną telepie...
Oj wysmaruje ja skargę, wysmaruje...

Krewetka zleci szybciutko :) juz nie zostało dużo do porodu, obyś miała fajne babki na sali z którymi można bedzie pogadać :)

Blair ale trafiłaś na tumoka... I możesz na mnie krzyczeć za czytanie głupot :p choć na fora nie wchodziłam tylko szukałam artykułów co to jest i jak się to "je". Wszystko przez to że siedziałam sama w domu, bo młody u mamy a G w pracy ale dziś już G ma wolne, mam fryzjera i jakoś dzień zleci a jutro wizyta u gina :) Wczoraj z nudów wysprzątałam w szafkach w kuchni i w kotłowni...

Buba współczuję ci z tymi dolegliwościami, biedulko umęczysz się jak nie rygoletto to zgaga, Oby końcówka była dla ciebie łaskawsza i jak brzuszek się obniży to nie będą cię tak męczyć dolegliwości :)

Halo Kobitki :)

Czy sny kobiet w ciąży są zawsze takie popaprane??? Śniło mi się, że byłam w szpitalu i miałam już rodzić, ale jakiś lekarz mi zabronił, bo mi się drugi podbródek zrobił i najpierw trzeba go było usunąć :/ Uciekłam ze szpitala, ale nigdzie nie chcieli mnie przyjąć... Wiem, że to tylko przygłupi sen, ale jak wstałam z wyrka to dziwnie się czułam i poszłam zobaczyć do lustra co z moim podbródkiem :D hahahhahaha

Idę zaraz wykarczować busz tu i ówdzie, bo na 11.00 mam wizytę. Kurcze, mam tyle pytań do gina, ale jak ich sobie nie zapiszę to pewnie wszystko zapomnę. Dziś idę też pierwszy raz do szkoły rodzenia, ciekawe jak będzie???

Miłego dnia :)

reklama
Do góry